Experiența degustării de vin la tine acasă - Cum poți vizita online cele mai apreciate crame

Publicat pe 26 Ianuarie 2021
Degustarea vinului este privită ca o adevărată formă de artă și nu doar de către somelieri. Iubitorii de vin au învățat de-a lungul timpului să aprecieze băuturile de calitate și să aleagă vinuri deosebite, pentru a avea parte de arome autentice. Simțurile sunt puse la încercare și astfel, degustarea vinului se transformă într-o experiență aparte.

Și cum perioada aceasta nu a fost extrem de favorabilă organizării unor evenimente pentru degustarea vinului, din cauza pandemiei cu Coronavirus, există multe site-uri precum https://www.desprevin.ro ce realizează incursiuni săptămânale în cele mai apreciate crame, tocmai pentru a da ocazia entuziaștilor de vin să descopere cramele pe cât mai mult posibil, în mediul online. Iată cum poți avea, așadar, experiența degustării de vin la tine acasă! 

Cum se pregătește degustarea vinului 

Cum vinul este o băutură complexă și sofisticată, degustarea acestei licori este influențată într-o mare măsură de ambientul în care se desfășoară. Dacă vrei să organizezi o degustare de vinuri la tine acasă, trebuie să ții cont ca spațiul de degustare să fie unul aerisit, cu o masă încăpătoare, pentru a putea cuprinde mai multe pahare cu cele mai diverse sortimente de vin recomandate de crame de renume. 

Pentru început, alege o față de masă și asigură-te că invitații se vor putea relaxa pe o canapea confortabilă. Și dacă vrei să ai parte de o degustare de vin ca la carte, atunci va trebui să ai la îndemână și ustensile precum seturi de pahare de vin de diferite mărimi, în funcție de vinurile ce vor fi servite, un tirbușon, un suport special pentru sticlele de vin, un decantor de vin, dopuri ermetice pentru sticlele de vin și o frapieră. Când totul este pregătit, degustarea vinului poate începe. Desigur, nu înainte de a vizita online cramele de vin propuse pe website-uri de specialitate și de a-ți alege vinurile preferate! 

Tehnici pentru degustarea vinului 

Pentru a putea fi degustat, vinul trebuie păstrat la o anumită temperatură. De asemenea, acesta trebuie servit în paharul potrivit, în funcție de sortiment. 

  • Vinul alb este servit rece, într-un pahar îngust, cu gura mică 
  • Vinul roșu este servit la o temperatură de 14-18 grade, într-un pahar cu gură largă 
  • Vinul rose este servit la 8-10 grade, într-un pahar cu o buză evazată și cupă scurtă 
  • Vinul spumant este servit la o temperatură de 6-10 grade, într-un pahar îngust, de formă cilindrică 

Degustarea vinului începe în momentul în care acesta este turnat în pahar. Cupa nu se umple niciodată, pentru degustare fiind necesară doar o treime din pahar. Iată care sunt tehnicile speciale de degustare a vinului, preluate de la somelieri renumiți: 

  • Paharul de vin se ține întotdeauna de picior, pentru a nu influența în vreun fel temperatura vinului
  • Paharul trebuie înclinat ușor, pentru a putea observa nuanțele vinului, după care se îndreaptă pentru a observa intensitatea culorii acestuia
  • Paharul se rotește ușor pentru a elibera astfel aromele vinului, după care se miroase 
  • Atunci când guști vinul, ai grijă să sorbi ușor din pahar și să plimbi licoarea dintr-o parte în alta a cavității bucale 
  • Vinul se ține în gură pentru patru până la douăsprezece secunde, după care se scuipă 
  • Pentru a nu păstra gustul diferitelor sortimente de vinuri, poți consuma brânzeturi lipsite de sare sau fructe și ciocolată, în cazul vinurilor roșii  

Aceștia sunt pașii unei degustări corecte de vin, ajutând la evaluarea corectă a vinurilor servite. Aceiași pași sunt recomandați și de website-urile online de specialitate care, nu numai că pot livra chiar la tine acasă cele mai alese sortimente de vin ale cramelor, ci îți pot oferi chiar și experiența unei degustări online. 

Intră și tu pe Desprevin.ro și bucură-te de experiența degustării de vin chiar la tine acasă, vizitând online unele dintre cele mai apreciate crame. Mai mult decât atât, vei avea parte și de cele mai interesante povești și legende despre vin, ca într-o adevărată vizită la cramă! 

Domenii: Retail

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!