Director General din industria oțelului din Marea Britanie se va alătura echipei Liberty în extinderea sa în Europa continen

Publicat pe 28 Februarie 2019
Grupul Industrial Liberty, parte a Alianței GFG globale a lui Sanjeev Gupta, l-a recrutat pe Jon Ferriman, unul dintre cei mai mari directori generali din industria oțelului din Marea Britanie, ca director de integrare pentru a facilita extinderea în Europa continentală.

Liberty a făcut o ofertă condițională obligatorie de a achiziționa șapte unități producătoare de oțel de la ArcelorMittal din șase țări europene, inclusiv două mari centre integrate din Republica Cehă și în România.

Pentru domnul Ferriman, în vârstă de 53 de ani, acesta va fi ultimul pas într-o carieră de succes de 36 de ani care a început cu o ucenicie în domeniul mecanic la oțelăria din Llanwern din sudul Țării Galilor și a condus, cel mai recent, la numirea sa ca Director de Sector al companiei Tata Steel UK, la conducerea întregului departament de Produse Laminate din Marea Britanie și activităților de cercetare și dezvoltare din Regatul Unit.

În anii care au urmat, el a ocupat o serie de poziții de lider cheie care acoperă, în principal, producția de produse laminate în cadrul Tata Steel UK și predecesorii săi Corus și British Steel Corporation, implementând programe majore de schimbare și conducând afacerile în unele dintre cele mai dificile perioade pentru sectorul siderurgic internațional.

În plus față de aceste roluri operaționale proeminente, absolventul de inginerie mecanică și de producție din cadrul Universității Cardiff și inginerul autorizat a fost responsabil pentru programele majore de inovare din cadrul industriei siderurgice din Marea Britanie.

A lucrat ca membru al consiliului de administrație al proiectului "Specific", proiectul de cercetare-dezvoltare care a implicat Tata Steel, guvernul din Welsh, Universitatea Swansea și alte companii industriale.

În 2014, domnul Ferriman a fost numit pentru un mandat de cinci ani profesor onorific al Facultății de Știință și Inginerie din cadrul Universității din Swansea, ca recunoaștere a contribuției sale personale la industria și tehnologia siderurgică.

Comentând noua sa numire care începe din 1 aprilie 2019, el a spus: "Creșterea și dezvoltarea globală a Liberty în ultimii ani au fost extrem de impresionante și aștept cu

nerăbdare să fac parte din această fază interesantă care va duce la transformarea companiei într-o forță nouă principală în industria siderurgică europeană”.

Președintele executiv al Alianței GFG, Sanjeev Gupta, a declarat: "Abordăm noi provocări și înaintăm către noi culmi, iar Jon Ferriman este exact genul de lider talentat, dinamic și experimentat, care trebuie să ne conducă în această nouă perioadă de expansiune”.

Domenii: Investitii

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →