Din nou un an foarte bun pentru grupul Asseco SEE

Publicat pe 5 Martie 2019
Venituri din vânzări de 157 milioane EUR la sfârșitul anului 2018, în creștere cu 17%, profitul net ajunge la 15 milioane EUR, în creștere cu 18% Trimestrul IV 2018: • Creștere cu două cifre a veniturilor din vânzări, în valoare de 51,6 milioane EUR, în creștere cu 36% o Creșterea dinamică a veniturilor din vânzări în Divizia Integrare Sisteme – venituri totale de 23,4 milioane EUR, în creștere cu 74% o Creștere cu două cifre a veniturilor din vânzări în Divizia Plăți – veniturile ajung la 15,5 milioane EUR, în creștere cu 16% o Creștere cu două cifre a veniturilor din vânzări în Divizia Bancară – veniturile ajung la 12,7 milioane EUR, în creștere cu 14% • Creștere cu două cifre a profitului operațional, în valoare de 5,8 milioane EUR, în creștere cu 12% • Profitabilitate operațională în valoare de 11,2% • Profitul net totalizează 4,7 milioane EUR, în creștere cu 9% Tot anul 2018: • Creștere cu două cifre a venitului din vânzări, în valoa

București, 5 martie 2019. Grupul Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul patru din 2018 și la sfârșit de an, conform cărora compania a înregistrat creșteri de 36%, respectiv 17% în veniturile din vânzări, în comparație cu aceleași perioade din 2017, generând venituri din vânzări de 51,6 milioane EUR în trimestrul al patrulea și 157 milioane EUR la sfârșitul lui 2018. Cele mai mari venituri din vânzări după douăsprezece luni în 2018 au fost înregistrate în Divizia Integrare Sisteme, în valoare de 61,5 milioane EUR, în creștere cu 26% în comparație cu sfârșitul lui 2017. Creșterea s-a înregistrat în vânzarea de infrastructură și soluții terțe, inclusiv servicii de integrare, în principal în Serbia și România, precum și în categoria de soluții proprietare, în principal în Serbia și Macedonia. Veniturile din vânzări în Divizia Plăți, oferite sub noua marcă Payten, s-au ridicat la 57,3 milioane EUR, în creștere cu 15% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai mari creșteri au fost generate în principal de serviciile asociate cu ATM-urile, în principal în Bosnia și Herțegovina, Croația și România. Veniturile din vânzări din prelucrare au crescut cu 30% și sunt în creștere din aprilie 2016, când au fost incluse în oferta de plăți a ASEE Group. În Divizia Bancară, veniturile din vânzări au ajuns la 38,2 milioane EUR, în creștere cu 7% în comparație cu cele patru trimestre ale anului trecut, iar creșterea a fost vizibilă la categoria soluțiilor bancare esențiale, în principal în Macedonia, Serbia, Bosnia, Herțegovina și România, precum și la categoria de soluții mobile, în principal în Croația.

- Ne bucurăm în acest moment de cele mai bune rezultate financiare din istoria Grupului ASEE, inclusiv Payten, generate la sfârșitul lui 2018. Cel de-al patrulea trimestru a fost unul record pentru noi, cu o creștere de 36% a veniturilor din vânzări, în principal datorită Payten și a Diviziei Integrare Sisteme, dar și datorită unor noi proiecte interesante în Divizia Bancară. Consider că achiziția Necomplus în trimestrul I din 2019, care a înseamnat și pătrunderea pe piețele de limbă spaniolă, nouă pentru Payten, precum și alte achiziții planificate ne vor crește expansiunea internațională și vor consolida poziția și expertiza noastră în industria de plăți. În plus, oferirea de soluții inovatoare pentru sectorul bancar ne va permite să fim în continuare un partener atractiv pentru bănci în drumul lor către transformare digitală. – a comentat Piotr Jeleński, Președinte al Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Profitabilitatea operațională a Grupului ASEE după douăsprezece luni în 2018 a ajuns la 11,1%, în timp ce profitul net pentru tot anul 2018 a totalizat 15,3 milioane EUR, în creștere cu 18% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Compania a anunțat o valoare a portofoliului în M1 pentru 2019 în valoare de 73,7 milioane EUR, în creștere cu 3% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, în același timp scăzând valoarea veniturilor de la 95,1 milion EUR în 2018 la 92,7 milioane în 2019.

Informații despre Asseco SEE Grupul Asseco SEE este una dintre cele mai mari companii IT din domeniul producției și implementării propriilor soluții și servicii software din zona Europei de Sud-Est și Turcia. Compania oferă soluții ICT pentru diferitele procese de integrare verticală din domeniu, inclusiv sectorul financiar, de plăți, administrație publică și telecom. Sectorul plăți este acoperit de compania Payten din Grupul Asseco SEE. Încă din luna octombrie 2009, acțiunile Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) au fost listate la Bursa de valori din Varșovia. Grupul Asseco SEE are peste 1.500 de angajați în 13 țări. Mare parte dintre cele 15 cele mai mari bănci din Europa de Sud-Est sunt deja clienți ai Asseco SEE. www.asseco.com/see

Domenii: IT

SC INTELIPR SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →