Evită aceste greșeli comune când alegi gresia și faianța

Publicat pe 5 Februarie 2024
Te pregătești pentru renovarea locuinței și vrei să te asiguri că alegi cele mai bune modele de gresie și faianță? Îți prezentăm în continuare ce aspecte să urmărești, pentru o achiziție reușită. Află care sunt greșelile pe care să le eviți când cumperi materiale de construcții de la magazinele specializate în articole de bricolaj și amenajări interioare.

Te pregătești pentru renovarea locuinței și vrei să te asiguri că alegi cele mai bune modele de gresie și faianță? Îți prezentăm în continuare ce aspecte să urmărești, pentru o achiziție reușită. Află care sunt greșelile pe care să le eviți când cumperi materiale de construcții de la magazinele specializate în articole de bricolaj și amenajări interioare.

Nu cumpăra în grabă: citește cu atenție etichetele de gresie și faianță

Etichetele de pe ambalajele gresiei și faianței conțin o serie de simboluri standardizate la nivel internațional, care furnizează informații importante despre caracteristicile tehnice ale produsului. Este esențial să interpretezi corect aceste simboluri, ca să alegi gresie și faianță de calitate, potrivite în spațiul unde vor fi utilizate. De exemplu, un simbol cu litera "A" indică rezistența la abraziune, iar un simbol cu un fulg de zăpadă indică rezistența la îngheț. Alte simboluri pot indica gradul de porozitate, caracteristicile antiderapante sau rezistența la substanțe chimice. Prin înțelegerea și interpretarea corectă a acestor simboluri, asiguri o potrivire adecvată între produs și necesitățile specifice ale spațiului. Alege materiale de calitate superioară, care să fie rezistente la uzură, zgârieturi și variații de temperatură. Nu te grăbi, compară prețurile de la raft și caută promoții care să-ți ofere șansa unor achiziții premium la costuri avantajoase.

Asigură-te că alegi cele mai potrivite culori și texturi pentru gresie și faianță

Mulți cumpărători de gresie și faianță aleg greșit nuanța sau textura plăcilor. Dacă faci shopping online asigură-te că display-ul device-ului pe care-l utilizezi prezintă imaginile cât mai aproape de realitate. Când achiziționezi gresie și faianță din magazine fizice de materiale de construcții și articole de bricolaj, acordă atenție tipului de lumină din raionul respectiv. Astfel vei alege culorile care-ți plac și eviți surprizele neplăcute. Cu siguranță că nu vrei să-ți dai seama de-abia după ce le montezi în spațiul din baie bucătărie, hol, balcon sau living, unde ai lumină naturală sau iluminat diferit de cel din magazin.

Ia în considerare și caracteristicile camerelor unde urmează să fie montate gresia și faianța. Alege culorile și texturile ca să se potrivească la ambientul încăperii respective (mboilier, instalații sanitare, electrocasnice, zugrăveală, decorațiuni). De exemplu, o gresie într-o nuanță prea închisă poate face ca o cameră să pară mai mică decât este în realitate și mai întunecată. O altă greșeală frecventă este ignorarea texturii. O gresie prea lucioasă devine alunecoasă când este umedă, ceea ce reprezintă un risc de accidente. Pe de altă parte, faianță prea texturată este greu de curățat.

Nu ignora măsurătorile: este important să știi câtă gresie și faianță ai nevoie

Ia în considerare spațiile disponibile și proporțiile încăperilor unde urmează să montezi gresie sau faianță. Măsoară cu atenție și calculează riguros dimensiunile suprafețelor pe care le vei acoperi cu gresie sau faianță. O alegere greșită poate duce la o senzație de spațiu sufocat sau, dimpotrivă, de spațiu gol și dezorganizat. Este recomandat să consulți un specialist în design interior sau să folosești programe de simulare 3D. Astfel vei putea să vizualizezi cum se integrează gresia sau faianța în spațiul respectiv. De asemenea poți determina cu precizie care este necesarul de plăci pentru realizarea proiectului de amenajare interioară.

Ține seama de sugestiile prezentate și evită să faci greșeli la alegerea modelelor și cantităților de gresie și faianță. Trebuie să ai în vedere aspecte tehnice, de calitate, durabilitate și design. În acest mod te vei bucura de cele mai bune opțiuni pentru decorarea spațiilor din locuință. Cu grijă și atenție vei evita erorile de măsurare, de selectare a modelelor sau montare a plăcilor de gresie și faianță.

Domenii: Constructii

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!