De ce trebuie sa fii prezent pe Youtube

Publicat pe 15 Septembrie 2020
Prezenta pe Youtube este importanta pentru orice brand in ziua de azi pentru ca traim intr-o era in care social media creste mai mult ca niciodata. Youtube continua sa creasca si in ziua de azi si in momentul de fata 1.8 miliarde de persoane intra in fiecare luna pe site. Datorita acestui motiv, devine foarte important sa va ganditi serios sa aveti si aceasta platforma in vedere pentru a va promova mai bine serviciile sau produsele pe care le oferiti.

Youtube este o platforma matura

Youtube reuseste sa atinga un public mai matur, acesta avand in general varsta de 18-49 de ani. Platforma reuseste sa faca acest lucru mult mai bine decat media clasica, acesta fiind si motivul pentru care interesul pentru media clasica este in scadere, televiziunile nemaivand un impact atat de mare asupra oamenilor. Adolescentii prefera site-urile precum YouTube pentru ca aici gasesc continut gratuit, spre deosebire de serviciile de streaming obisnuite precum Netflix.

Fiind o platforma matura, Youtube stie cum sa se comporte in relatia sa cu creatorii, de aceea le ofera acestora toate datele de care au nevoie pentru a putea crea continutul cel mai potrivit si a invata din greselile lor trecute cu privire la continut, astfel incat creatorii sa se poata imbunatati constant. Youtube se dezvolta din ce in ce mai mult si in alte directii, una dintre aceste noutati ale YouTube fiind YouTube Premium. Aceasta functie ofera acces catre un continut mai select pe platforma. Asa apare si intrebarea, pot sa cumpar like-uri youtube?

Companiile isi pot arata efectiv serviciile si produsele

Avand in vedere aceasta platforma, companiile isi pot arata cu exactitate de ceea ce sunt in stare produsele lor sau isi pot prezenta serviciile, creind in acelasi timp o legatura cu persoana care se uita la continut. Indiferent de sectorul pe care se afla o companie si directia incotro vrea aceasta companie sa se orienteze, ea va gasi in YouTube un loc perfect pentru a-si promova ceea ce ofera si a crea o legatura cu persoanele interesate de aceste servicii si produse.

YouTube este un motor de cautare

Multe persoane cauta pe YouTube direct ceea ce le intereseaza, folosind YouTube ca un motor de cautare. Mai mult decat atat, atunci cand se face o anumita cautare pe Google, in rezultate mai apar si clipuri pe YouTube. Cu siguranta orice companie isi doreste sa fie prezenta printre cautarile de pe Google, de aceea este foarte important sa incepeti imediat un canal de YouTube care sa va ofere posibilitatea de a va promova mai bine firma pe aceasta platforma.

Avand un clip de YouTube pe prima pagina a cautarilor de pe Google, sunt sanse mult mai mari ca clipul vostru sa ajunga la un numar mult mai mare de persoane interesate de ceea ce oferiti. Clipul va ajunge in acest fel la un numar si mai mare de persoane. In situatia in care targetati anumite cuvinte cheie pentru firma voastra online, este bine sa includeti in strategia voastra si aceasta prezenta pe YouTube cat mai activa, astfel incat sa va mariti semnificativ numarul de persoane care sunt interesate de ceea ce puneti la dispozitia lor.

Conexiunea pe care o ofera YouTube

Youtube este una dintre platformele pe care chiar se poate crea o legatura cu cel care va priveste, de aceea trebuie sa porfitati de acest lucru si sa stabiliti aceasta legatura cu persoanele care se uita la voi. Chiar si o companie are de castigat din acest punct de vedere, vizitatorii bucurandu-se sa creeze o legatura cu o companie care chiar arata interes fata de ei.

Ideea este ca tot procesul de creare a unui brand pe YouTube sa fie umanizat cat mai bine si anume sa se treaca peste faptul ca o companie vorbeste cu audienta. Crearea unei legaturi intre audienta si serviciu/produs este ceva de care orice companie trebuie sa tina cont, trecand peste numarul de subscriberi, like-uri sau numarul de comentarii.

O companie trebuie sa raspunda in permanenta la toate comentariile lasate de persoanele care sunt interesate de ceea ce aceasta ofera. De asemenea, ea trebuie sa gaseasca modalitati de a atrage in permanenta un numar din ce in ce mai mare de persoane, umanizand pe cat posibil procesul. Fiecare interactiune cu o persoana care vine pe canalul de Youtube este o adevarata oportunitate pentru compania care detine un astfel de canal. Clipurile impartasite pe YouTube sunt o solutie excelenta pentru ca o firma sa intre in contact cu audienta sa. Un clip video reuseste ceea ce o imagine sau un text nu poate face niciodata, de aceea prezenta pe YouTube este atat de importanta pentru un utilizator.

A urca un clip pe YouTube nu te costa nimic

Desi nu te costa nimic sa urci un clip pe YouTube, nu trebuie uitat faptul ca a urca un clip pe aceasta platforma presupune timp investit, dar si echipament. Cu toate acestea insa, pentru a pune clipuri pe YouTube nu iti trebuie un buget de cateva milioane de dolari si un echipament foarte profesionist. In special la inceput, a avea un echipament potrivit este ultima voastra grija.

Singurul aspect negativ al unui canal de YouTube ar putea fi investirea timpului in ceva la care nu se uita nimeni, dar chiar si asa, progresand si continuand sa va tineti de treaba, veti ajunge acolo unde va doriti. Ideea principala atunci cand vine vorba despre un canal de YouTube este sa creati acea legatura cu persoanele care va urmaresc. Legatura poate fi stabilita prin continutul postat constant, dar si prin seriile de clipuri pe care le puteti face pe canalul de YouTube. Multi cauta si sintagma „cum cumpar views youtube

Ca pe orice platforma de socializare trebuie sa concurati cu alte persoane, dar cu toate acestea consistenta este cheia pentru ca pe YouTube cel mai important este sa continuati sa postati indiferent de circumstante. Chiar daca initial continutul de pe YouTube nu este atat de bun pe cat va doriti, ideea ar fi ca pe aceasta platforma de socializare sa continuati sa postati si sa va imbunatatiti continutul in timp pentru ca in acest fel veti creste.

Domenii: Afaceri

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →