Despre dosarul pentru examinare si sustinere examenului pentru obtinerea permisului de conducere

Publicat pe 16 Decembrie 2016
Scoala de soferi Drive School Bucuresti

In momentul in care ati terminat cursurile de la scoala de soferi cu siguranta va trebui sa detineti un dosar complet cu documentele necesare pentru examinare. Dosarul va fi verificat de personalul competent sa existe toate documentele si numai asa veti putea sa va asigurati ca puteti participa in cele mai optime conditii la probele pentru obtinerea permisului.

Candidatii trebuie sa aiba minim 18 ani, sa fie apti din punct de vedere medical si sa dovedeasca pregatirea teoretica si practica pe care au parcurs-o la scoala de soferi.

Dosarul ce trebuie completat in timp ce va aflati inca la scoala de soferi

Conform Ordinului MAI nr.268/2010 pe durata de pregatire realizata la scoala de soferi candidatul trebuie sa completeze dosarul cu urmatoarele documente:

- Cerere tip semnata de candidat in care se consemneaza ca domiciliul stabil este pe teritoriul Romaniei

- Fisa de scolarizare emisa de scoala de soferi

- Avizul medical din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce pe drumurile publice

- Certificat de cazier judiciar

- Copie dupa actul de identitate

- Dovada de plata a taxelor aferente

Numai dupa ce au fost indeplinite toate formalitatile, candidatul va putea sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere.

Despre probele pe care trebuie sa le sustineti la examen

Imediat dupa indeplinirea formalitatilor si absolvirea cursurilor de la scoala de soferi, candidatul va putea sa sustina examenul de la sala prin completarea unui chestionar cu intrebari ce cuprind intreaga teorie. Prin intermediul unei aplicatii informatice, candidatul va avea acces la chestionarul ce il va duce mai aproape de obtinerea permisului de conducere. In functie de categoria pentru care s-a pregatit va primi acces catre aplicatie si intr-un interval de timp dat va trebui sa completeze chestionarul.

Dupa ce candidatul a fost declarat admis poate sa sustina proba de traseu cu politistul in dreapta in functie de cum a fost programat. Aceasta proba decurge prin punctarea actiunilor pe care le face candidatul in trafic. Si in acest caz, veti putea fi declarat ori admis ori respins.

In cazul in care ati fost admis atunci trebuie sa mergeti la directia de permise auto pentru a vi se elibera si astfel veti fi recunoscut drept sofer apt pentru a conduce pe drumurile publice.

Daca ati fost declarat respins atunci trebuie sa va intoarceti la scoala de soferi si sa solicitati ore suplimentare si sa va pregatiti din nou pentru data urmatoare de examinare care nu poate avea loc mai devreme de 15 zile de la sustinerea probei anterioare.

La scoala de soferi Drive School veti avea parte de toata sustinerea noastra si cum stim ca fiecare proba poate sa prezinte dificultate intr-o masura mai mica sau mai mare, ne straduim sa facem cursurile cat mai usor de inteles si de parcurs. Noi punem accent pe o pregatire temeinica intrucat numai asa veti putea sa obtineti permisul de conducere. Pentru mai multe informatii dar si pentru a va inscrie va asteptam pe site-ul nostru www.driveschool.ro dar si la sediul nostru accesibil din orice colt al capitalei.

DIRECTOR: Nicu Comandatu

SECRETAR: Valcu Andreea Cristina

PROFESOR LEGISLATIE: Valcu Cantemir


Drive Impex srl

Pentru a deveni un absolvent de exceptie, Scoala de soferi Drive School Bucuresti va pune la dispozitie instructori auto cu experienta vasta, sali de cursuri dotate modern si orele necesare de...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →