Dinti de zirconiu, un mod prin care poti sa iti recapeti zambetul

Publicat pe 2 Decembrie 2019
Dinti de zirconiu, un mod prin care poti sa iti recapeti zambetul natural dar si increderea in tine

Atunci cand iti montezi un material strain pe suprafata dentara, poate provoca anxietate nedorita unor pacienti, iar acestia amana vizita la dentist. Existand de peste 200 de ani, zirconiul este un metal rar cu folosinta in diverse domenii si un renume datorita versatilitatii sale. Zirconiul este de fapt un material ceramic ce imita cu mare fidelitate aspectul natural la dintilor si este prelucrat prin sisteme computerizate. In stomatologie nu se foloseste zirconiul pur, ci combinatia de oxid de zirconiu.  

     Daca vei alege pentru dinti de zirconiu, vei face aceasta alegere pentru rezistenta, biotolerabilitate si estetica naturala. Defapt, sunt cei trei factori importanti pentru a avea un zambet sanatos si sa iti recapeti zambetul natural dar si increderea in tine.

 Avantajele si dezavantajele oferite de dintii din zirconiu

     Zirconiul este un material termoizolant dar mai are inca o proprietate esentiala: are rezistenta ridicata la variatiile de temperatura. Dintii de zirconiu nu iti vor afecta pulpa dentara daca mananci sau bei alimente reci sau fierbinti. De altfel, dintii de zirconiu sunt foarte estetici, acestia fiind albi si naturali spre deosebire de alte materiale care prezinta nuante de gri sau galben. Zirconiul, la fel ca si aurul, nu are efect alergic, acesta regasindu-se si in corpul uman si, nefiind metal, nu corodeaza.

     Avantajul cel mai mare al zirconiului este eficienta si siguranta. Desigur, exista si dezavantaje, oricat de mult am lauda avantajele zirconiului. Pentru dintii din zona frontala zirconiul poate sa nu fie alegerea corecta. Deoarece prinderea care se face intre zirconiu si ceramica nu este puternica, coroanele sau puntile pot fi realizate in totalitate din zirconiu fara nici un strat de ceramica deasupra.

     Lumina zirconiului strabate coroana in acelasi mod in care strabate si dintele natural. Coroana dentara din zirconiu se foloseste in urmatoarele cazuri:

• fracturi dentare

• pierderea vitalitatii dintelui

• malpozitii dentare

• protezarea implanturilor dentare

     Oxidul din zirconiu a fost introdus in medicina dentara pentru a lua locul metalului,rezistent si acesta la randu-i,dar inestetic.

     Este necesar ca edentatiile sa fie protezate cat mai din timp pentru a evita mai multe probleme, precum urmeaza:

• atrofia osoasa

• dificultati in exercitarea functiilor

• modificari ecluzale

Durata, ingrijirea si alte sfaturi utile legate de dintii de zirconiu

     Durata dintilor din zirconiu poate fi chiar si de 30 de ani daca este ingrijita corespunzator. Pentru ca dintii de zirconiu sa aiba o viata cat mai lunga, trebuie sa urmam anumiti pasi, cum ar fi periajul dintilor dimineata si seara si chiar si dupa orice masa, curatarea spatiilor dintre dinti cu ata dentara. Ata dentara face posibila eliminarea bacteriilor si previne paritia placii dentare. Structura bine facuta din zirconiu face ca asezarea sa fie perfecta si fuziunea este adecvata intre portelan si zirconiu.

     In afara de dintii de zirconiu, din zirconia se mai pot efectua fatete sau implanturi dentare. Datorita materialului deosebit al zirconiului efectuarea fatetelor din acest material nu este necesara slefuirea iar folosirea pentru executarea implanturilor dentare clarifica probleme legate de aspect. Calitatea de productie a coroanei de zirconiu o face total adaptata gingiei, deci, mai ermetica decat o coroama traditionala.

     Dintii de zirconiu fiind mai rezistenti la bacterii decat alte materiale, el impiedica in mod semnificativ pericolul de infectie care afecteaza tesuturile din jurul implanturilor care mai apoi duc la pierderea suportului osos cu un risc de pierdere totala a implantului.

Domenii: Farma

Smart Hosting SRL

Oferim servicii web inca din anul 2006 .Web Hosting oferit pe servere ultra-performante IBM,cu procesoare de 2,8Ghz(X5660 24-Core) Iti oferim, gratuit, certificat de securitate SSL, pentru orice...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!