Țeapă sau nu – mentorat în IT cu Cristian Dascălu

Publicat pe 30 Noiembrie 2021
Un articol despre Cristian Dascălu, membru fondator al programului de mentorat Libertate.init(). Program care până acum, a ”trainuit”, inspirat și creat freelanceri de succes în IT. Nu spun doar eu asta, ci o spun toate review-urile clienților de pe Youtube.

Nouă aici în Ardeal, ne place să lucrăm mai încet. Se zice că suntem lenți, dar eu vreau să cred că suntem atenți, calculați și analizăm. Nu ne avântăm ca fata mare la măritat ci ședem oleacă, să vedem ce și cum. Mai ales în aceste zile moderne, când internetul e plin de informații, iar din spatele tastaturii inteligente toți avem câte o părere cu iz negativ despre ceva sau cineva.

Am tot citit pe net despre Cristian Dascălu, de profesie vlogger, programator, mentor și fondator al programului Libertate.init(). Fain omu` ăsta, dar se pare că uneori e cam extravagant. Cică îi place opulența. Citisem că și-a permis să refuze el nu știu ce job la Google și cumva asta îi deranja pe alții. La fel cum îi deranjează și faptul că cere bani pentru programul de mentorat Libertate.init().

Nu știu voi, dar eu mă întreb de ce m-ar deranja unde lucrează Dascălu sau cu cât își vinde el produsul. Nu e ca și cum jobul lui mă sărăcește pe mine sau profitul lui mă îmbogățește. Eu cred, simplu, că fiecare suntem buni la ceva în viața asta, dar unii știu cum să ne educe înspre asta. Adică ne ajută să lucrăm eficient și productiv.

 În ideea asta funcționează și programele de mentorat.

Dacă toți am știm cum să fim antreprenori sau freelanceri, nu ar mai exista vânzătoare la ABC-ul de la colțul străzii și nici casieriţă la Auchan. Asta se plătește, informația! Informația costă bani, mulți bani! Niciun milionar din lumea asta nu a inventat roata ci s-a lăsat inspirat de oamenii care au trecut deja pe drumul ăla, oameni mentori. Toți avem nevoie de câte un mentor pentru a face treaba să meargă brici!

Nu e ușor să treci de la programul fix, în care angajatorul te plătește și pentru pauza de cafea și pentru mersul la baie, la un program flexibil, în care pauzele ți le alegi singur, programul de lucru ți-l faci independent, iar libertatea de mișcare, dar, atenție și de muncă, ține doar de tine. Această libertate, dacă nu e combinată cu autodisciplină duce la eșec, fiindcă atunci când ai nevoie să fii autodidact, autoresponsabil și automentor, lucrurile se complică și se pot întoarce împotriva ta.

De aici au plecat și băieții ăștia doi, Cristian Dascălu și Raul Pop, mentori și membrii fondatori a programului Libertate.init().

Au creat un program de mentorat, pentru IT-iștii cu experiență, program prin care îi învață cum să devină freelanceri, cum să câștige cel puțin dublu față de salariu de corporație și cum să își dezvolte abilităţile profesionale și personale. Freelancing-ul nu e ușor și nu e pentru toată lumea, fiindcă pe lângă faptul că ai nevoie să fii super bun pe meseria ta, ai nevoie să știi și niște vânzări, niște comunicare, skil-uri din astea sociale; iar skil-urile costă banii, timp și resurse. Însă aventura freelancing-ului face toți banii din lumea asta, fiindcă atunci când îți asumi pasiunea într-o manieră liberă și independentă, ”the sky is the limit”!

Pe băieți îi găsiți aici, au un call gratuit de consultanță.


CRIS DIGITAL BRANDING SRL

Brandion este o agentie de branding, marketing si design. In gama de servicii oferite de Brandion se numara: Digital marketing (SEO, SEM, PPC, Influencer Marketing),  Branding de produs...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!