Despre Videomarketing cu Alexandru Darian

Publicat pe 6 Ianuarie 2020
Un interviu despre videomarketing si cum ar trebui perceput de companii.

La ce trebuie sa ne gandim prima oara cand vrem sa lansam o campanie de videomarketing?

Cand vorbim de un video intr-o campanie de marketing, trebuie sa vorbim mai intai de scalare. 

La ce va referiti cand spuneti scalare? 

In functie de anumite criterii noi am impartit in 3 categorii distincte insa nu este universal valabil. Difera mult si in functie de domeniul de activitate cat si de serviciile oferite. 

Pentru inceput putem discuta despre firmele nou infiintate, la inceput de drum. 

Ni s-a intamplat de multe ori sa nu avem efectiv ce sa oferim unei firme. Motivul principal este bugetul redus asociat campaniei de marketing. Chiar daca X SRL are buget pentru un video, trebuie luata in considerare si distributia. Degeaba realizam un video daca acesta este vazut doar de 20 de persoane. E munca in zadar. Sunt cazuri in care am recomandat sa-si gestioneze singuri, intern, zona de video si campania de promovare. Cel mai important aspect in acest stadiu este expunerea.

Banuiesc ca urmatoarea categorie ar fi firmele mijlocii. 

  Aici situatia se complica putin deoarece asteptarile sunt mari in raport cu bugetul si apar divergente. Majoritatea managerilor tind sa se implice mult prea mult in crearea unui video pentru compania lor, indiferent de natura lui (prezentare/testimonial/interviu,etc.). Exista un risc major ca acel material video sa nu aiba impactul asteptat in piata. Degeaba creezi un video care sa prezinte ceea ce crezi tu ca trebuie transmis. E mult mai complex de atat. Trebuie sa intelegem foarte bine care este nevoia in piata in raport cu ceea ce vinzi, care este publicul tinta si ulterior stabilim care este strategia pentru ca acel video sa transmita mesajul dorit si intr-un final sa genereze vanzari. Noi nu executam video “la comanda”.  

Ce inseamna “la comanda” si explicati-ne putin de ce evitati sa le executati? 

In cei 15 ani de experienta in media si marketing am ajuns la concluzia ca, majoritatea materialelor video create “la comanda” sau… mai bine spus dupa cum ni se cere, nu au avut rezultate bune. Noi vrem sa intelegem business-ul clientului de la A la Z si unde se vrea a fi distribuit acest material, cream strategia si mesajul care sa genereze emotii, implicit actiuni si doar asa ajungem la un video cu impact real. Eu am o vorba: “Nu ai cum sa te duci la un vopsitor auto sa ii spui cum sa iti vopseasca masina sa iasa bine. Nu ai cum”. Acum… problema in piata ramane: cum sa gasesti un vopsitor bun?... 

Asa este… Cred ca a devenit o problema destul de apasatoare pentru multe companii din Romania. Ce experienta aveti cu firmele mari cand vine vorba de videomarketing? 

In comaniile mari exista un buget anual care se atribuie departamentului de marketing iar un specialist marketing il distribuie in functie de strategia interna de marketing dar banuiesc ca asta se stie deja. 

Aici apar cateva intrebari pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cand vine vorba de un video. Ce se doreste cu acel video? Imagine, informare, awareness, prezenta, sau vanzare rapida? Este un process foarte complex pe care nu vreau sa il aprofundez deoarece difera mult de la un domeniu de activitate la altul. 

Am colaborat foarte bine cu multe companii mari din Romania insa o experienta suprinzatoare este colaborarea cu firmele din afara tarii. Cred ca acolo persoanele din departamentul de marketing au o alta viziune, inteleg ce inseamna prezenta repetata in piata, inteleg ca in functie de target si buget procesul de promovare poate dura, sunt mult mai deschise la idei noi si cel mai important, pun accent mai mult pe rezultate si mai putin pe modul in care s-a ajuns acolo. Ai rezultate ramai, altfel... nu. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cu peste 15 ani de experienta pe piata, specialistii Publicite Adv Media ofera servicii complete de productie video, video marketing sustinut de campanii de promovare, consultanta in business, relatii publice, campanii de social media, branding, design, fotografie corporate, etc.

Printre clientii companiei, putem mentiona:Textar, WPG, Dentiq si multi altii. Va rugam sa accesati www.publicite.ro pentru a citi despre proiectele noastre.

Compania a fost infiintata in anul 2017 iar CEO-ul companiei este Alexandru Darian, cu o prezenta semnificativa in TV, productii video si cinematografie.


PUBLICITE ADV MEDIA SRL

Cu peste 15 ani de experienta pe piata, specialistii Publicite Adv Media ofera servicii complete de productie video, fotografie corporate, design, video marketing sustinut de campanii de promovare,...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →