EDYS20 & We the internet- Conferință de presă online globală 9 octombrie

Publicat pe 5 Octombrie 2020
Între 9 și 10 octombrie 2020, peste 100 de cetățeni români vor participa la cea mai mare deliberare cetățenească din istorie, prima pe Internet la scară globală.

Missions Publiques, inițiatorul proiectului, va susține o conferință de presă online globală pe data de 9 octombrie, la ora 14:00 UTC, la care suntem onorați să invităm un reprezentant al agenției dumneavoastră de presă.

Data: 9 Octombrie la ora 14:00 UTC

Link Zoom către conferința de presă online: https://missionspubliques.zoom.us/j/84429457172

Vă rugăm să confirmați participarea la adelina.dragomir@geyc.ro

Cel mai mare Dialog cu Cetățenii la nivel global din istorie

European Digital Youth Summit 2020 - parte din Dialogul Global al Cetățenilor asupra Viitorului Internetului și eveniment sub Patronajul Parlamentului European urmărește să introducă cetățenii în bucla deciziilor asupra acestui viitor, al viitorului nostru. De la zone foarte conectate la cele mai puțin conectate, fiecare ființă umană este cumva afectată de ceea ce se întâmplă pe Internet. Acest dialog angrenează mii de cetățeni obișnuiți din jurul lumii și acoperă zeci de țări, pentru a deschide un canal de comunicare între cetățeni și factorii de decizie.

„Provocările secolului XXI impun reînvierea încrederii între cetățeni și factorii de decizie. Acesta este motivul pentru care modurile de guvernare trebuie să evolueze și să se adapteze la provocările viitoare.”

(Antoine Vergne, Co-Director Missions Publiques și inițiator al proiectului Global Citizens’ Dialogue on the Future of Internet)

Evenimentul va avea loc online timp de 3 zile, între 8-10 octombrie 2020, cu o componentă internațională (8 octombrie), unde speakeri cu experiență semnificativă în domeniul digital vor dezbate aspecte centrale ale subiectului vast al viitorului Internetului (inteligență artificială, guvernarea internetului și probleme etice, sfera publică digitală), cât și ateliere de lucru dedicate exclusiv participanților români (9 și 10 octombrie), unde aceștia vor avea ocazia de a-și exprima speranțele, fricile și recomandările asupra viitorului pe care îl vor pentru Internet.

Înscrierile pentru atelierele de lucru se realizează online, pe www.edys.eu, până pe 2 octombrie 2020, participarea fiind gratuită pentru persoanele selectate. Proiectul se adresează cetățenilor români de toate vârstele, cu educație și ocupații diferite. Informații despre agenda evenimentului se pot găsi la adresa www.edys.eu.

Despre proiect

Evenimentul #EDYS20 face parte anul acesta din inițiativa Global Citizen Dialogue on the Future of the Internet - We, the Internet, care reunește aproximativ 80 de țări, fiind cel mai mare dialog cu cetățenii pe teme de interes public. We, the Internet este o inițiativă coordonată de o coaliție de parteneri precum Comisia Europeană, Consiliul Europei, UNESCO, Missions Publiques, Internet Society, Wikimedia Foundation, Fundația World Wide Web, Forumul Economic Mondial, guvernele elvețiene și germane și actori din sectorul privat precum Google și Facebook. Această deliberare globală va avea ca rezultat formularea unor recomandări cetățenești care vor fi transmise factorilor cheie de decizie la nivel local, regional și internațional. Rezultatele proiectului vor fi dezbătute în cadrul Internet Governance Forum 2020 (ONU), sub tema „Internet United”.

Pentru detalii suplimentare despre înscrieri, nu ezitați să ne contactați:

Alexandra PECA,

alexandra.peca@geyc.ro

Manager de Proiect EDYS20

Vă stăm la dispoziție pentru eventuale întrebări de comunicare la:

Adelina DRAGOMIR,

adelina.dragomir@geyc.ro

Project Manager

www.edys.eu

Domenii: Educatie

Asociatia GEYC

În anul 2010, GEYC a început ca una dintre primele comunități digitale din Europa, iar acum numără peste 3500 membri în România: tineri, lucrători de tineret și profesori. Obiectivul său este de a...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!