Despre cadourile corporate de Paste – sunt o buna solutie de a motiva angajatii?

Publicat pe 19 Februarie 2019
Atat in Romania, cat si peste hotare, tot mai multi angajatori aleg sa le ofere angajatilor stimulente, de cele mai multe ori neimpozabile, sub forma de cadouri, vouchere de cumparaturi, tichete cadou sau bunuri atunci cand urmeaza un eveniment, o sarbatoare sau chiar ziua copilului.

Cel mai adesea, angajatii care au copii minori beneficiaza de astfel de bonusuri si primesc inclusiv cadouri copii Paste sau Craciun, inclusiv de 1 Iunie, Ziua Copilului. 

Desi tichetele cadou sau voucherele de cumparaturi sunt extrem de apreciate printre angajati, bunurile sunt, de asemenea, binevenite. In perioada Craciunului sau a Pastelui, spre exemplu, multi dintre angajatori aleg sa ofere cosuri cadou, apreciate de adulti dar si de copii. De obicei, acestea contin vin, cafea, dulciuri de cea mai buna calitate, dar o multime de produse traditionale romanesti.

Spre exemplu, pe GiftIdea.ro ai o gama variata de cadouri corporate de Paste accentul se pune pe traditii, pe oua rosii, vin si cozonaci, atunci cand vine vorba de cadouri inspirate, dar poti opta si pentru cosuri cadou de inspiratie internationala, pline cu bunatati renumite in toata lumea si licori fine. 

Alegerea cadourilor de Paste pentru angajati poate reprezenta o sarcina simpla si placuta, daca te orientezi catre serviciile dedicate ale unor profesionisti in domeniu, care se vor ocupa de alegerea celor mai inspirate variante.

Cadourile corporate pentru angajati – de ce este o buna maniera de a le multumi pentru efortul depus?

Mai mult de 80% din timpul nostru il petrecem la locul de munca, iar atunci cand esti corect, dedicat si serios, cu diversele ocazii ai vrea sa fi felicitat pentru eforturile depuse zi dupa zi. In mod normal, pentru a oferi un cadou corporate de Paste, spre exemplu, este necesara o legatura cu destinatarul acestuia, astfel incat sa fie cu adevarat incantat de atentie.

Corporate este imprumutat din limba engleza, acesta provenind de la „corporation”, care semnifica in limba romana – corporatie, societate comerciala, companie. Astfel, cadourile corporate sunt acelea gandite si achizitionate in semn de apreciere, pentru a premia anumite eforturi pe urma carora compania a avut de castigat. In relatiile cu partenerii, cadourile corporate arata implicarea sa in anumite evenimente importante pentru comunitate, fie ele caritabile sau nu.

In cazul unor cosuri cadou corporate de Paste pentru potentialii clienti, nu este neobisnuit ca o companie sa ofere un fel de talisman sau un gest de apreciere atunci cand respectivul client a generat o cantitate considerabila de vanzari in anul precedent.

Cum arata cadourile corporate de Paste “ca la carte”?

Avand in vedere multitudinea de site-uri de pe care se pot cumpara cosuri cadou de Paste sau Craciun, decizia de a cumpara un anumit cadou corporate nu a fost niciodata mai grea. Un studiu realizat de OPEN pentru American Express Semi-Annual Small Business Monitor, arata ca in topul celor mai cumparate cadouri corporate sunt felicitarile sau calendarele (49%), certificate sau gift card-uri pentru anumiti furnizori sau restaurante (26%), obiecte diverse ce contin logo-ul companiei (23%), un cos cu mancare sau fructe (18%), flori, plante si vin sau alta bautura alcoolica (10%).

Iata de ce criterii sa tii cont cand oferi cadouri corporate de Paste pentru angajati:

  • Valoarea in bani a cadourilor si chiar cadouri interzise – multe companii au o politica privitoare la suma maxima de bani pe care o pot cheltui pe cadourile corporate per angajat, dar si un ghid de bune practici in care sunt incluse obiecte interzise (in special cele referitoare la inclinatia sexuala, religie etc.);

  • Identifica ceea ce isi doreste angajatul – in functie de preferintele, hobby-urile lor, poate printr-un sondaj de opinie mascat.

  • Tine cont de diferentele de cultura – in China, spre exemplu, un cadou invelit in hartie alba semnifica moartea;

  • Adauga felicitari scrise de mana - un bilet personalizat sau poate chiar numai semnatura scrisa manual, vor da o alta impresie angajatului;

  • Acorda atentie ambalajului - impachetarea cadourilor este poate la fel de importanta ca si continutul lor.

Domenii: Antreprenoriat

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →