De la tehnologii experimentale, la cazane de abur

Publicat pe 2 Iunie 2016
Exista o lupta continua a tehnologiei pentru evolutie. De la inventarea rotii, pana la noile sisteme de calcul ce folosesc starile cuantice ale protonilor de aur, totul este rezultatul acestei lupte. Evident, fiecare domeniu isi are evolutia si descoperirile sale, lucru nu mai putin valabil si pentru industria aburului. De la primele experimente cu aburi, pana la cazane de abur performante, toate acestea sunt rezultatul evolutiei. Confort Energy vine sa ofere echipamente profesionale de cea mai noua generatie destinate incalzirii sau prepararii aburului de inalta presiune sau la gabarit mare.

Un proiect ce pleaca de la cazane de abur pentru a propulsa un prototip

    Ramanand in domeniul tehnologiilor si a luptei evolutive a acestora, spuneam ca tehnologia aburilor a evoluat foarte mult, de la primele mecanisme concepute in urma cu cateva milenii, pana la ceea ce exista in prezent in acest domeniu. Este foarte interesant modul in care in ultimele decenii, tehnologia pe cazane de abur a inceput iarasi sa faca parte in proiecte de avantgarda, asa cum este si proiectul primului bolid de inalta viteza propulsat de doua turbine pe abur ce foloseste numai putin de 12 arzatoare pentru a obtine presiunea si temperatura aburului necesare pentru a propulsa prototipul. Acest proiect la care participa si omul de stiinta Glynne Bowsher, este in plina desfasurare, urmand ca primele teste sa aiba loc in acest an.

    Oricum, tehnologia prezenta si la cazane de abur este folosita si in alte domenii de prototipuri, iar daca este sa ne uitam in domeniul stiintei, aburii joaca un rol chiar mai important decat s-ar parea la o prima vedere. Atat in cercetarea spatiului, cat si in multe alte domenii, aburii diferitelor substante lichide sunt folositi in diferite scopuri, de la racirea echipamentelor, pana la cercetarea noilor exoplanete descoperite. Oricum, vorbim totusi despre alte tipuri de aburi. In domeniul industriei, aburii sunt folositi in foarte multe domenii, de la prelucrari mecanice, pana la sisteme de transfer termic. Toate aceste echipamente sunt folosite in foarte multe ramuri, de la industria auto, pana in IT, incalzire si chiar si in gatit.

Despre cazane de abur si principii standard

    Principiul standard al unor cazane de abur este unul destul de simplu, practic vorbim despre un circuit de incalzire a apei, in vederea declansarii proceselor de trecere de la o stare de agregare, la alta. Se cunoaste faptul ca apa, dar si alte substante chimice lichide au 3 stari de agregare, iar prin incalzirea unui volum de apa la punctul termic de peste cel al fierberii, moleculele de apa sub forma de aburi iau nastere.

    Sistemele pe cazane de abur genereaza un volum foarte mare de aburi la temperaturi mult mai mari decat ceea ce iese dintr-o oala cu apa ce fierbe. La aceste sisteme se permite un foarte bun si fin control al parametrilor pe care produsul finit il are. De la sisteme de abur supra-saturat, pana la aburi sub inalta presiune si volum, fiecare tip de echipament isi are propriile utilizari si aplicatii.

    Pentru a afla toate detaliile despre cele mai performante echipamente si cazane de abur, siteul www.confortenergy.ro este locul potrivit. Tot de aici puteti solicita toate informatiile legate de produsele comercializate dar si de asemenea, puteti cere o oferta personalizata.

Domenii: Energie

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!