Examenul la sala – cum trebuie sa procedati pas cu pas?

Publicat pe 3 Noiembrie 2016
Scoala de soferi Drive School Bucuresti

 Pentru multi examenul la sala poata sa constituie un motiv de stres suficient de mare incat sa se teama ca vor gresi iar acela va fi mai degraba motivul pentru care nu vor reusi sa treaca, oricate chestionare auto ar fi facut in prealabil.  

Examenul explicat pas cu pas

Aceasta etapa a examenului pentru obtinerea permisului de conducere este esentiala dar putina lume cunoaste ce se afla defapt in culisele acestei probe. DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule) a elaborat o modalitate de testare pe calculator formata din 26 de intrebari al carui timp de solutionare este de 30 minute. Inainte de a incepe acest chestionar pe calculator, aplicatia incepe cu un set de 3 intrebari pentru acomodare. Din acest set de 26 de intrebari, corecte trebuie sa fie 22 pentru a putea fi declarat admis la aceasta proba si sa puteti merge mai departe sa dati traseul.

Fiecare chestionar este compus din intrebari care cuprind notiuni generale privind regulile de circulatie, notiuni elementare de mecanica, prim ajutor sau conduita preventiva si ecologica.

Accesul la sala si aspecte asupra carora trebuie sa acordati atentie

Accesul in sala se face pe baza buletinului sau cartii de identitate iar fiecarui candidat i se aloca un cod de bare unic cu ajutorul caruia se porneste aplicatia, aparand in prima instanta un chestionar cu primele 3 intrebari de acomodare. Recomandarea noastra este sa nu indoiti sau udati codul de bare alocat pentru a fi siguri ca testul va putea porni.

Indiferent de rezultatul celor 3 intrebari de acomodare, o data ce le-ati terminat va incepe testarea propriu-zisa. In sala este interzis accesul cu telefoane mobile sau echipamente care pot fi etichetate drept dispozitiv care faciliteaza copiatul.

Fiecare dintre aceste chestionare auto este compus din intrebari cu una sau maxim 3 raspunsuri corecte. Aveti optiunea si de a raspunde mai tarziu la intrebarile asupra carora nu sunteti siguri de raspuns .

Finalul examinarii si alte informatii utile

La finalul completarii acestui chestionar veti sti cu exactitate daca ati luat sala sau nu intrucat aplicatia genereaza o anexa cu rezultatul final cu calificativul ,,admis” sau ,,respins”, precum si trei fotografii ale candidatului realizate in timpul testarii.

Daca ati fost respins la examenul de la sala atunci aveti dreptul sa va reprogramati oricand in intervalul unui an de la data testarii insa nu mai devreme de 15 zile de la momentul examinarii anterioare.

Este de precizat ca fiecare chestionar este in limba romana iar cetatenii straini pot solicita in scris ca doresc sa sustina examenul in limba materna. Acest lucru este valabil si pentru minoritatile din tara noastra.

Aceste informatii le veti putea gasi oricand si pe site-ul nostru scoala de soferi dar vor fi precizate si de catre personalul nostru in oricare dintre momentele in care nu sunteti sigur de o anumita informatie si doriti sa intrebati. Obtinerea permisului de conducere este unul dintre cele mai importante examene ale vietii si va va deschide usi pe care pana acum le-ati ocolit, cum ar fi de exemplu, acel job ideal dar pentru care nu puteati aplica intrucat aveti nevoie de permis de conducere.

Director: Nicu Comandatu

Domenii: Auto

Drive Impex srl

Pentru a deveni un absolvent de exceptie, Scoala de soferi Drive School Bucuresti va pune la dispozitie instructori auto cu experienta vasta, sali de cursuri dotate modern si orele necesare de...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →