Din ce este compus un sistem de supraveghere video?

Publicat pe 8 Ianuarie 2020
Sistemele de supraveghere sunt aliatele românilor, dacă se poate spune așa. Reprezintă metoda optimă, accesibilă prin care își pot supraveghea non-stop diversele bunuri, dar și propria locuință. La prima vedere, un astfel de sistem nu pare foarte complex, însă, după câteva cercetări, realitatea va fi cu totul alta.

Componentele principale ale unui sistem de supraveghere video

Un sistem de supraveghere video este format din două componente principale: camerele video și DVR-ul sau NVR-ul. Ele funcționează non-stop și simultan pentru a putea capta și ulterior transpune în format digital imaginile suprinse de camere.

La rândul lor, aceste două componente principale au nevoie de alte componente secundare pentru a-și efectua ciclul complet – hard-disk-ul fiind una dintre ele. El se montează în interiorul DVR-ului sau NVR-ului – rolul său este de a stoca informațiile, imaginile de la camerele video. Totodată, alimentatoarele sunt alte componente fără de care sistemul nu ar funcționa – ele au în grijă maniera în care camerele funcționează fără oprire.

Totalitatea camerelor de supraveghere video se pot clasifica după un tipar și anume tehnologia pe care o înglobează. Astfel, regăsim pe piață la ora actuală camere analogice – CVBS -, analogice HD – AHD -, turbo HD – TVI -, HDCI sau IP.

Diferența dintre DVR și NVR este una destul de simplă și se referă la tipul de camere cu care aceste două componente sunt compatibile. Mai exact, DVR-ul este compatibil cu camerele AHD, TVI, CVS sau HDCVI. În schimb, NVR-ul este compatibil doar cu camerele IP.

Trebuie spuse câteva cuvinte și despre HDD. Pentru cei plecați mai mereu de acasă, dar care vor să afle tot ce s-a întâmplat în propria curte, de exemplu, pe toată perioada în care au fost plecați, folosirea HDD-ul în locul hard-disk-ului este o recomandare. De ce? HDD-ul permite stocarea informațiilor receptate de la camere pe perioade mai lungi de timp – chiar și 2 săptămâni, depinde de capacitatea acestuia. Despre hard-disk se știe deja că se ușurează de informațiile acumulate într-un timp extrem de scurt, deci nu este o soluție ideală pentru cei ce nu îl pot verifica zilnic.

Tipurile de camere de supraveghere disponibile pe piața din România

La nivelul țării, SKUT este un magazin online cu renume, magazin ce a pus la dispoziția românilor o mulțime de sisteme de supraveghere care întrec barierele calității. În cadrul magazinului online se regăsesc camere de supraveghere de tip dome, bullet, cube, speed dome, dar și camere disimulate și nu numai.

Producătorii pe care Skut i-a adunat în cadrul magazinului online sunt numeroși și în același timp recunoscuți pentru faptul că pun pe primul loc calitatea oricărui sistem de supraveghere video. Cei interesați vor regăsi aici camere de supraveghere Philips, Hikvision, Dahua, GKB, AMVI și nu doar atât. Bineînțeles, alegerea poate fi raportată și la tehnologia pe care camera în cauză o înglobează – IP, AHD, HDCVI, Turbo HD sau cameră analogică.

Un exemplu de cameră de supraveghere performantă

• Camera de supraveghere Turbo HD, marca Hikvision

Această cameră de supraveghere este de tip dome, deci unghiul său de acțiune este unul optim – îi permite utilizatorului să aibă în vedere un tablou larg. Totodată, camera de supraveghere marca Hikvision poate filma la distanțe de până la 40 metri chiar și pe timp de noapte prin intermediul funcției cu infraroșu.

Cât despre rezistență, se poate spune că este proiectată să reziste atât la vandalizare, cât și la praf, dar mai ales la apă, fiind potrivită pentru mediul exterior. Carcasa ei este din metal, iar lentila are un unghi de vizualizare de 85,5 grade – poate superviza o suprafață extrem de largă. Totodată, această cameră de supraveghere poate funcționa la temperaturi cuprinse între -40 și +60 grade Celsius.

În cadrul aceleași rubrici, supraveghere video, se regăsesc și accesoriile necesare funcționarii – cabluri, mufe pentru conexiune, alimentatoare, videobaloane și nu numai. După cum se poate observa, Skut.ro pune la dispoziția celor interesați doar pachete complete și complexe – sisteme de supraveghere video, dar și accesorii care susțin performanțele acestora.

Pentru și mai multe detalii privind sistemele de supraveghere de înaltă calitate, cei interesați sunt invitați să acceseze skut.ro. În cazul în care au nelămuriri privind detaliile tehnice ale fiecărui sistem de supraveghere în parte, echipa le poate oferi tot suportul de care au nevoie pentru a face o alegere corectă din toate punctele de vedere.

Domenii: Retail

SC EUROPEAN ADVERTISING HOLDING SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →