Diferente intre testele auto pentru diferite categorii de autovehicule

Publicat pe 28 Decembrie 2016
Scoala de soferi Drive School Bucuresti

Unul dintre cei mai importanti pasi in obtinerea permisului de conducere, indiferent de categoria autovehiculului pe care doriti sa il conduceti este completarea a cat mai multe chestionare auto 2017. Unii, insa, pot argumenta ca cea mai importanta parte pentru obtinerea permisului este conducerea propriu zisa dar, adevarul este ca fara a cunoaste legislatia nu este posibil sa cunoasteti informatiile de baza din trafic sau semnele de circulatie.

Asadar, este deosebit de important sa subliniem care sunt diferentele dintre diversele tipuri de chestionare auto care se completeaza pentru fiecare categorie in parte.

Cum se prezinta chestionarele pentru diferite categorii de autovehicule?

Sunt aproximativ zece categorii de autovehicule si pentru fiecare in parte difera foarte mult modul in care sunt concepute aceste chestionare auto DRPCIV. Mai ales in ceea ce priveste domeniile legate de mecanica autovehiculului putem vorbi despre diferente majore. Asemanari sunt doar in ceea ce priveste interpretarea semnelor de circulatie care sunt la fel pentru toti participantii la trafic.

De exemplu, daca incercam sa evidentiem categoria A in care este inclus motociclistul cu atas sau fara si triciclul. Aceasta categorie mai are o serie de subcategorii pe care nu le vom aborda in aceste cateva randuri. In ceea ce priveste completarea de chestionare auto politie veti gasi intrebari de mecanica, siguranta si circulatie preventiva unde, spre deosebire de conducatorii categoriei B sunt mult mai predispusi la accidente. Astfel este nevoie de o atentie mai sporita si de o vigilenta maxima intrucat cei din categoria A nu sunt protejati de constructia autovehiculului asa cum se intampla pentru cei din categoria B.

In componenta intrebarilor din chestionare auto categoria B veti putea sa regasiti intrebari specifice despre numarul locurilor pe scaune, greutatea maxima autorizata dar si capacitatea remorcii atasata de autovehicul.

Atunci cand completati chestionare auto trebuie sa va asigurati in primul rand ca sunt cele specifice pentru categoria din care fac parte si, sa acordati o atentie sporita la modul in care se prezinta anumite intrebari.

Pentru categoriile DE si D care se refera in special la transportul de persoane in componenta acestor chestionare auto veti putea sa regasiti intrebari legate de modul in care trebuie sa se realizeze transportul de persoane in functie de legislatia in vigoare.

Despre conceperea tipurilor de chestionare

Fiecare tip de chestionar este conceput astfel incat sa cuprinda o arie cat mai larga si importanta din legislatie iar totul este concentrat intr-un set de maxim 26 de intrebari. Spunem un set maxim de 26 de intrebari intrucat in functie de categoria pentru care doriti sa obtineti permisul de conducere numarul de intrebari poate sa difere.

Tot ce trebuie sa faceti este sa completati cat mai multe chestionare auto pentru a putea sa le stapaniti cat mai bine intrucat la examen aveti o singura sansa pentru a le face cat mai corect indiferent de categoria pentru care doriti sa va obtineti permisul de conducere.

La scoala de soferi Drive School veti putea sa primiti indrumare in toate etapele pe care trebuie sa le parcurgeti iar mai multe informatii despre cum puteti sa va inscrieti puteti gasi pe site-ul nostru www.driveschool.ro.

DIRECTOR: Nicu Comandatu


Drive Impex srl

Pentru a deveni un absolvent de exceptie, Scoala de soferi Drive School Bucuresti va pune la dispozitie instructori auto cu experienta vasta, sali de cursuri dotate modern si orele necesare de...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →