Esti printre cei care hranesc balenele cu plastic? Sau cumperi pungi biodegradabile?

Publicat pe 15 Aprilie 2019
Cercetători din America, Australia și Italia au strâns date despre amenințarea pe care plasticul o reprezintă pentru animalele marine, publicând rezultatele în revista „Trends in Ecology and Evolution”.

In urma cercetarilor, s-a estimat ca balenele din Marea Mediterana inghit 2.000 de particule de microplastic pe zi.

O cifră îngrijorătoare. Din fericire, in puterea fiecaruia dintre noi este sa inlocuim sacoselor de plastic cu pungi biodegradabile. Daca am realiza ca banalele pungi din plastic se descompun in 10-20 de ani, atunci nu am mai sta pe ganduri cand am cumpara, in schimb, pungi biodegradabile. Majoritatea pungilor din plastic sunt fabricate din polietilena de inalta densitate.

Cateva studii au sugerat ca descompunerea acestui material poate dura chiar și 1000 de ani. Pungile de plastic sunt principalul reziduu de pe plajele din intreaga lume. Acestea ajung usor in mari si oceane iar animalele marine le ingereaza. Studiul, citat de BBC, arata ca aproximativ 8,3 miliarde de tone de plastic au fost produse pana astazi, dintre care doar 9% au fost reciclate, 12% incinerate si 79% s-au acumulat in mediu. Procentajul este devastator pentru oameni, fauna si mediu.

S-a estimat ca rechinul-balena din regiunea Marii Cortez, din zona Mexicului, de exemplu, inghite aproximativ 200 de bucati pe plastic pe zi. Cumparand pungi biodegradabile facem acel gest mic cu efect salutar pentru planeta. Acestea pungi biodegradabile sunt fabricate integral din plante cu un continut crescut de amidon, fiind inofensive pentru om si pentru mediul inconjurator. Odata utilizate, aceste pungi biodegradabile se vor descompune sub actiunea microorganismelor din sol sau aer.

Chiar accidental ingerate, nu fac rau organismului. Total Gama Prod SRL. produce pungi biodegradabile fara efecte nocive asupra mediului Ținând cont că, la nivel mondial, în fiecare minut sunt folosite peste 1 milion de pungi de plastic, care sunt utilizate în medie de două ori, după care sunt aruncate, poluând solul și oceanele, o soluție la îndemâna fiecaruia dintre noi este înlocuirea sacoșelor de plastic cu pungi biodegradabile. Stă în puterea noastră să intervenim! Total Gama Prod SRL. vine în sprijinul mediului inconjurător introducând pe piața romanească ambalajele făcute din plante, precum noile pungi biodegradabile.

Aceste pungi biodegradabile nu au efecte toxice asupra mediului, pentru că nu conțin plastic. 800 de kilograme de plastic in corpul unei balene American Association for the Advancement of Science a precizat că „dacă tendinţa actuală se păstrează, cercetătorii prezic că până în anul 2050 vor fi 13 miliarde de tone de deşeu de plastic”, ceea ce înseamnă aproape dublu faţă de cantitatea actuală. O cifră care - pe termen lung - va fi catastrofală pentru oameni (s-a demonstrat deja că plasticul a intrat în lanțul alimentar) și faună (conform cercetătorilor National Geographic, până în 2050 practic toate speciile de păsări marine din lume vor fi ingerat plastic). Mai mult, bucatile din plastic, cu o lungime mai mica de cinci milimetri, pot fi daunatoare pentru viata acvatica si oceanica. Posibilele riscuri ale ingerarii includ reducerea asimilarii nutritive si deteriorarea sistemului digestiv. In plus, expunerea la toxinele din plastic ar putea afecta numeroase procese biologice, precum cresterea si reproducerea.

Aceste animale marine de dimensiuni mari inghit sute de metri cubi de apa zi pentru a prinde hrana necesara, ingerand in acest proces si plasticul existent in apa. Cercetatorii sustin ca exista rapoarte care arata ca au fost gasite 800 de kilograme de plastic in corpul unei balene naufragiate pe coasta Frantei.

Pungi biodegradabile in locul celor din plastic, un gest la indemana Un dicton celebru spune „I always wondered/why somebody didn’t do/something about that,/ then I realized/I AM SOMEBODY”/„Intotdeauna m-am intrebat de ce nu face cineva ceva in aceasta privinta/Pana am realizat ca eu sunt acel cineva...”. Așadar, putem incepe chiar de acum sa facem noi insine ceva pentru planeta noastra, alegand pungi biodegradabile in locul celor din plastic. Noile pungi biodegradabile și compostabile/fertilizante pentru sol produse de Total Gama Prod SRL. se descompun organic, fără să aibă un impact negativ asupra mediului înconjurător.

Domenii: Retail

TOTAL GAMA PROD

Producator pungi biodegradabile imprimate cu grafica clientului, pungi biodegradabile 100%, scutite de plata ecotaxei. 

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →