De ce să ai câte un candelabru în fiecare cameră

Publicat pe 4 August 2020
Cel mai bun mod de-a adăuga prestigiu și eleganță casei tale este să instalezi candelabre în fiecare cameră. Aceste corpuri de iluminat sunt unele dintre cele mai spectaculoase obiecte de decor, aduc rafinament în orice spațiu și completează perfect chiar și o amenajare sobră.

Chiar dacă mulți se gândesc la modelele de odinioară care aduceau strălucire în sălile de bal, produsele moderne sunt o adevărată declarație de stil. Tehnologia a evoluat foarte mult, iar diferența dintre candelabre și lustre este aproape insesizabilă, motiv pentru care putem spune că în zilele noastre reprezintă același lucru. Descoperă mai departe de ce este important să ai un candelabru în fiecare cameră din locuința ta.

Respecți principalele tendințe de design interior

Candelabrele sunt piese cu personalitate, pline de farmec și eleganță. Acestea se găsesc în diferite forme, modele, stiluri și culori, astfel că pot face ușor diferența între o amenajare reușită sau una mai puțin inspirată. Datorită diversității și versatilității lor, aceste obiecte respectă tendințele actuale în materie de design interior și sunt unele dintre elementele surprinzătoare ale oricărui decor. Clasic, modern, elegant sau vintage, candelabrul este piesa de efect a oricărui stil aflat în tendințe.

Poți alege numărul de socluri pentru becuri

În situația în care alegi să montezi candelabre în fiecare încăpere, poți opta pentru variante diferite, care să completeze perfect armonia camerelor. Dacă vorbim de un spațiu mic sunt ideale piesele cu patru brațe, în timp ce în cele mai mari sunt necesare candelabre cu mai mult de opt brațe. Practic, ai posibilitatea de-a controla cantitatea de lumină din întreaga casă, în funcție de nevoile tale și de funcțiile atribuite camerelor.

Una dintre particularitățile acestor corpuri de iluminat este că în cazul multor modele becurile sunt la vedere. Bulbii sunt foarte vizibili, iar candelabrele de acest gen perfecte pentru stilul retro sau cel industrial. Însă, pe lângă partea estetică, modelele sunt și mult mai eficiente, întrucât oferă foarte multă lumină.

Ai la dispoziție forme supradimensionate

Simplitatea se combină reușit cu formele supradimensionate ale candelabrelor. Dacă ai optat pentru stilul minimalist în locuința ta, poți integra fără probleme un corp de iluminat ușor exagerat pentru un plus de efect, chiar dacă o astfel de piesă contravine regulilor generale ale decorului. Modelele de candelabre cu dimensiuni supersized sunt ușor de integrat în orice design și aduc o notă de originalitate camerelor în care sunt utilizate. Deși se mai găsesc variante de corpuri de iluminat supradimensionate, candelabrele sunt cele care se potrivesc foarte bine tuturor stilurilor de decor.

Sunt compatibile cu becurile de tip LED

Popularitatea acestor becuri are la bază o serie de beneficii clare cum ar fi consumul redus de electricitate, grija pentru mediul înconjurător sau confortul vizual. Becurile LED permit reglarea fluxului luminos, au o durată de viață ridicată, influențează pozitiv starea de spirit, nu conțin mercur sau alte substanțe nocive. Acestea sunt compatibile cu o gamă completă de candelabre, ceea ce înseamnă că poți să instalezi astfel de surse de iluminat peste tot în locuința ta.

Se potrivesc pentru orice tip de iluminat

În fiecare cameră pot exista mai multe nivele de detaliu, stabilite în funcție de utilitate și criterii estetice. Primul reprezintă iluminatul general, cu dispunere centrală, care asigură 75% din totalul de lumină dintr-o încăpere. Apoi, este vorba despre iluminatul de lucru, necesar pentru activitățile care presupun un plus de atenție, cum ar fi cititul sau servirea mesei. Al treilea nivel de detaliu pe care trebuie să-l iei în considerare este iluminatul de accent, folosit cu precădere în camera de zi ca element decorativ, ori pentru a crea un efect vizual deosebit pe unul dintre pereții camerei. Indiferent de tipul de iluminat ales într-o încăpere, ai la dispoziție numeroase modele de candelabre, forme, materiale și culori care să-ți îndeplinească toate așteptările.

 

De regulă, numim candelabre toate corpurile de iluminat care au unul ori mai multe brațe, sunt dispuse în plan vertical sau orizontal, sunt simple și decorate. Aceste obiecte reprezintă piesa de rezistență în amenajarea unui spațiu, aduc un plus de farmec decorului prin strălucirea și eleganța lor și reușesc să facă orice locuință să fie în pas cu moda.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →