Durata medie de viata pentru un laptop - prima parte

Publicat pe 15 Iulie 2016
Un laptop ar trebui sa reziste intre trei si cinci ani.

Designul compact al laptopului permite sa fie purtat cu usurinta oriunde astfel incat sa va puteti juca pe el sau sa lucrati. Totusi este o masinarie pana la urma asa ca nu va avea o viata infinita. Pana la urma veti fi nevoit sa-l inlocuiti. Se mai intampla ca unele laptopuri sa cedeze dar daca defectiunea este minora sau reparabila, atunci laptopul poate fi din nou pus pe picioare intr-un centru de service (www.onlaptop.ro).  

Dar multe persoane se intreaba care este de fapt durata de viata a unui laptop. Desi durata de viata medie reala variaza de la om la om, in medie un laptop tine ca intre trei si cinci ani. Poate fi mai mult, poate fi mai putin daca aveti ghinion. Dar daca vorbim despre un laptop nou, veti avea oricum garantie cel putin doi ani de zile, timp in care daca se intampla ceva, vanzatorul se va preocupa de repararea sa fara costuri suplimentare din partea dumneavoastra. Sigur, defectiunea aceasta nu ar trebui sa fie cauzata de dumneavoastra (de exemplu: display spart sau mufa alimentare rupta).  

Durata de viata utila versus operationala 

Atunci cand vorbim despre durata de viata a unui laptop, putem conchide ca exista doua tipuri diferite: durata de viata operationala si durata de viata utila. Dupa cum sugereaza si numele, durata de viata operationala, pur si simplu se concentreaza pe cat de mult va porni laptopul si va functiona. In schimb, durata de viata utila se refera la capacitaea de rulare a programelor, la modul in care laptopul acela tine pasul cu specificatiile cerute de diverse aplicatii si programe noi. Practic puteti avea un laptop bun din punct de vedere tehnic care sa va tina mai mult de cinci ani (cat este durata medie de viata a unui laptop) dar care sa nu mai fie atat de util pentru rularea unor programe mai noi. Asta pentru ca exista multe programe noi care necesita cerinte sporite de procesare, memorie si capacitate de redare video, lucruri care sunt mai dificil de realizat cu un laptop mai vechi. Cu toate acestea, daca nevoile dumneavoastra de calcul nu necesita programe de inalta performanta, un laptop vechi va poate fi util in continuare, chiar si dupa cinci ani.

Doriti sa aflati in continuare mai multe detalii despre durata de viata medie a unui laptop? Ne puteti vizita pe www.onlaptop.ro  sau ne puteti contacta la numarul de telefon 0761 431 575

Domenii: IT

Alexandru Razvan

Ne ocupam de SEO (certificati google analytics), ADWords (certificati) si promovam magazine online si servicii. Facem asta de peste 8 ani si incercam ca fiecare client cu care colaboram sa-si...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!