De ce să cumperi cosmetice bio pentru îngrijirea pielii? Află acum motivele de bază

Publicat pe 29 Mai 2019
Ai tot auzit în ultima vreme despre cosmeticele bio pentru îngrijirea pielii, dar nu știi dacă ar fi bine să le cumperi. Sunt cosmeticele bio chiar atât de bune pe cât este reclama lor?

Sau totul se rezumă la publicitate și atât? Pentru a te ajuta să decizi, îți vom oferi cinci motive pentru care ar trebui să cumperi cosmetice bio pentru îngrijirea pielii. Poți lua produse cosmetice bio de la obio.ro, pentru a beneficia de produse de calitate.

1. Sunt non-toxice

Pentru a obține statutul de bio, cosmeticele trebuie să conțină un procent aproape complet de ingrediente organice. În cazul în care un produs este certificat ca fiind bio, nu mai este necesar să îi citești eticheta. Certificarea bio te asigură că produsul respectiv nu conține petrochimice, talc, parfumuri sintetice sau coloranți sintetici, agenți antimicrobieni care nu provin din surse organice, laurilsulfat de sodiu, sulfat de lauret de sodiu sau alți conservanți potențial dăunători.

2. Sunt eficiente

Atunci când cumperi cosmetice bio pentru îngrijirea pielii, ai siguranța că plătești pentru concentrații mari de ingrediente pure, bazate pe plante. Acestea îți îmbogățesc și îți hrănesc pielea. Printre ingredientele care se regăsesc în cosmeticele bio pentru îngrijirea pielii se numără: uleiuri esențiale pure, uleiuri de nuci și semințe cu grad terapeutic, extracte din plante organice certificate, acizi grași esențiali, vitamine naturale și lipozomi, precum și antioxidanți. Toate aceste ingrediente sunt naturale și sunt menite să acționeze împreună într-o armonie perfectă, pentru a-ți oferi o piele radiantă în mod natural.

3. Sunt gentile cu pielea ta

Cosmeticele bio conțin nutrienți benefici pentru piele. Printre aceștia se numără minerale hrănitoare, precum magneziu, calciu, oxid de zinc, dar și ingrediente botanice, precum ulei de arbore de ceai, extract de rozmarin și ceai verde. Toate aceste produse au natură calmantă și protejează pielea. Cosmeticele bio sunt recomandate și persoanelor cu piele sensibilă, întrucât nu irită pielea. Folosind astfel de produse, condiția generală a pielii tale se va îmbunătăți.

4. Îți vindecă și repară pielea și previn îmbătrânirea prematură

Majoritatea persoanelor care utilizează produse cosmetice folosesc o mulțime de produse diverse pe față: toner, ser, cremă hidratantă, primer, fond de ten, concealer, din nou fond de ten, blush și bronzer. Apoi, la acestea se adaugă crema de ochi, aproximativ trei nuanțe diferite de fard, eyeliner, pudră pentru sprâncene și multe altele. Însă ce nu realizează femeile când folosesc toate aceste produse este numărul de chimicale care pătrund în piele din aceste produse. Pielea, pe de altă parte, se revoltă la mulțimea de chimicale. Corpul trimite semnale clare atunci când este tratat necorespunzător.

Atunci când folosești produse cosmetice bio, însă, pielea se simte mult mai echilibrată și arată mai puține semne de angoasă. Pielea nu prezintă reacții adverse la utilizarea cosmeticelor bio.

În plus, cosmeticele organice nu conțin chimicale periculoase și ingrediente care pot accelera rata îmbătrânirii pielii. Aceste ingrediente sunt cele care se absorb în piele și înfundă porii, cauzând o piele cu aspect nesănătos. Liniile și ridurile sunt amplificate atunci când folosești cosmetice care conțin diverse ingrediente de tip ceară sau silicon, întrucât acestea se așază în crestăturile pielii.

Cosmeticele bio conțin ingrediente naturale derivate din plante, care ajută la creșterea producției de colagen. Datorită acestora, pielea va arăta sănătoasă și tânără pentru mult timp.

5. Protejează mediul

Numeroase produse cosmetice utilizate în general sunt bazate pe petrochimice. Aceste chimicale poluează apa. De aici, apar reacții negative asupra vieții animalelor, plantelor și, prin urmarea unui cerc vicios, chiar a oamenilor. Prin utilizarea produselor care au la bază chimicale, ne afectăm viețile, dar și lumea în care trăim. În schimb, cosmeticele bio sunt mai bune pentru mediul înconjurător, întrucât nu conțin ingrediente sintetice sau chimice.

Așadar, cosmeticele bio sunt eficiente și utile, din numeroase puncte de vedere. Nu sunt toxice, îți oferă rezultatele așteptate, sunt gentile cu pielea, vindecă și repară pielea, previn îmbătrânirea prematură și protejează mediul înconjurător. Prin urmare, este recomandat să cumperi cosmetice bio pentru îngrijirea pielii. 

Domenii: Lifestyle

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →