Expert Saltele - Cum alegi corect dimensiunea saltelelor

Publicat pe 5 Octombrie 2021
Somnul este modul prin care ne odihnim trupul si mintea pentru a fi pregatiti de provocarile ce urmeaza a doua zi.

Somnul este modul prin care ne odihnim trupul si mintea pentru a fi pregatiti de provocarile ce urmeaza a doua zi. Cu cat inaintam in varsta punem mai mult pret pe un somn de calitate, iar asta inseamna ca absolut tot ce compune un pat trebuie sa aduca un nivel al confortului optim. Pernele trebuie sa fie pe placul celor care dorm pe un pat matrimonial, deci pot fi de diferite, insa lenjeriile si salteaua trebuie sa le placa amandurora.

Cand vine vorba de saltea aceasta poate este o decizie mai dificila fie ca este de o persoana sau doua, fiindca are mai multe criterii de indeplinit. Dimensiunea saltelei trebuie sa fie potrivita si pentru cadrul patului, deci se alege pentru cate persoane vor dormi pe ea si bineinteles in functie de inaltimea lor, fiindca nimeni nu-si doreste sa-i atarne picioarele. Iar daca salteaua este prea mare nu va incapea, iar daca este prea mica se va misca. O saltea aleasa corespunzator va contribui la un somn de calitate, la diminuarea durerilor coloanei la nivel lombar si cervical si o vor mentine dreapta. Totodata aceasta va ajuta la relaxarea muschilor, la o circulatie sanguina mai buna, iar somnul va fi mai putin intrerupt. Iata mai jos cum se alege corect dimensiunea saltelei.

Salteaua perfecta in functie de spatiu si persoane

Pentru paturile de o persoana dimensiunea standard incepe de la 90 cm latime, dar desigur intra in discutii si preferinte personale si dimensiunea dormitorului, fiindca oricine isi va alege un pat care sa se incadreze perfect in spatiul disponibil. Deci alte alegeri populare ar mai fi cele cu latime cuprinsa intre 80 - 120 cm. Acestea sunt ideale pentru o singura persoana, oferind suficient loc de a dormi in orice pozitie, deci o varianta de luat in calcul daca este vorba de un dormitor mic. In plus, salteaua poate fi utilizata in viitor daca ai copii.

● Pentru copii de peste 2 ani - saltelele populare sunt cu latime de 80 cm, perfecta pentru un dormitor mic. O varianta des aleasa de parinti este 80x160cm.

● Pentru adolescenti si adulti - o varianta optima ar fi o saltea cu o latime cuprinsa intre 90 si 120 cm, in functie de spatiul disponibil. Printre preferintele persoanelor ce au pat single se afla salteaua de 90 cm. In cazul adolescentilor lungimea saltelei ar trebui aleasa cu cel putin 10 cm mai mult decat inaltimea lor. Adolescentii se dezvolta destul de repede, deci o varianta ideala ar fi o saltea de 120x200 cm daca are o camera mai spatioasa.

● Pentru paturi matrimoniale - pentru paturile de doua persoane salteaua trebuie sa fie cuprinsa intre 140 - 200 cm. Dimensiunea frecvent aleasa pentru un pat dublu este de 160x200cm, fiindca se incadreaza in multe dormitoare, iar pentru acest tip de saltea se gasesc mai usor lenjerii si alte accesorii pentru pat.

Poti vizualiza pe https://www.expert-saltele.ro/saltele/marimisaltele/saltele-160x200/ modele de saltele pentru cupluri. Poti alege in functie de ce este mai confortabiol pentru tine, deci regasesti saltele din spuma, ortopedice si superortopedice, memory foam, medicale, pocket spring si latex.

Inaltimea saltelei este iarasi importanta pentru a avea o buna sustinere a coloanei. Inaltimea minima pe care ar trebui sa o alegi este de 18 cm. Desigur nu uita sa iei in considerare si inaltimea tabliilor patului si greutatea persoanelor.

Cum masori dimensiunea saltelei

Este de evitat masurarea saltelei vechi fiindca poate nu a fost aleasa bine, iar daca este si uzata sigur si-a modificat din dimensiuni. Trebuie sa masori cadrul patului, fara a include si grosimea marginilor din lemn. Deci pentru a te asigura ca salteaua se va potrivi masoara dimensiunea interna a patului, acolo unde vine introdusa salteaua. Cu cat inaltimea saltelei e mai mare, cu atat creste gradul de confort, insa alege in functie de inaltimea cadrului din lemn. Sa nu fie nici prea iesita in afara pentru ca salteaua se va deforma si nici sa nu aiba salteaua inaltimea mai mica decat cadrul fiindca ca fi inconfortabil pentru cei ce dorm.

Descopera saltele de o calitate exceptionala ce-ti vor aduce un somn odihnitor zoapte de noapte, pe expert-saltele.ro.

  • Contact: 0732 14 77 77/ 0732 13 77 77

Domenii: Retail

SC EUROPEAN ADVERTISING HOLDING SRL

eAdvertising .generating top results

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!