Despre hidroizolatii fundatii standard dar si speciale

Publicat pe 6 Iunie 2016
Orice lucru are nevoie de o fundatie sanatoasa, indiferent ca vorbim despre o idee, un concept, educatie sau chiar si constructii. O fundatie puternica si sanatoasa poate prelungi viata unei cladiri de exemplu, insa, una care nu este protejata impotriva infiltratiilor de apa, poate duce la un real dezastru. Din acest motiv, echipa din spatele siteului www.hidroizolatii-terase.ro vine sa va ofere un real sprijin in protejarea oricarui tip de fundatie prin intermediul realizarii de hidroizolatii fundatii pentru orice tip de cladire sau structura.

Ce trebuie sa faca niste hidroizolatii fundatii bune

Exista foarte multe motive pentru care orice cladire, casa, bloc, vila, sediu de firma, pilonii unui pod si nu numai, au nevoie de hidroizolatii fundatii, iar in cele ce urmeaza vom trece peste cateva din cele mai importante motive, dar si cauze ale neglijentei in operatiunile de izolare. Insa, inainte de orice, trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de hidroizolatii fundatii, incepand cu cele clasice prin membrana de izolare, pana la cele sub forma de aditiv ce este adaugat in beton inainte de a fi turnat. Bineinteles, exista si sisteme de ultima generatie in care sunt folosite substante si solutii cum ar fi rasini epoxidice, dar si incasetari etanse, asa cum este cazul facilitatilor speciale militare sau stiintifice.

In orice caz, indiferent de tipul unei hidroizolatii fundatii, rolul de baza este unul cat se poate de simplu, acela de a impiedica apa sa intre, sau sa iasa din structura fundatiei sau cladire. Desi betonul este rezistent la apa, in lipsa unei hidroizolatii fundatii eficiente, pot aparea serioase urme de eroziune la nivelul suprafetelor din beton, sau al structurii de rezistenta. Acest lucru poate fi cauzat in principiu si de Ph-ul apei, dar si in functie de perioada de prezenta a infiltratiilor.

Rolul unei hidroizolatii fundatii este acela de a opri apa… din ambele sensuri

Bun, apa nu trebuie sa ajunga la structura, insa, sunt cazuri in care se varsa mai mult de o cana de apa intr-un beci, nu? Daca de exemplu, apa din instalatia de alimentare a unei cladiri ajunge in beciul unei case, ar fi foarte bine daca aceasta nu ar ajunge si in fundatie. De ce, motivul este unul simplu, ar provoca destabilizarea solului, un lucru nedorit pentru orice tip de constructie, mai ales daca este vorba de un bloc, pilon de pod, etc.

Majoritatea tipurilor de hidroizolatii fundatii sunt prevazute cu canale si guri de de ventilatie dar si de scurgere. Acestea sunt necesare pentru a permite solului sa respire, dar si pentru a facilita scurgerea lichidelor intr-o maniera si zona sigura. Asa cum va spuneam, mai exista si hidroizolatii fundatii speciale cum ar fi cele prezente la facilitatile speciale, industriale, zone de tratari chimice, sau de depozitare a deseurilor periculoase. Insa, vom discuta despre acest gen de hidroizolatii intr-un viitor articol deoarece acestea sunt foarte complexe. Pana atunci insa, va invitam pe siteul www.hidroizolatii-terase.ro pentru a afla mai multe despre hidroizolatii fundatii dar si pentru a solicita o oferta personalizata, comform cerintelor si a proiectului dumneavoastra.

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!