De ce să te muți într-un oraș de provincie? Top 5 avantaje

Publicat pe 27 Ianuarie 2020
Capitala este visul multor români persoane care își doresc să beneficieze de multe facilități pe care le găsesc mai greu în localitățile mai mici: oportunități de angajare și de studiu, evenimente culturale, puncte de interes, multe zone comerciale. Însă, toate aceste avantaje vin la pachet cu un trafic greu de suportat, aglomerație, nesiguranță, prețuri foarte mari, servicii de calitate îndoielnică și transport în comun slab organizat.

Din acest punct de vedere, orașele de provincie oferă o viață mai ieftină și mai puțin stresantă. Dacă îți dorești o schimbare, îți prezentăm câteva motive pentru care merită să te muți într-un oraș de provincie.

1. Viața este mai ieftină

Indiferent că este vorba de produse alimentare, transport, educație sau chirii, într-un oraș de provincie prețurile sunt de obicei mult mai mici ca în capitală. Distanțele sunt mai mici, iar străzile mai puțin aglomerate, astfel încât nu vei cheltui mulți bani pe combustibil și nici nu vei pierde ore bune în trafic.

Prețurile pentru locuințe nu sunt atât de mari, iar dacă vorbim de chirii, se găsesc apartamente de închiriat în majoritatea orașelor mari, mai mici sau egale cu cele din București.

Dacă, pe de altă parte, vorbim despre cumpărarea unei locuințe, prețurile sunt, de asemenea, aproximativ asemănătoare. De exemplu, poți găsi un duplex de vanzare Cluj cu același buget ca în Capitală.

Într-un oraș de provincie, nu există prea multe tentații și centre comerciale, costurile sunt mai mici în zonele de agrement, transportul mai puțin costisitor, mâncarea mai ieftină, iar toate aceste lucruri nu doar că asigură oricui un trai decent, dar te ajută să și economisești.

2. Traficul este mai lejer

În mod sigur, vei avea mai mult timp liber dacă te muți într-un oraș de provincie, deoarece distanțele și statul în trafic se reduc la jumătate față de capitală. Chiar dacă multe dintre orașele de provincie sunt și ele aglomerate, aici este totodată mai puțin haos rutier, nu este atât de mare înghesuială în mijloacele de transport în comun, iar ambuteiajele la orele de vârf nu te fac să pierzi minute bune în trafic. De asemenea, într-un oraș de provincie vei scăpa și de grija locului de parcare, fiind aproape imposibil să nu găsești unde să lași autoturismul.

3. Te bucuri de liniște și siguranță

În lipsa unei aglomerări permanente, energia oamenilor, calmul și răbdarea lor fac dintr-un oraș de provincie un loc mult mai liniștit. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care vor să ducă o viață lipsită de stres sau care au copii. Mai puține mașini pe străzi înseamnă și zone fără trafic intens, un număr de decibeli mai scăzut, mai puțină poluare și mai multă siguranță.

4. Problemele se rezolvă mai repede

Într-un oraș de provincie, lucrurile se mișcă mai repede, prin urmare este mult mai ușor să rezolvi anumite probleme la instituțiile statului. Oamenii sunt mai puțini și civilizați, iar în unele zone infrastructura este foarte dezvoltată, spre deosebire de capitală. Mai mult, cu cât orașul este mai mic cu atât îi vei cunoaște mai ușor pe cei din jur și te poți baza pe ajutorul lor atunci când întâmpini situații neplăcute sau probleme care necesită o rezolvare imediată.

5. Ai mai mult timp liber

Dacă alegi să te muți într-un oraș de provincie o să ai mai mult timp pentru tine, pentru prieteni și persoanele dragi. Poți să străbați orașul de la un capăt la altul cu mașina în doar 10-20 de minute, ajungi la serviciu în mai puțin de o jumătate de oră și poți să pleci de acasă cu doar 5 minute înainte de o întâlnire. Toate aceste lucruri îți aduc mai mult timp liber, pe care îl poți petrece așa cum îți dorești, spre deosebire de capitală, unde petreci câteva ore în trafic și la coadă la supermarket doar pentru a-ți face cumpărăturile.

În concluzie, viața dintr-un oraș de provincie este liniștită și mai puțin stresantă. Dacă îți dorești o schimbare, încearcă să locuiești, măcar pentru o perioadă, într-o zonă mai puțin aglomerată, unde poți să te bucuri din plin de timp și de mai multă voie bună.

Domenii: Imobiliare

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!