Explozia globala a sistemului de acoperis terasa verde - Cum au profitat strainii de popularele sisteme de vegetatie urbana?

Publicat pe 16 Februarie 2018
Tehnologiile create special pentru sustenabilitate si protejare a mediului au luat un mare avant in ultimii 10 ani.

Consumul inteligent, materialele bio precum si constructiile moderne de tip acoperis terasa verde se raspandesc tot mai mult la nivel global.

Un acoperis terasa verde aduce numeroase beneficii. Stratul de vegetatie joaca rolul de izolator, astfel incat iarna costurile de incalzire sunt mai mici, iar vara aerul conditionat nu mai trebuie pornit asa de mult.

Nu e de mirare ca la astfel de avantaje, aceste acoperisuri sunt intr-o crestere masiva la nivel global. Cateva exemple relevante sunt urmatoarele:

Germania

Germania este considerate tara cu cele mai multe acoperisuri de tip terasa verde din lume. Acestia nu se remarca doar la numarul de acoperisuri ci si la tehnologia lor avansata folosita la fabricarea si montarea lor. Inca din anii ’80, nemtii erau cunoscuti la nivel global din punctul acesta de vedere. In orasul Munich, de exemplu, exista peste 3 milioane de metri patrati de acoperisuri verzi.

Orasele Hamburg, Stuttgart sau Dusseldorf nu sunt mai prejos, avand aproximativ un million de metri patrati de acoperis verde fiecare. In Berlin, intre 5-30% din acoperisuri sunt verzi, in functie de zona. Se estimeaza ca in Germania numarul de metri patrati de acoperis verde creste cu aproximativ 10 milioane in fiecare an!

Statele Unite

In Washington, studiile spun ca acoperisurile verzi au redus cu mai bine de 10% costurile de incalzire pe perioada iernii. Vara, cladirile verzi au fost mai reci cu 15 grade decat cele clasice. Apa de ploaie ce merge in canalizarea orasului a scazut mult, iar testele efectuate sugereaza ca apa filtrata de acoperisuri are o cantitate redusa de poluanti.

Orasul Toronto a devenit in 2010 primul oras din America de Nord care sa impuna prin lege sistemul de acoperis terasa verde pe cladirile comerciale, cele institutionale si pe complexele rezidentiale. Conform studiilor facute 6 ani mai tarziu, Toronto a reusit sa depaseasca celalalte orase americane la numarul de metri patrati de acoperisuri verzi.

Marea Britanie

Desi cea mai mare parte a acestora se afla in Londra, Regatul Unit se remarca si el prin cresterea de la an la an a acoperisurilor verzi.

Conform unor date din sondaje adresate industriei si furnizorilor, cumpararea de acoperisuri verzi creste cu un numar impresionant de 17 procente anual.

Suedia

Suedia se remarca prin centrul comercial Emporia. Acesta a fost inaugurat in 2012, impreuna cu un acoperis impresionant de 27.000 metri patrati.

Toata suprafata aceasta contine vegetatie, acoperisul Emporia devenind unul dintre cele mai importante parcuri verzi deschise publicului de pe tot teritoriul Europei.

Grecia

Un exemplu concret putem vedea in Grecia. In anul 2008, Ministerul Finantelor a instalat un acoperis verde pe o cladire de stat. Dupa un an de la instalare, studiile efectuate spun ca acest acoperis terasa verde a ajutat la reducerea masiva a costurilor din aerul conditionat folosit atat la ultimul etaj cat si in restul cladirii.

Vegetatia traieste cu usurinta din apa de ploaie pe care o retine, deci costurile de intretinere sunt aproape nule, iar canalizarea devine mai aerisita.

De asemenea, plantele produc oxigen, iar un acoperis terasa verde are o estetica placuta.

Pentru si mai multe informatii, dar si pentru servicii de incredere, in Romania, cea mai reprezentativa companie specializata in hidroizolatii si pardoseli sau acoperi terasa verde este compania Milucon.ro

***

Telefon: 0766 419 049

E-mail: office@milucon.ro

Adresa: 0766 419 049

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!