DETARTRAJUL – SOLUȚIA OPTIMĂ CARE ÎȚI CURĂȚĂ EFICIENT DINȚII

Publicat pe 6 Martie 2018
Procedura terapeutica prin care este indepartat tartrul depus pe suprafata dintilor, atat supragingival, cat si subgingival si uneori si pe cea a unor lucrari protetice, Detartrajul dentar devine solutia eficienta pentru o curatare corecta si completa a dintilor si elimina riscul aparitiei tartrului, care conduce la aparitia gingivitei si a altor afectiuni parodontale.

Daca vorbim despre detartrajul profilactic, acesta este conditionat de vizita periodica la stomatolog si ajuta la prevenirea parodontozei si descoperirea in stadiu de inceput a cariilor si a altor probleme dentare, prevenind complicarea lor. 

Exista trei tipuri de detartraj:

- Detartraj manual

- Detartraj cu ultrasunete

- Detartraj cu aer comprimat sau sonic

Detartrajul manual si cel cu ultrasunete indeparteaza tartrul supragingival, pe cand cel subgingival este indepartat cu instrumente si chiurete de detartraj speciale si doar in parte, cu ultrasunete.

Detartrajul cu ultrasunete este cel mai des intalnit si are o actiune netraumatizanta pe dinti si gingii, e bine suportat si nedureros la persoanele adulte, echilibrate neuropshihic si care nu au dinti sensibili (hipersensibilitate dentinara) iar apa pulverizata de aparatul de detartraj elibereaza o presiune locala realizand curatarea zonei dar si indepartarea tartrului dislocat.

Metoda moderna de igienizare, este reprezentata de detartraj dentar cu ultrasunete, urmat de periaj dentar profesional cu paste speciale cu diferite granulatii. Aceste manopere sunt completate de procedura Air-flow, o procedura prin care dintii sunt curatati de microparticulele depuse, de coloratiile determinate de tutun, totul cu ajutorul unui jet de apa si bicarbonat de sodiu.

Detartrajul sonic este asemanator celui cu ultrasunete doar ca in acest caz este antrenat un jet puternic de aer. Cu toate acestea, el prezinta o eficienta mai redusa.

Exista cativa pasi pe care fiecare pacient trebuie sa-i urmeze, pentru a beneficia de aceasta procedura. Primul pas se refera la alegerea unei clinici, cu medici specializati care sa va ofere cea mai buna optiune adaptata afectiunii existenta.

Alegerea clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT, pentru efectuarea unui detratraj realizat de catre medici specialisti si cu o extinsa experienta profesionala, va asigura de tratamente moderne bazate pe metode si procedee recunoscute si sigure.

Clinica ORTO-IMPLANT EXPERT este specializata atat in tratamente de ortodontie cat si implantologie, cu doctori specialisti fiecare avand o extinsa experienta profesionala. Pentru a beneficia de un tratament interdisciplinar complex, Clinica ORTO-IMPLANT EXPERT va intampina cu o echipa completa de doctori specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontoloie, protetica. Medici clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT sunt absolventi ai Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) “Carol Davila” din Bucuresti sau ai Universitatatii de Medicina si Famacie (UMF) “Iuliu Hatieganu” din Cluj.

Tarifele pentru realizarea detartrajului difera in functie de tipul de procedura, detartraj o arcada, detartraj si periaj profesional (ambele arcade), detartraj si periaj profesional si air-flow.

ORTO-IMPLANT EXPERT recomanda igienizarea periodica, indicata mai ales pacientilor care au aparatedentare fixe, deoarece printre bracket-uri pot ramane resturi alimentare care in lipsa unui periaj foarte riguros, pot conduce in timp la aparitia unei inflamatii gingivale.

Detartrajul este indicat sa se realizeze cu ocazia controlului periodic, o data la 6 luni, deoarece oricat de atent este realizat periajul dentar acasa, proteinele si sarurile minerale din saliva se pot depune pe dinti, unele persoane fiind mai predispuse la depunerea de tartru decat altele.

Domenii: Media

SC CONCEPT24 ONLINE SRL

Concept24 este o companie de web development, cu peste 12 ani de experienta, avand proiecte dezvoltate in Europa, SUA si Canada. Ne sustinem partenerii in dezvoltarea afacerilor prin servicii...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!