Evolutia preturilor in domeniul imobiliar si cat este de sigura o investitie in imobiliare

Publicat pe 29 Ianuarie 2021
Unul dintre cele mai sensibile domenii de activitate la diferitele crize financiare, economice sau sociale este piata imobiliara. In acest context domeniul imobiliar a fost considerat la inceputul pandemiei de coronavirus ca fiind unul dintre cele mai predispuse domenii la schimbari in fata crizei care se anunta ca urmare a inchiderii activitatilor pentru cele mai multe dintre sectoarele economice.

Cu toate ca la inceputul pandemiei si in contextul starii de urgenta instaurate pentru a reduce raspandirea noului coronavirus specialistii estimau scaderi semnificative ale pietei imobiliare, trebuie spus ca odata cu iesirea din stare de urgenta, incepand cu luna iunie a anului 2020, domeniul imobiliar a inceput sa aiba cresteri tot mai mari atat in privinta numarului de tranzactii, cat si in privinta preturilor pe aceasta piata. Acest lucru a dus la o crestere constanta a preturilor pentru toate tipurile de imobile, mai ales in marile orase ale Romaniei.

Aspecte care sustin cresterea preturilor in imobiliare

Desi in contextul pandemiei de coronavirus foarte multa lume se astepta la scaderi de preturi pentru piata imobiliara, trebuie subliniat faptul ca specialistii au identificat anumite aspecte care sustin cresterea preturilor pentru majoritatea tipurilor de proprietati. Astfel, in opinia specialistilor unul dintre motivele pentru care preturile sunt in continuare in crestere se refera la programul „Noua casa”.

Acest program guvernamental care inlocuieste programul „Prima casa” sustine cererea de apartamente de vanzare mai ales in marile orase, iar de multe ori exista o discrepanta intre cerere si oferta. In consecinta, vorbim despre cresterea preturilor ca urmare a unei cereri mai mari decat oferta existenta pe piata. Un alt argument care sustine cresterea preturilor in cazul celor mai multe dintre tranzactiile imobiliare se refera la faptul ca tot mai multi romani au constientizat faptul ca este mai indicat sa devina proprietarii unui imobil in loc sa plateasca luna de luna chirie.

La acest comportament a contribuit inclusiv pandemia de coronavirus prin incertitudinea de pe piata de munca, dar si prin faptul ca tot mai multa lume lucreaza de acasa. Si astfel tot mai multa lume cauta un anumit confort, iar achizitia unui imobil proprietate personala este mai tentant. Nu in ultimul rand foarte multa lume vede in aceste tranzactii imobiliare o oportunitate de investitie in contextul in care depozitele bancare sunt foarte putin profitabile.

Merita sa investesti in piata imobiliara acum?

In situatia in care preturile in imobiliare este in continua crestere, mai ales in cazul apartamentelor cu 3 si 4 camere din marile orase, iti poti pune intrebarea daca merita sa investesti in astfel de tranzactii imobiliare. Ei bine, cu siguranta ca situatia depinde de la caz la caz. Astfel, daca aveai in plan sa cauti apartamente de vanzare si deja aveai stabilit un buget in acest sens, atunci se poate spune ca merita sa achizitionezi un imobil comparativ cu plata unei chirii lunare.

O alta situatie in care merita sa investesti intr-un imobil este aceea in care doresti sa iti pui la adapost economiile si depozitele bancare nu iti par de incredere. Astfel poti cauta apartamente de vanzare care sa se incadreze in sumele avute la dispozitie. De asemenea, daca rata unui credit prin programul „Noua casa” este sensibil apropiata de plata chiriei lunare, atunci cu siguranta ca merita sa achizitionezi un imobil proprietate personala.

In momentul in care cauti apartamente de vanzare si esti interesat sa gasesti cele mai avantajoase preturi pentru imobiliare este important sa te asiguri ca esti informat corect de catre dezvoltatorii imobiliari cu privirile la preturile finale sau ca respectivele imobile beneficiaza inclusiv de finisaje interioare.


ATELIERUL DE CREATII DIGITALE SRL

Noi cei de la Atelierul de Creatii Digitale ne consideram o agentie de publicitate inovativa, care doreste a oferii clientilor o experienta cat mai completa din punct de vedere al serviciilor....

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!