De ce să alegi un apartament cu două camere?

Publicat pe 13 Noiembrie 2020
Deseori te-ai gândit că îți dorești să te muți într-o locuință mai spațioasă, că vrei să scapi de garsoniera ta mică și de cele mai multe ori neîncăpătoare!? Sau poate tocmai ți-ai mărit familia și automat trebuie să schimbi și căminul.

Dacă răspunsul la cel puțin una dintre întrebările de mai sus este DA, atunci cu siguranță acest articol este pentru tine. Mai jos îți voi prezenta câteva motive (în cazul în care nu le aveai deja) pentru care este deja timpul să faci acest pas important în viața ta.

Dacă ești interesat, poți să afli din rândurile de mai jos câteva detalii despre apartamente 2 camere in Bucuresti.

Nevoia de spațiu - mereu o problemă?

Faptul că imobiliarele reprezintă o investiție, nu mai este un secret pentru nimeni. Fie că investești într-un imobil pentru a locui în el, fie ca vorbim despre o investiție pentru o viitoare închiriere, ambele variante sunt rentabile.

Apartamentele cu două camere sunt adesea printre cele mai căutate pe site-urile de imobiliare, iar acest lucru se datorează faptului că sunt suficient de spațioase. Ca suprafață, acestea pornesc de la 34 mp (confort III) și pot ajunge și până la 60 mp (cele confort sporit). Comparativ cu garsonierele, care au o singură cameră, o baie, o bucătărie și eventual un balcon, apartamentele cu două camere au un dormitor, un living, o bucătărie, o baie si opțional balcon/terasă. Așadar, oferă de departe mult mai mult spațiu și confort.

De asemenea, în cazul unei garsoniere, de multe ori nu ai unde sa primești musafirii pentru că, având o singură cameră, este destul de incomod sa îi poftești în locul unde dormi.

Diferențele de preț

Dacă ar fi să ne uităm la prețurile unor garsoniere comparativ cu preturile apartamentelor cu două camere, vedem o diferență dată în primul rând de zonă și de suprafață.

Garsonierele pornesc de la un preț de 20.000 de Euro pentru zone periferice ale Bucureștiului și pentru o suprafață de aproximativ 20 mp, însă acestea pot ajunge și până la 50.000-60.000 de Euro pentru zonele centrale sau zona de Nord a Capitalei și bineînțeles pentru suprafețe de peste 30-40 mp.

În ceea ce privește apartamentele cu două camere, prețurile lor variază tot în același mod, în funcție de zonă și de suprafață. Ceea ce trebuie să știi este că pentru acestea, costurile pornesc de la 30.000 de Euro și pot ajunge și până la 80.000-90.000 de Euro.

Apartament Nou sau vechi?

Decizia de a cumpăra un apartament pune tot mai mulți cumpărători în fața unei dileme care îi face pe aceștia să caute răspunsuri pentru a nu greși atunci când urmează să facă una dintre cele mai importante alegeri din viața lor.

Experiența ultimilor ani arată că balanța tinde să încline spre apartamentele noi. Motivele sunt multiple. Pe de-o parte, dezvoltatorii imobiliari văd în această activitate o afacere, sunt bine informați asupra șanselor de vânzare, își gestionează eficient costurile și sunt dispuși la negocieri. Pe de altă parte, deși o locuință veche în medie este cu 10% mai ieftină decât una nouă, cheltuielile date de renovarea unei locuințe vechi, pleacă, de regulă, de la 10% din valoarea acesteia.

De asemenea, eficiența energetică a unui bloc nou este net superioară unui bloc vechi, atât în ceea ce privește izolațiile, cât și aspectul consumului energetic din perioada rece. În plus, centralele termice de apartament, cât și instalațiile sunt noi, fiind optimizate încă de la începutul construcției și nu generează reparații frecvente.

Blocurile noi în cele mai multe cazuri oferă și posibilitatea de a achiziționa un loc de parcare. Designul exterior și cel interior sunt de regulă moderne, iar finisajele sunt realizate din materiale de calitate superioară materialelor folosite la reabilitările oferite de către primării. Evident, toate aceste avantaje sunt valabile în măsura în care vorbim de un ansamblu rezidențial corect construit.

  


MATEO TRADING PRODUCTIE SRL

Crivan Digital este o agentie de performance marketing si web development din Pitesti. Agentia ofera servicii complete de: promovare Google Ads, Facebook Ads, Waze Local, Linkedin Ads, SEO OnPage,...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!