De ce să folosești albul în design interior

Publicat pe 10 Februarie 2021
Culoarea albă nu este atât de simplă pe cât arată la prima vedere. Pentru „incoloritatea” înșelătoare, există posibilități infinite de soluții atât colorate, cât și elegante. Albul arată, întotdeauna, elegant, răcoritor, rafinat, complicat.

Cald rece

Culoarea albă este interesantă datorită proprietăților sale: în primul rând, este fundamentul ideal pentru crearea de nuanțe - ajută la schimbarea saturației oricărei culori. În al doilea rând, este un fundal excelent pentru alte nuanțe și funcționează cu toate culorile. În al treilea rând, în funcție de culoarea nuanței, proprietățile de culoare albă se schimbă: de la rece la cald, de la ascuțit la moale. Deși este o culoare acromatică, nu este incoloră și are aceleași nuanțe ca și alte culori. Doar adaugă un pic de pigment și albul va fi altfel numit și se va crea o altă dispoziție. Sunt atât nuanțe de fildeș, cât și de lapte fiert, perle, zăpadă și cremă. Ele pot fi atât calde, cât și reci.

Este recomandabil să folosești câteva nuanțe albe (gri deschis, lapte, crem), precum și să adaugi o cantitate mică de culori mai închise încăperii pentru a face interiorul luminos și interesant împreună. Jocul într-o varietate de nuanțe albe ajută la crearea unei game delicate, care nu va fi plictisitoare. Nuanțele albe, cenușii sau albăstrui se pot dovedi prea reci pentru cineva, dar oferă rafinament interiorului. Este adevărat, ele sunt, întotdeauna, puțin strălucitoare, astfel încât casa poate părea prea sterilă.

Cu albul este posibil să creezi combinații complexe de culori - practic, nu există restricții. Acesta este un fundal excelent pentru diferite nuanțe de cafea, teracotă și lemn. Aceste combinații radiază confortul și căldura. Culoarea albă vă permite să decorați interiorul în culori bogate și calde.

Combinând albul cu o culoare rece, verde deschis sau albastru, saturația acestuia crește, făcând spațiul să arate strălucitor. Foarte modernă este combinația alb și gri.

Cea mai contrastantă combinație este albul și negrul. Acestea creează o impresie dinamică și arată, mereu, elegant. Cum contrastul alb și negru este rece, extrem de grafic și riguros, ar trebui să existe mai multe elemente textile, textură moale și flori de interior.

Între confort și simplitate

Albul ca fundal impresionează, întotdeauna, fiindcă este simplu, ușor și elegant. Folosirea acestuia fără niciun efort și trucuri speciale poate crea o stare de spirit ușoară și proaspătă. Este un fundal ideal care poate uni lucrurile cu succes, să le sublinieze forma și să le ofere mai multă amploare.

Mult spațiu și lumină

Culoarea albă reflectă razele soarelui, ajutând, astfel, la extinderea vizuală a zonei camerei - camera pare luminoasă, spațioasă și deschisă. Este perfect pentru camere mici - pereții par să piardă contururile clare. Pentru spațiile mari, albul oferă o imagine discretă și mai subtilă. Aceasta este o culoare de neînlocuit pentru camerele întunecate.

Evidențiază accentele

Într-o cameră decorată în alb, toate celelalte culori - pardoseli, mobilier, cărți pe rafturi precum și mânerele de mobilă arată ca un contrast, iar cel mai mic detaliu este perceput ca un accent important într-un astfel de fundal. Deci, ar trebui să alegi cu atenție culorile și textura materialelor de finisare, ramele ușilor și ferestrelor, textilelor și altor accesorii interioare. Nuanța albă de fildeș se combină cu in, piele, lemn decolorat și ceruit sau piatră. În condiții de lumină slabă, creează o stare de relaxare. Albul cu nuanță gălbuie deschisă este asemănător cu un spirit antic. Poate fi combinat cu un lemn de culoare închisă. Nu trebuie uitat că în fiecare cameră ar trebui să existe unele nuanțe mai accentuate decât spațiul principal - perne decorative, vaze, tablouri, covorașe. Vivacitatea oferă și plantele de interior.

Dezavantaj: Este ușor să-l murdărești

O altă caracteristică a albului, respingătoare pentru mulți oameni - este ușor să îl murdărești. Dar este condiționat: pe suprafețele albe aproape nici un praf sau amprente nu sunt vizibile, spre deosebire de cele închise. Așadar, temerile nu ar trebui să fie prea mari, dar, ar trebui să te gândești în avans că totul este ușor de curățat și de spălat.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!