Firma ta este în pragul falimentului? Vezi ce soluții ai

Publicat pe 28 Octombrie 2019
Posibilitatea unui eșec este rareori luată în considerare de către antreprenorii care pornesc o afacere doar din dorința de a reuși. Însă, fără o analiză amănunțită și un plan de acțiune bine pus la punct, cele mai multe companii întâmpină probleme de organizare internă care le conduc ușor spre faliment.

Afacerea tinde să încetinească, veniturile scad, costurile fixe nu mai pot fi acoperite, cresc datoriile către furnizori și apar tot mai multe creanțe neîncasate. Ca întreprinzător, tu trebuie să fii cel care identifică soluțiile de redresare, deoarece lipsa unei decizii sau amânarea ei reprezintă etapa care împinge societatea spre faliment. Indiferent de conjunctura prin care trece o companie, există mai multe moduri de acțiune prin care poate fi evitat elementul negativ ce afectează drastic imaginea și credibilitatea acesteia. Iată cum are o firmă șanse să ocolească falimentul.

Rezolvarea problemelor legate de rulajul banilor

Lipsa disponibilităților financiare pe termen scurt este una dintre cauzele principale ale insolvabilității. Acest lucru se întâmplă deoarece veniturile firmei sunt mult mai mici decât cheltuielile. Astfel, banii care intră în companie nu sunt de ajuns pentru a acoperi salariile, utilitățile sau plățile către furnizori, fapt ce conduce la un blocaj economic. O soluție rapidă pe care un antreprenor o poate alege pentru a depăși eșecul financiar de care se apropie societatea sa este să apeleze la creditprime.ro pentru credite de nevoi personale. În acest mod, compania acoperă cheltuielile curente fără să se afunde în datorii care îi pot genera starea de faliment. Spre deosebire de împrumuturile împovărătoare pe termen foarte lung, a căror returnare se bazează exclusiv pe veniturile viitoare sau alte extinderi planificate, împrumuturile rapide rezolvă situațiile actuale care ar putea genera probleme mult mai mari în perioada următoare.

Renegocierea termenelor de plată și încasare

Ca măsură preventivă și de protecție, managerul unei firme are posibilitatea de a renegocia termenele de plată și de încasare cu partenerii săi de afaceri. Adesea, incapacitatea de plată apare deoarece termenele scadente pentru achitarea datoriilor sunt mult mai apropiate decât data limită de încasare a banilor pentru serviciile sau produsele livrate. Prin urmare, chiar dacă pentru o perioadă de scurtă durată nu este o problemă greu de rezolvat, pe termen lung este necesar ca veniturile unei firme să fie mai apropiate și plățile mai îndepărtate pentru ca societatea să nu ajungă într-o stare de dificultate financiară.

Mai mult control asupra afacerii

Un alt aspect care determină pierderi financiare semnificative și poate conduce la falimentul companiei este lipsa controlului asupra elementelor extrem de importante. De exemplu, un manager adevărat trebuie să aibă în atenția sa contractele societății și să le identifice pe cele defectuoase, care provoacă pierderi considerabile. În cazul în care sunt descoperite la timp, relațiile comerciale care influențează negativ afacerea pot fi încheiate urgent, ca o modalitate de limitare a costurilor. De asemenea, problemele legate de resursele umane sunt o consecință directă a stilului managerial al antreprenorului. Proprietarul firmei trebuie să se implice activ în susținerea și îndrumarea angajaților, însă fără a le încălca întru totul autoritatea deoarece aceștia nu vor mai fi motivați să acționeze responsabil. Mai mult, atitudinea managerului față de clienți se transmite și subalternilor, iar dacă consumatorul nu se află în centrul strategiei societății, angajații nu vor observa că plângerile sau reclamațiile conduc la scăderea comenzilor și implicit, a veniturilor. Este necesar ca orice antreprenor să fie flexibil, adaptabil la cerințele mediului de business și să își cunoască în detaliu afacerea pentru a evita eșecul.

Dezvoltarea controlată a firmei

Atunci când un întreprinzător își dorește să construiască o companie pe termen lung, chiar și succesul trebuie gestionat. În cazul oricărei firme, o dezvoltare rapidă și necontrolată poate fi mult mai periculoasă decât creșterea lentă. Ghidat de entuziasmul primelor vânzări reușite, un antreprenor poate provoca mari probleme societății dacă alege să își extindă afacerea, să închirieze spații pentru a intra pe noi piețe și să angajeze personal suplimentar fără a analiza sustenabilitatea acțiunilor sale pentru o perioadă îndelungată. Soluția cea mai la îndemână pentru a nu ajunge rapid de pe culmile succesului într-o situație de colaps financiar este accentul pe creșterea vânzărilor și fidelizarea clienților, lucruri care să genereze constant venituri pe baza cărora pot fi realizate investiții și planuri de dezvoltare.

Cu toate că fiecare întreprinzător are moduri specifice de a acționa într-o situație asemănătoare, evitarea falimentului ține și de aspectele prezentate mai sus. Existența pe rol a unui număr din ce în ce mai mare de dosare de insolvență a făcut ca multe dintre companiile de pe piață să înțeleagă că incapacitatea de plată este un proces care poate fi ocolit prin rezolvarea problemelor actuale ale unei societății și prin dezvoltarea atentă, pe baza unei strategii bine gândite.

Domenii: Afaceri

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →