De ce se descarca bateria auto - cele mai frecvente 3 motive

Publicat pe 18 Iulie 2018
Daca mergi cu masina in vacanta, cea mai inspirata idee pe care o poti avea, inainte de excursie, este sa verifici toate piesele auto ale masinii. De la lichidele pentru motor la pneuri, de la faruri la bateria auto, totul trebuie sa functioneze excelent, pentru o vacanta cu un plus de siguranta. De aceea, este indicat sa programezi din timp o vizita la service-ul auto, mai ales daca te asteapta un drum lung de parcurs cu autoturismul personal.

Printre cele mai importante componente de sub capota masinii tale se numara si bateria auto, piesa pe care o vrei incarcata la inceput de drum. Care sunt motivele pentru care se descarca acumulatorul unei masini? Despre acest lucru vorbim chiar acum, iar despre un drum mult mai sigur, pe sosele tarii, gasesti informatii utile la finalul articolului: 

Stationarea autoturismului pe o perioada lunga 

In cazul in care nu ai mai apucat sa mergi o buna perioada de timp cu masina ta si acum vrei sa o folosesti pentru vacanta, exista posibilitatea ca bateria auto sa fie descarcata. Lipsa de utilizare a autoturismului reprezinta una dintre principalele cauze ale descarcarii pentru acumulatori auto, sau a incarcarii insuficiente a acestora. Pentru a evita aceste situatii, iti recomandam sa utilizezi masina mai des, sau mult mai indicat, sa cumperi o baterie auto noua. 

Consumatori uitati in functiune 

Chiar daca utilizezi autoturismul personal zilnic, acumulatorul auto poate suferi totusi o descarcare semnificativa, in cazul in care uiti un numar de consumatori in functiune. Poate cel mai bun exemplu in acest sens este dat de lasarea farurilor aprinse peste noapte, sau pentru cateva zile. In toata aceasta perioada de timp, sistemul electric al masinii are nevoie de resursele oferite de baterie pentru ca becurile sa lumineze. 

SFAT: Pentru a fi sigur ca bateria auto nu te lasa atunci cand ai mai mare nevoie de masina, iti recomandam sa verifici periodic starea acestei piese auto

Incarcarea defectuoasa  

In cazul in care mai multe consumabile sunt incarcate direct din alternator, putem vorbi in acest caz despre o incarcare defectuoasa, lucru ce implica o descarcare mult mai rapida a bateriei auto. De aceea, pentru eventualitatea in care ramai fara energie in bateria masinii tale, aflandu-te in acelasi timp intr-o zona izolata, iti recomandam sa ai cu tine un charger extern pentru incarcarea acumulatorului auto, pe care il poti achiziona de pe net, inainte de plecarea in excursie. 

Vacanta cu un plus de siguranta! 

Pentru ca nimic nu se compara cu o vacanta lipsita de griji, nici drumul cu masina nu trebuie sa fie o pacoste pentru tine si cei dragi. Asa ca Autohut si A24 Assistance ofera zilnic, prin tragere la sorti, cate un card A24 national de asistenta rutiera. 

Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe autohut.ro si sa cumperi piese auto cu o valoare de cel putin 400 de lei, iar in cazul in care ai castigat cardul A24 pentru asistenta rutiera, poti beneficia de servicii de depanare la locul incidentului, transportul vostru in siguranta, precum si tractarea masinii pana la cel mai apropiat service partener A24 Assistance.

Pentru si mai multa siguranta in trafic, inainte de marea excursie, iti recomandam sa mergi cu masina la service-ul Autohut, primul service auto din Bucuresti ce functioneaza sub franciza elvetiana CarXpert

Domenii: Auto

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →