Descoperă importanța existenței unei certificări ISO în compania ta

Publicat pe 24 Mai 2021
Odată cu obținerea unei certificări ISO, o companie arată angajaților săi, furnizorilor și clienților că se gândește la viitor. Arată că părerile acestora o interesează. Acesta este unul dintre avantajele oferite de o certificare ISO, dar nu este singurul.

Certificatul ISO in companie este o resursă indispensabilă astăzi , deoarece oferă o mare fiabilitate și securitate pe piață. Reprezintă un avantaj competitiv excelent față de concurență, îmbunătățind experiența clienților și optimizând procesele interne ale organizației.

În secolul 21, încrederea este ceea ce definește relația dintre o companie și clienții săi pe termen lung. Organizațiile de astăzi nu funcționează pentru a realiza o vânzare, ci o relație de calitate și încredere cu clienții lor care va dura în timp.

Avantajele unei certificări ISO sunt evidente mai ales în afara organizației. Celelalte companii, grupuri de persoane sau entități guvernamentale vor prefera cel mai probabil să stabilească contacte sau să întreprindă proiecte comune cu o astfel de firmă deja certificată.

Se înțelege că, într-o companie de acest tip, profesioniștii se simt motivați să lucreze mai bine, se gândesc la revizuirea conceptelor și sugerează schimbări pentru îmbunătățire în fiecare zi.

Care sunt avantajele unei certificări ISO?

Un alt beneficiu al certificării ISO, înainte de a întreprinde lista oficială, este că angajatul înțelege mai bine procesele interne ale locului în care lucrează . Astfel, el înțelege că este o parte importantă a ceva mai mare și că el constituie o piesă fundamentală pentru succesul sau eșecul obiectivelor organizației.

În continuare, sunt prezentate principalele avantaje ale certificării ISO:

• Satisfacția clienților ca obiectiv principal al strategiei de afaceri

Acesta este unul dintre principalele avantaje ale certificării ISO. Organizația încetează să se concentreze asupra produsului / serviciului și îl orientează spre client. Pentru a acționa corect, este nevoie o cunoaștere profundă a acestuia, să știi ce îl motivează, care sunt așteptările sale, stilul său de viață, comportamentul său sau opiniile sale.

Cu aceste informații, poți înțelege clientul și încerca să obții satisfacția acestuia . Prin certificarea ISO, se vor putea monitoriza cele 5 elemente de bază necesare pentru a crea valoare pentru clientul companiei : calitate, relație, performanță, preț, beneficii.

• Îmbunătățirea imaginii de marcă și cucerirea de noi afaceri pe piețe noi

O certificare ISO îmbunătățește imaginea mărcii. Această îmbunătățire se reflectă în managementul calității, mediului, securitatea informațiilor sau sănătatea și securitatea la locul de muncă, printre altele. Arată că organizației îi pasă de modul în care este percepută de clienții săi, de furnizorii săi și de comunitatea în care se află.

O certificare ISO arată că organizația care o expune este deschisă unor noi oportunități și alianțe. Acest lucru înseamnă să joci pe același teren cu marii jucători, unde ai nevoie de o certificare ISO pentru a participa.

• Se economisesc resurse și se investește în dezvoltare

Pe termen scurt, beneficiile unei certificări ISO se traduc în îmbunătățiri ale proceselor interne ale companiei. Acest lucru reduce operațiunile de prelucrare și resturi, precum și creșterea calității și conformității produsului .

Economiile generate permit investirea în dezvoltarea de produse noi și mai bune, în formarea personalului, în reforme și modernizări ale instalațiilor și echipamentelor sau în achiziționarea de noi tehnologii.

Pe termen lung, este logic să existe o creștere a cifrei de afaceri a organizației, deoarece clienții devin loiali și credibilitatea în produsele sau serviciile furnizate determină găsirea unor noi parteneri de afaceri.

O certificare ISO este importantă indiferent de domeniul de activitate al companiei, căci doar în acest fel se poate face cu adevărat față competitivității actuale. Iar Isostandard, acest organism național de certificare a sistemelor de management este în măsură să ajute pe oricine în vederea obținerii acesteia.

Domenii: Afaceri

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!