Espressoare incorporabile de la Bricomix.ro – Pasiunea unei cafele recunoscute in intimitatea locuintei tale

Publicat pe 24 Iulie 2017
Obisnuim sa ne incepem ziua cu o cafea, indiferent de preferintele personale: espresso simplu, preparata cu lapte sau derivatele acesteia – cappuccino sau frappé, in zilele calduroase de vara, sau din contra, consumam cafeaua in momente diferite ale zilei.

Pentru a beneficia de gustul desavarsit al unei cafele de calitate, chiar in intimitatea locuintei, puteti selecta unul dintre modelele variate de espressoare incorporabile care sa completeze armonios designul bucatariei. 

Arta de a bea cafea – Proprietati energizante

Bautura numita espresso este originara din Italia si reprezinta o bautura concentrata preparata prin presarea boabelor de cafea proaspat macinate cu ajutorul unui espressor profesionist.

Consistenta unui espresso este mai fina decat in cazul altor bauturi similare, prin modul diferit de preparare (la ibric, la filtru, sau bauturile preparate din capsule cu ajutorul aparatelor speciale).

O alta caracteristica a unui espresso de calitate este gustul puternic si spuma cremoasa, fiind recomandat ca aceasta sa fie consumata la scurt timp dupa preparare.

Italienii obisnuiesc sa consume un espresso dupa mesele principale ale zilei, foarte rapid, alaturi de un pahar cu apa rece.

Espressoare incorporabile performante - Procesul de preparare a unei cafele espresso de calitate

Un espresso veritabil, cu o aroma inconfundabila se obtine in urma unui proces riguros de preparare, dar este influentat foarte mult si de multi alti factori: alegerea boabelor de cafea, rasnirea boabelor, dar mai ales de calitatea espressorului utilizat.

De aceea, este necesar sa achizitionati un esspresor incorporabil care are si functie de macinare a boabelor de cafea, pentru a beneficia de prospetimea cafelei preparate.

Pentru mentinerea aceluiasi gust al espresso-ului preparat, va puteti orienta spre achizitionarea boabelor de cafea de la acelasi furnizor si de a tine cont de urmatorii pasi.

Macinarea cafelei

Unul dintre elementele importante care determina gustul unic al bauturii preparate este granulatia (macinatura) cafelei. Bricomix.ro distribuie espressoare incorporabile care sunt prevazute cu functia de macinare a boabelor, ce pot fi integrate in cadrul bucatariei dumneavoastre.

Calitatea si temperatura apei la preparare

Calitatea apei influenteaza si ea gustul cafelei; de aceea se intampla des ca gustul espresso-urilor consumate in diferite locatii (baruri, restaurante) sa aiba si un gust diferit. Temperatura apei la preparare trebuie sa aiba aproximativ 92-96 grade; apa nu trebuie sa fie mai fierbinte de temperatura specificata, deoarece astfel bautura poate deveni nociva.

Presarea cafelei

Specialistii sustin ca presiunea ideala pentru prepararea corecta a cafelei espresso este de 9 bari – 12 bari. Cele mai performate espressoare incorporabile permit reglarea presiunii apei pompate.

Timpul de preparare

Timpul optim de preparare a cafelei espresso dureaza de obicei 25 de secunde. O alta recomandare este utilizarea cestilor incalzite in prealabil, pentru a mentine bautura calda.

Espressoare incorporabile performante

Toate espressoarele incorporabile disponibile sunt produse de furnizori de top, precum: Electrolux, Ariston, Bosch, Teka sau Aeg.

Bucurati-va de cumparaturi online sigure, comandand produsele necesare din catalogul de produse din cadrul magazinului online: www.bricomix.ro

Date de contact

Telefon: 0732.610.473

Mail: office@bricomix.ro

Adresa: B-dul Eroilor, Nr.81, Jud.Ilfov (Bricomix Voluntari)

Domenii: Lifestyle

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →