Efamilia.ro îți oferă sfaturi esențiale pentru menținerea tinereții și vitalității organismului

Publicat pe 8 August 2019
Îngrijirea personală înseamnă mult mai mult decât alegerea unui șampon potrivit sau a unei creme hidratante. Un corp care arată bine este îngrijit din interior spre exterior, având mereu intenția de a menține un echilibru între psihic, suflet și fizic.

Îngrijirea organismului ar trebui să ne preocupe încă din adolescență, fiind un prilej bun de a ne deprinde anumite obiceiuri sănătoase, ale căror rezultate pozitive se vor vedea după 50 ani. Însă, niciodată nu este prea târziu pentru o schimbare în bine, chiar dacă totul se pornește cu pași mici.

Atenția acordată pielii și părului ar trebui să fie din ce în ce mai mare când atingem pragul de 30 ani, vârsta de la care începe procesul lent, dar sigur de îmbătrânire. Același lucru se aplică și în cazul stării de sănătate, care ar trebui să fie monitorizată mai îndeaproape și corpul ar trebui să beneficieze de ajutoare naturale, pentru un nivel optim de energie și vitalitate.

Nu puteam uita de partea psihică, extrem de importantă, deseori neglijată, prin ritmul alert de muncă, oboseală, lipsa somnului sau o alimentație haotică.

În cele ce urmează vom descoperi împreună câteva sfaturi pentru un corp frumos și sănătos, precum și unde putem găsi un ghid complet pentru o viață mai armonioasă.

Vitalitate și energie

Așa cum am precizat mai devreme, frumusețea exterioară a organismului este susținută de o stare de sănătate bună și un echilibru interior. De aceea, avem nevoie de o alimentație adecvată ritmului nostru de viață, pentru a ne furniza vitaminele, mineralele și nutrienții necesari.

Chiar dacă se adaptează destul de bine oricărui stil de viață, a fost demonstrat faptul că, organismul funcționează cel mai bine după anumite programe stabilite. Acest aspect vizează inclusiv alimentația, care ar trebui să cuprindă 3 mese pe zi și 1-2 gustări ușoare și sănătoase. Dacă obișnuiești să sari peste micul dejun, sa iei cina foarte târziu sau să mănânci aproape tot timpul la fast-food, atunci nu este de mirare starea de oboseală continuă, lipsa de energie și stările de nervozitate.

Dacă te hotărăști că este timpul pentru o schimbare, o recomandare este efamilia.ro/dieta-si-nutritie/, unde găsești o serie de sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos. Afli tot ce ai nevoie despre diete, regimuri de slăbi, cure de detoxifiere și multe alte aspecte inedite care să te ajute în menținerea unei alimentații echilibrate.

De asemenea, dacă te afli în căutarea unor sfaturi privind suplimentele organice, remedii naturale și aparate de calitate din domeniul îngrijirii la domiciliu, sectiunea de sanatate (efamilia.ro/sanatate/) a revistei eFamilia.ro este exact ce cauți. Vei afla cum te poți trata simplu și natural de anumite afecțiuni minore, cum să-ți menții vitalitatea prin consumul de suplimente de cea mai bună calitate și cum îți poți monitoriza singur starea de sănătate.

Îngrijire și frumusețe

Îngrijirea pielii, a părului și unghiilor ar trebui să fie o prioritate indiferent de vârstă. Atenția acordată hidtratării tenului, protecția pielii contra efectelor nocive ale razelor UV, precum și tratarea la timp a diferitelor infecții și afecțiuni te va ajuta ca pe mai târziu, să ai o piele cu aspect tânăr chiar și după 40 ani.

Demachierea în fiecare seară, aplicarea de cremă cu factor de protecție solară indiferent de anotimp, aplicarea de măști hidratante și exfoliante, utilizarea de seruri, sunt doar câteva dintre obiceiurile care nu ar trebui să lipsească din rutina obișnuită de îngrijire a tenului.

Pe www.efamilia.ro/frumusete-si-ingrijire/ găsești o serie de sfaturi utile pentru îngrijirea personală, produse organice de calitate pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii și unghiilor, alimente bogate în nutrienți esențiali, trucuri pentru un ten mai luminos, un păr strălucitor, precum și cele mai bune aparate pentru îngrijirea personală.

Secretul constă în experimentarea diferitelor remedii naturale, creme sau loțiuni, pentru a descoperi care se potrivește cel mai bine tipului tău de ten și vârstei. Odată găsită o rutină de îngrijire optimă, vei vedea cum părul și pielea  încep să se simtă din ce în ce mai bine, cu un aspect mai prospăt și curat.

Echilibru interior și relaxare

Dincolo de aspectele care țin de alimentație, diete și îngrijire personală, un corp care arată bine este un corp odihnit și echilibrat mental și fizic. Dacă ai un ritm alert în fiecare zi, probabil nu îți dai seama de cât de importantă este relaxarea și regăsirea de sine, chiar dacă vorbim de 10-20 minute pe zi.

Unele persoane preferă să mediteze, să se plimbe sau să citească, obiceiuri plăcute care te deconectează de la tumultul vieții zilnice și te ajută să te regăsești. La fel, un somn bun în fiecare noapte este esențial pentru refacerea organismului, energie și cheful de viață din fiecare dimineață. Pe eFamilia.ro ai parte de un ghid complet pentru o viață de zi cu zi mai armonioasă. Aici găsești sfaturi diverse – alimentație, sănătate, suplimente, produse, electrocasnice, trucuri, diete – care te ajută să faci ordine în viața actuală și să pornești spre un drum bazat pe obiceiuri sănătoase, alimentație conștientă și produse calitative.

Concluzie

Nu este deloc greu să te menții mereu frumoasă și sănătosă, secretul fiind adoptarea unor obiceiuri și implementarea unei rutini zilnice care să înglobeze tot ce ține de alimentație, relaxare, îngrijire personală. Un pic de ordine printre gânduri, alimente și un program al somnului pot face minuni pentru sănătatea mentală, dar și fizică a organismului.

Chiar dacă este un proces de durată, cu pași mici și siguri poți ajunge să spui la o vârstă mai înaintată că ești mulțumită de propria persoană, de aspectul fizic și tonusul general al corpului.

Domenii: Lifestyle

Smart Romtrading SRL

Agentie de marketing online.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →