Ești pasionat de gaming? Uite câteva lucruri pe care să nu le neglijezi

Publicat pe 8 Martie 2023
A fi gamer este o adevărată pasiune ce nu ține cont de vârstă. Tot mai mulți adolescenți și adulți fac parte din adevărate cluburi de profesioniști în materie de jocuri video, iar unii ajung chiar să îmbine utilul cu plăcutul și să câștige bani din asta.

A fi gamer este o adevărată pasiune ce nu ține cont de vârstă. Tot mai mulți adolescenți și adulți fac parte din adevărate cluburi de profesioniști în materie de jocuri video, iar unii ajung chiar să îmbine utilul cu plăcutul și să câștige bani din asta.

Dacă ești pasionat de gaming, însă te afli abia la început în această lume și încă îi descoperi tainele, trebuie să știi că există câteva lucruri cărora trebuie să le acorzi atenție. De la computerul performant și accesoriile aferente și până la scaunul ergonomic sau luminile din camera unde îți petreci foarte mult timp.

Amenajează-ți un spațiu confortabil

Să fii gamer presupune să petreci mare parte din timpul tău într-o cameră, în fața unui monitor, participând la competiții cu alți pasionați ai acestui domeniu. Nu neglija locul unde faci acest lucru. E important să te poți concentra, iar pentru asta ai nevoie de un confort sporit. Achiziționează un birou și investește într-un scaun de gaming de calitate superioară. Având în vedere că petreci ore în șir în aceeași poziție, scaunul pe care stai ar trebui să fie reglabil, astfel încât să-l ajustezi după înălțimea ta. Spatele trebuie să fie cât mai drept, astfel încât să eviți posibile dureri ulterioare.

Stabilește-ți un buget și apoi alege mobilierul potrivit pentru gaming. Prețurile la scaunele de gaming variază și în funcție de accesoriile din dotare. Există modele care au suporturi mai bune pentru zona lombară sau cotiere reglabile, pentru un plus de confort. Având în vedere că investiția este pe termen lung, pentru pasiunea ta pentru gaming, este recomandat să nu faci rabat de la calitate și confort.

Asigură-te că ai o lumină relaxantă

O lumină prea puternică te poate deranja, la fel și una mult prea ambientală. Încăperea unde își petrec timpul gamerii ar trebui să beneficieze de o atmosferă relaxantă, iar corpurile de iluminat pot face diferența în acest sens. Optează pentru leduri sau neoane, de preferat cu lumină caldă. De asemenea, poți personaliza încăperea cu mesaje luminoase inspirate din jocurile video.

Investește permanent în echipament pentru gaming

E lesne de înțeles că pentru pasionații de gaming laptopul sau PC-ul performant nu lipsește. Totuși, tehnologia evoluează în permanență, așă că e important să ții pasul și să investești periodic în echipament. Accesoriile sunt și ele extrem de importante pentru gameri și pentru experiențele pe care le au cu jocurile video. Mouse-ul și tastatura sunt și ele componente ce necesită upgrade uneori, iar un sistem audio de înaltă calitate va schimba total felul în care percepi sunetele. În cazul în care împarți locuința cu familia ori cu alte persoane sau pur și simplu nu vrei să-ți deranjezi vecinii, o pereche de căști performante reprezintă soluția.

Înscrie-te în comunitatea gamerilor

Fie că ai un joc video de care ești pasionat sau încă experimentezi mai multe, pentru a te putea bucura cu totul de pasiunea ta înscrie-te în comunitățile gamerilor. Vei primi numeroase ponturi, vei învăța lucruri noi și îți vei putea face și noi prieteni. În timp, vei deveni și tu gamer profesionist după ce vei lua parte la tot felul de competiții și întreceri din comunitate.

Ca în orice domeniu, practica permanentă, îmbunătățirea tehnicilor și repetarea lor reprezintă secretele perfecționării pentru pasionații de jocuri video, care petrec ore în șir în fața monitoarelor. Un alt secret este acela de a fi mereu la curent cu toate noutățile din gaming. Documentează-te și dezbate alături de alți gameri cele mai performante echipamente sau cele mai recente idei și tehnici.

Domenii: IT

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!