Echipamentul moto – ce piese ar trebui sa contina si de unde il achizitionam?

Publicat pe 10 Ianuarie 2019
Chiar daca sezonul rece isi face inca de cap si nu vom scapa prea curand de temperaturile scazute, cert este faptul ca asteptam cu nerabdare vremea frumoasa pentru a ne putea bucura din nou de natura si de razele blande ale soarelui. Mai mult decat atat, primavara este si sezonul in care ne putem bucura din nou de calatoriile cu motocicleta. Motocicletele sunt mai mult decat niste vehicule pe care le utilizam pentru a ne deplasa dintr-un punct intr-altul, ele sunt practic o parte din noi toti cei pasionati de deplasarile cu acestea.

Pentru a ne putea insa deplasa in conditii de siguranta cu motocicleta, este desigur necesar sa ne asiguram ca dispunem mai intai de tot echipamentul necesar in acest sens. Echipamentul moto nu reprezinta nici pe departe un moft asa cum sunt tentati foarte multi conducatori moto sa creada, ci este un strict absolut indispensabil pentru siguranta.

 In ceea ce priveste legislatia, in cadrul acesteia lucrurile sunt foarte clare si anume, doar casca este obligatorie, insa nu ar trebui sa ne lasam ghidati doar de acestea atunci cand punem pret pe sanatatea si confortul nostru. Echipamente moto precum casti motocicleta, geaca moto, incaltaminte moto etc., putem regasi astazi foarte usor in cadrul magazinului online de profil Motomus.ro.

Ce ar trebui insa sa contina un echipament moto pentru a putea vorbi despre o siguranta deplina ori de cate ori alegem sa circulam cu motocicleta?

 Casca moto.

 Casca moto este de departe cea mai importanta parte din echipamentul moto avand in vedere ca zona capului cea mai vulnerabila in situatia unor accidentari. Castile moto sunt construite din materiale speciale facute sa reziste la impact si sa ofere protectie sporita in situatia unor cazaturi. Spre deosebire de alte parti din echipamentul moto, casca este obligatorie, astfel ca daca nu o vei purta, risti sa fii sanctionat de catre organele de politie competente.

 Manusile moto.

 Manusile reprezinta de asemenea o parte importanta din echipamentul moto avand in vedere ca acestea sunt menite sa ii protejeze pe conducatorii moto de temperaturile scazute dar acestea ofera totodata si o prindere mult mai buna la nivelul ghidonului.

 Geaca si pantalonii moto.

 Atat geaca cat si pantalonii moto au ca si scop principal oferirea unui grad de confort cat mai ridicat dar si oferirea unui grad de protectie ridicat in cazul unor accidentari. Aceste echipamente sunt create din materiale speciale care pot preveni aparitia unor lovituri in cazul unor accidentari cu motocicleta. Desi aceste echipamente pot parea mai putin confortabile in timpul sezonului cald, astazi avem posibilitatea de a opta pentru geci si pantaloni cu aerisiri speciale.

 Ghetele moto.

 Ghetele moto am putea spune ca au o importanta majora in ceea ce priveste nu doar confortul, ci si siguranta piciorului. Daca vei conduce o motocicleta de strada, atunci aria optiunilor tale este destul de larga. Daca insa vei conduce o motocicleta off road, atunci cu siguranta vei avea nevoie de cizme moto, care sa tina piciorul la distanta de umezala, noroi sau alte inconveniente.

Domenii: Retail

SC ADA ONLINE SRL

Agentia SEO TargetWeb - Agentie SEO full service, specializata in servicii de optimizare SEO on-page, crestere a vizibilitatii online, content marketing, growth hacking, link building, blogger...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →