Florin Cuc, CEO Arhivatorul: avem trei depozite de arhivare in tara

Publicat pe 27 Noiembrie 2019
Arhivatorul SRL este compania specializata in arhivare, care isi pune toata priceperea si experienta in a furniza servicii personalizate pentru clientii sai.

O companie de succes este cea care acorda atentia cuvenita fiecarui procedeu si fiecarei indatoriri pe care o are, conform legii. Printre aceste indatoriri se numara si arhivarea documentelor, atat de necesara pentru bunul mers al unei companii, cat si pentru justificarea activitatii fiscale a acesteia. Acest scop este asigurat de Arhivatorul SRL

Documentele care ruleaza in cadrul unei companii au termene diferite de pastrare, termene care trebuie bine cunoscute de angajatii responsabili cu arhivarea. Aceste obligatii fac obiectul anumitor normative, cum ar fi MEF 3512/2008 si Anexa 6 a Legii Arhivelor Nationale, care reglementeaza termenele de pastrare a celor mai importante documente.

Din acestea se remarca faptul ca dosarele de personal trebuie pastrate pentru 75 de ani, iar statele de plata pentru 50 de ani. Acestea din urma au un termen de pastrare indelungat pentru a asigura ca fostului angajat i se respecta dreptul la calculare si recalculare a pensiei, in functie de reglementarile care apar pe parcursul timpului.

In sprijinul salariatilor si al fostilor angajati vine si art. 8 alin. 3 din Hotararea Guvernului nr. 500/2011, care mentioneaza faptul ca acestora trebuie sa le fie puse la dispozitie la cerere dosarele de personal, sub forma de copie certificata si conforma.

In ceea ce priveste documentele de ordin fiscal, Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 2634/2015 vine cu o sectiune speciala care reglementeaza un termen de pastrare de 5 ani de la data incheierii exercitiului financiar pentru o serie de documente.

Dintre acestea, fac parte: notele de receptie; bonurile de predare, transfer sau restituire; bonurile de consum; dispozitiile de livrare; fisele de magazie si listele de inventariere; chitantele primite si emise; dispozitiile de plata sau de incasare; borderourile de achizitii; ordinele de deplasare si deconturile de cheltuieli; decizii de imputare sau angajamente de plata.

Registrele fiscale ocupa un loc aparte, pentru ca acestea trebuie pastrate pentru 10 ani de la incheierea exercitiului financiar pentru care au fost intocmite.

Toate aceste termene, stabilite in Nomenclatorul Arhivistic, trebuie respectate intocmai, pentru o arhiva bine realizata. Insa nu intotdeauna este facil pentru o companie sa realizeze o arhiva corecta, completa si sigura. In ajutorul acestora vin companiile specializate in acest domeniu.

“Arhivatorul SRL este compania specializata in arhivare, care isi pune toata priceperea si experienta in a furniza servicii personalizate pentru clientii sai. Si-a extins activitatea si la nivelul Munteniei si Banatului, deschizand noi puncte de lucru la Bucuresti si Timisoara, fiind singura companie de arhivare din tara cu trei centre logistice” declara Florin Cuc, CEO Arhivatorul.

Compania asigura servicii complete, de la preluarea documentelor, prelucrarea si depozitarea lor conform reglementarilor in vigoare si pana la distrugerea confidentiala a actelor, atunci cand ajung la termenul specificat in legislatie. Compania dispune de forta de munca bine pregatita si de spatii dedicate concepute dupa standarde inalte, pentru a asigura manipularea si depozitarea corecta si in deplina siguranta a documentelor. Astfel, Arhivatorul SRL este solutia ideala pentru companiile care isi doresc sa scape de povara arhivarii, dar sa respecte intocmai dispozitiile legale.


NETRING MEDIA SRL

Oferim strategii integrate de comunicare și marketing în online și în offline pentru compania dumneavoastră. Dezvoltăm planul tactic cu focus pe nevoile clienților pe ambele canale: pe cele...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →