Descopera cum pot fi imbogatite culturile agricole cu ingrasaminte de calitate superioara

Publicat pe 30 Ianuarie 2019
Agricultura joaca un rol important in procesul de dezvoltare economica al unei tari, iar sectorul agricol este o resursa pretioasa care contribuie la siguranta alimentara si sanatatea populatiei oricarei natiuni. In mod semnificativ, agricultura a condus numeroase tari la prosperite economica, iar in cazul tarilor mai putin dezvoltate sectorul agricol este in continuare de o importanta vitala.

Relatia omului cu pamantul a generat noi descoperiri in privinta procedurilor de cultivare a acestuia si orice astfel de descoperire este astazi o resursa sustenabila pentru sustinerea vietii.  

Pe de alta parte, dezvoltarea sanatoasa a plantelor este asigurata de substantele nutritive din compozitia solului. Acestea asigura carente nutritionale de calitate superioara si permit plantelor sa isi extraga corespuzator hrana necesara pentru a se dezvolta rapid si in mod sanatos.

De exemplu, fertilizarea prin intermediul unei tehnologii avansate de prelucrare a solului si culturilor agricole cu ingrasamant pe baza de dolomita ofera un plus de valoare plantelor cultivate.

Ce este dolomita si de ce este recomandat pentru buna dezvoltare a plantelor?

Unul dintre cele mai importante ingrasaminte utilizate in prezent este cel pe baza de dolomita. Produsul din aceasta gama este obtinut prin proceduri naturale de macinare a depunerilor de alge marine.

In compozitia acestuia se gaseste un nivel ridicat de calciu si magneziu care asigura plantelor o rezistenta mult mai mare impotriva factorilor externi (vant, ploi, intemperii) care pot determina ruperea acestora. In plus, un aport ridicat de Ca si Mg confera o calitate superioara culturilor si ajuta la dezvoltarea sanatoasa a radacinilor si tulpinilor plantelor.

Ingrasamintele pe baza de dolomita sunt o solutie sanatoasa pentru culturi mai bogate. Acesta este un tip de calcar care asigura substante nutritive valoroase pentru plante si ajuta la modificarea pH-ului din sol astfel incat sa corespunda si mai bine nevoilor de hranire ale acestora.

In compozitia acestor ingrasaminte se gasesc cele mai bune amestecuri de calciu si magneziu, elemente care contribuie la hranirea plantelor, cutlturilor agricole, gradinilor de legume sau flori, in orice perioada a anului in care nu exista temperaturi de inghet.

De aceea, este de preferat ca solul sa fie fertilizat primavara sau toamna, intr-o zi in care nu vor aparea precipitatii pentru ca solul sa nu fie umed si pentru ca acesta sa absoarba corespunzator substantele nutritive asigurate de dolomita.

Alte tipuri de ingrasaminte de calitate superioara

Pentru a dobandi succesul unei culturi agricole bogate si productii ridicate trebuie indeplinite si asigurate anumite conditii dedicate sanatatii solului. Anumite elemente si compusi naturali ofera solutii ecologice si alternative pentru gestionarea corespuzatoare a condiitilor de hranire a plantelor.

• Fertillo NP 5.25.0

Avand in compozitia sa un continut redus de azot si un continut ridicat de fosfor acest produs asigura cele mai importante carente nutritive pentru dezvoltarea corespunzatoare a plantelor.

Aportul de calciu, sulf si magneziu asigura o mai buna dezvoltare a procesului de fotosinteza, de germinare a semintelor si ofera o rezistenta mai mare impotriva conditiilor de mediu nefavorabile, precum ger, seceta sau boli. Alte microelemente necesare pentru dezvoltarea armonioasa a culturilor agricole din compozitia acestui produs sunt: zincul, borul, cuprul, fierul.

• Fertillo NPK 5.20.9

Acest tip de ingrasamant este disponibil in forma solida si granulata. Are in compozitia sa roca fosfatica si este compus dintr-o gama de elemente si substante nutritive, printre care: azot, fosfor, potasiu, calciu, sulf, magneziu si alte microelemente nutritionale.

• Fertillo Azot Plus 30.36

In compozitia acestui produs se afla un raport excelent de substante nutritive, printre care sulf si azot. Aceste substante naturale au rolul de a produce proteine si de a forma aminoacizi care ajuta la hranirea corespunzatoare a plantelor si la dezvoltarea clorofilei acestora. Acest tip de ingrasamant are pH neutru si datorita acestei conditii poate fi utilizat pentru orice tip de sol, indiferent de natura acestuia (alcalin, acid, neutru, bazic).

In slujba agricultorilor devotati culturilor sanatoase

In mod natural, descompunerea materiilor organice ajuta la formarea unui ingrasamant natural. Un astfel de compost organic asigura substante organice bogate in nutrienti vitali pentru dezvoltarea armonioasa a plantelor.

In plus, un aport suplimentar de nutrienti pe baza de ingrasaminte chimice asigura proceduri de fertilizare corespunzatoare a solului. Aceste proceduri permit stimularea plantelor si ofera agricultorilor o resursa benefica pentru ca orice cultura sa fie protejata atat in timpul dezvoltarii cat si pentru recolte mult mai bogate cantiativ si calitativ.

In functie de tipul solului si culturii de plante pot fi utilizate diferite ingrasaminte chimice. Anumite produse au in compozitia lor substante ecologice obtinute in mod natural si trei substante nutritive esentiale pentru dezvoltarea optima a plantelor, precum: azot, fosfor, potasiu, fier, sulf si cupru.

In comparatie cu ingrasamintele naturale, aceste ingrasaminte iti permit sa cunosti cu exactitate tipul si cantitatea substantelor nutritive necesare plantelor ceea ce produce o mai buna predictibilitate in privinta recoltelor.

Domenii: Agricultura

SC THE MARKERS CONSULT SRL

Agentie de marketing si publicitate care ofera rezultate remarcabile si consultanta tuturor celor ce doresc promovare.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!