De ce vor femeile implanturi cu silicon

Publicat pe 29 Ianuarie 2019
Stiati ca, potrivit Societatii Americane de Chirurgie Plastica, marirea sanilor cu implant de silicon ocupa locul I in topul interventiilor chirurgicale?

In Romania, 6 din 10 femei intra in cabinetele chirurgilor plasticieni pentru proceduri chirurgicale precum rinoplastia, liposuctia, marirea buzelor s.a. Insa una dintre cele mai solicitate interventii chirurgicale, in ultima vreme, este operatia de marirea sanilor cu implant de silicon.

Marirea sanilor reprezinta un pas important pentru majoritatea femeilor, care le stimuleaza stima de sine, aspectul fizic si satisfactia sexuala. 

V-ati intrebat de ce femeile vor sa faca implanturi mamare cu silicon? Nu intotdeauna este vorba despre faptul ca isi doresc sani mai mari.

Sunt multe motive pentru care femeile vin in cabinetul unui medic estetician pentru augmentarea sanilor. Unele au sanii care nu s-au dezvoltat niciodata, o afectiune numita micromastie. Altele au sani asimetrici, fie ca dimensiune, fie ca forma. De exemplu, un san poate fi de cupa D, in timp ce celalalt este cupa B. Sau poate exista o diferenta de jumatate de cupa intre cei doi sani, care s-ar putea sa nu para prea mult, dar poate fi destul de vizibila.

In ambele cazuri, aceste femei doresc ca sanii lor sa para mai „normali" si sa arate mai bine in haine si in costumul de baie.

Un alt motiv pentru care femeile aleg implanturi mamare cu silicon este de a combate efectele imbatranirii si alaptarii. „Dupa patru copii in sapte ani, sanii mei arata acum ca niste saci dezumflati", sau „vreau sa fiu mandra de sanii mei din nou. Vreau sa arate ca inainte”, sunt cele mai frecvente marturii ale unor paciente care se confrunta cu astfel de probleme.

Alt motiv, il reprezinta dorinta de reconstructie a sanului dupa o masectomie. Una dintre cele mai frecvente forme de cancer in randul femeilor o reprezinta cancerul de san. Acesta reprezinta o treime dintre toate formele de cancer pe care le dezvolta femeile.

Metoda cea mai sigura prin care femeilor li se poate salva viata este mastectomia. Aceasta presupune eliminarea intregii glande mamare, de obicei impreuna cu cea a mamelonului, iar datorita dezvoltari tehnologice este posibila reconstructia sanului cu ajutorul implantului cu silicoane.

Operatia de implanturi mamare reprezinta interventia chirurgicala prin care se insereaza un implant cu silicon intr-un buzunar creat la nivelul sanului. Aceasta nu dureaza mai mult de doua ore si se realizeaza sub anestezie generala. Dupa introducerea implanturilor mamare se folosesc niste fire speciale pentru ca cicatricile sa se vindece si sa dispara rapid.

Aceasta interventie chirurgicala este solicitata in primul rand in scop estetic, dar si in cazul reconstructiei sanului dupa o mastectomie. In prezent este cea mai solicitata interventie chirurgicala in scop estetic.

Domenii: Lifestyle

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →