Depresia – ce este important sa stim despre ea si cum o putem trata?

Publicat pe 26 Noiembrie 2018
Traim intr-un secol in care stresul si oboseala au devenit lucruri foarte comune si cu care, intr-un fel sau altul ne confruntam fiecare dintre noi. Poate ca aceste aspecte nu ne par problematice, insa daca vom raporta lucrurile pe termen lung, s-ar putea sa constatam ca acestea pot sta la baza unor afectiuni destul de grave, fie ele psihologice sau de orice alta natura.

In plus, depresia are astazi o incidenta mai mare ca oricand, aceasta din urma avand un efect profund negativ a modului in care ne desfasuram activitatile de zi cu zi. Probabil ca, cuvantul depresie nu ne este unul tocmai strain avand in vedere ca fiecare dintre noi a auzit despre aceasta la un moment dat sau poate ca foarte multi am trecut prin astfel de episoade. Depresia este o tulburare psihica, in cadrul careia, o persoana resimte o serie de simptome penttru o perioada de cel putin doua saptamani si care de cele mai multe ori pune persoanele afectate in situatia de a nu putea indeplini nici cele mai simple sarcini zilnice.

 Cu totii ne putem pierde din cand in cand interesul pentru a numite lucruri, insa acest aspect nu inseamna in mod obligatoriu ca vorbim despre deprsie. Despre depresie putem vorbi in momentul in care simptomele se manifesta pe o perioada mai indelungata de timp si atunci cand in general acestea persita in mod permanant, chiar si in timpul noptii (depresia afecteaza major calitatea somnului, in situatia in care persoana poate dormi). Depresia isi gaseste de cele mai multe ori raspunsul si tratamentul in cadrul clinicilor de psihiatrie, acolo unde specialisti cunosc in totalitate aceasta "afectiune" si modul in care trebuie abordata. O astfel de clinica de psihiatrie este si Doctor-psi.ro, o clinica care ofera  tratament pentru depresie in functie de experientele si necesitatile fiecarui pacient in parte.

 Cum poti sti daca sunt depresiv?

 Probabil ca este o intrebare destul de comuna pe care ne-o adresam ori de cate ori ne confruntam cu diverse situatii coplesitoare in care parca nu mai avem pofta de viata si unde momentele placute de odinioara s-au transformat in adevaratae provocari. Depresia este un lucru care nu este in totalitate cunoscut (factorii declansatori) nici de catre cei mai mari specialisti din lume, insa exista cateva particularitati care o fac destul de usor de recunoscut de catre specialistii in psihiatrie. De aceea, nu este deloc recomandat sa ne autodiagnosticam si cu atat ma iputin sa luam tratamente dupa ureche. Fiecare dintre noi suntem unici, astfel ca, la fiecare individ in parte exista un alt factor declansator, pe care il vei putea descoperi cu ajutorul specialistului tau.

 Care sunt principalele efecte negative ale depresiei?

 Un lucru foarte important de retinut este faptul ca depresia nu doare sau altfel spus aceasta nu provoaca o durere fizica. Cu toate acestea insa, depresia poate provoca niste dureri psihice intense care ne pot complesi. Un alt aspect important este faptul ca depresia are un impact profund asupra vietii personale dar si asupra celei sociale. Cu alte cuvinte, lucrurile care ne placeau in trecut acum nu ne mai par deloc atractive, iesirile cu prietenii vor fi din ce in ce mai rare sau chiar inexistente, dar totodata aceasta poate duce (de cele mai multe ori) si la scaderea concentrarii si a producativiatii la locul de munca. 

Domenii: Lifestyle

SC ADA ONLINE SRL

Agentia SEO TargetWeb - Agentie SEO full service, specializata in servicii de optimizare SEO on-page, crestere a vizibilitatii online, content marketing, growth hacking, link building, blogger...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →