„Dragoste de România”, Metropola TV: “Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții”

Publicat pe 11 Iunie 2021
Ediția de săptămâna aceasta a emisiunii „Dragoste de România” de la Metropola TV aduce în fața telespectatorilor, așa cum ne-a obișnuit deja, subiecte încărcate de profunzime, context istoric și emoțional.

Cezara Munteanu, gazda programului difuzat din două în două săptămâni, spune 3 povești fabuloase pe care merită să le urmărim și, mai ales, să le înțelegem.

Provocarea cea mai mare a participanților constă în a afla cum trăiau străbunii noștri fără internet, apă caldă și electricitate

Ana-Maria Goilav și Petre Guran, doi profesori universitari din București, au înființat în 2008 școala de arhitectură de la Bunești. O tabără în care cadrele didactice căută soluții constructive și muncesc cot la cot cu studenții. Aici, ucenicii învață și redescoperă tehnici tradiționale de la meșterii populari pentru realizarea unor construcții arhitecturale din materiale oferite de însăși mama natură. Cu timpul, spațiul a devenit accesibil pentru oricine-și dorește să dea o mână de ajutor sau să evadeze din lumea urbană. Provocarea cea mai mare a participanților constă însă în a afla cum trăiau străbunii noștri fără internet, apă caldă și electricitate. Totul are loc în comuna Mălureni din județul Argeș, în lunca râului Vâlsan, la capătul satului Zărnești, un sat simplu și retras, departe de agitația cotidiană.

Iubește România așa cum iubește muzica și nu se vede trăind în altă parte

Muzician de excepție, câștigător a numeroase premii, director al Operei Naționale București, dirijorul Daniel Jinga este unul dintre exponenții lumii culturale românești foarte îndrăgit de public. Și-a câștigat notorietatea datorită activității lui artistice intense. A colaborat cu artiști de renume și a abordat genuri muzicale diverse, de la muzică sacră și contemporană până la pop-rock simfonic sau prelucrări folclorice. Iubește România așa cum iubește muzica și nu se vede trăind în altă parte. Poartă în suflet amprenta înaintașilor săi - George Enescu și Sergiu Celibidache – și își dedică timpul promovării valorilor naționale.

“Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții”

Este jurământul pe care îl depun militarii când intră în slujba țării. Plecați în misiuni în teatrele de operații, militarii simt de multe ori că prețul vieții lor urmează să fie plătit. În orice clipă. Marius Apostol este veteran de război. A fost în șase misiuni în teatrele de operații și, în 2011, în Afganistan a fost grav rănit. A urmat o lungă perioadă de recuperare, timp în care a trebuit să învețe din nou să mănânce, să meargă; dar nu și-a pierdut niciodată speranța. A înțeles din propria experiență cât de important este în România un centru de recuperare fizică, dar și psihologică pentru militarii care au fost în teatrele de operațiuni și nu numai. Sublocotenent în retragere, Marius Apostol, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, luptă pentru deschiderea unui astfel de centru.

Urmărește „Dragoste de România”, vineri (11 iunie) și duminică (13 iunie), de la ora 13:00, pe Metropola TV.

Domenii: New Media

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!