forFITOUT duce inovatia si designul intr-o clinica de stomatologie

Publicat pe 18 Mai 2016
forFITOUT a livrat cu succes cel mai recent proiect de amenajari interioare si nu pentru un spatiu de birouri, ci pentru cea mai modernă clinică de stomatologie și estetică dentară din România – TRIDENT – care și-a deschis un nou sediu în București.

 Clientul și-a dorit să își dezvolte în regie proprie clădirea, pe principiul Build to Suit și să își creeze propriul univers de lucru. Un proiect ambițios ce are în componență 8 cabinete stomatologice cu aparatură performantă, o sală de training/conferințe, o cameră de sterilizare, o zonă de așteptare dar și un bloc operator și radiologie. 

 „In structurarea și amenajarea spațiului am avut în vedere mai multe aspecte: latura funcțională, adaptată la specificul de lucru al fiecărui departament și la nevoile de interacțiune din interiorul echipei și o latură ludică, dacă pot să o numesc așa, în care pacienții, vizitatorii să se poată relaxa, să nu fie tensionați de vizita la medic și să îi inspire în alegerile viitoare. Accentul s-a pus pe animarea spațiului și însuflețirea acestuia.

 Este o amenajare atipică pentru clinicile stomatologice din România, prin coloristica aleasă, mobilierul minimalist, personalizarea fiecărui spațiu, complexitatea serviciilor.” afirmă Ionuț Munteanu – Co-Managing partner forFITOUT  

Conceptul general de design interior se încadrează în sfera minimalismulul, dorindu-se un spațiu funcțional, cât mai aerisit, modern și nu în ultimul rând, cu finisaje de primă clasă.

Încă de la primul eye-contact al vizitatorului se poate observa cu ușurință faptul că pacienții nu se vor simți „ca la doctor”. Spații luminose, modern mobilate, zone creative și pozitiv colorate.  

Sticla de la intrare și recepția impecabilă introduc vizitatorii într-o atmosferă caldă cu o zonă de așteptare dotată cu canapele confortabile aflate sub amprenta brandului italian Kastel, mese de cafea și un element puțin întâlnit în astfel de spații: un acvariu integrat pe un perete ce aduce un plus de umanitate spațiului.

Din conceptul de amenajare nu lipsește grija pentru pacienții de vârste mici dar și acoperirea nevoilor acestora. Aspect puternic reflectat de prezența unui cabinet pentru copii cu pereți desenați și o cameră de așteptare jucăușă și colorată în care aceștia își pot testa răbdarea.

Clădirea este dotată cu lift pentru a ajunge într-un mod facil și relaxat pe scaunul din cabinet.

Etajul 1 este dominat de 6 cabinete stomatologice care nu fac rabat de la latura estetică și care sunt caracterizate prin culoare, modernism si funcționalitate  pe o suprafață de peste 100 mp.

Fiecare încăpere este delimitată de partiții de sticlă ABCD peste care s-au aplicat peste 90 mp de folie decorative de diferite modele oferindu-se astfel personalizare și un anume grad de intimitate fiecărui cabinet. 

Cabinetul roșu, galben, albastru, verde sunt puternic ambientate de efecte indrăznete de culoare și transparență care crează confort vizual.

Mobilierul existent în fiecare cabinet este customizat și adaptat nevoilor medicilor care își desfășoară aici activitatea. Corianul este light-motivul pieselor de mobilier care oferă versatilitate spațiului, durabilitate pentru că implică până la 10 ani de garanție și note de modernism evidente. Compartimentarea spațiului s-a făcut ținând cont de fiecare mișcare făcută atât de medicul stomatolog, cât și de asistenta acestuia.

Tot la etajul 1 nu se poate trece cu vederea camera de sterilizare. Mobilierul creat aici este un răspuns al cererilor tehnice sofisticate impuse de domeniu. Ușa culisantă oferă accesul facil în încapare iar compartimentarea și semnalizarea fiecărui spațiu cu nuanțe diferite indică de fapt precizia și ușurința cu care trebuie să acționeze personalul de aici. O încăpere în nuanțe de alb și câteva pete de culoare reușesc să scoată din anonimat ambientul. Radiologia și blocul operator sunt situate tot la primul nivel. 

Pentru forFITOUT, Trident a însemnat încă de la început un etalon de amenajare și dotare pentru medicina dentară. Planul de design creat de arhitecții din echipa clientului promitea mult și eram nerăbdători să vedem rezultatele. Admirația a venit după 3-4 luni de execuție, de provocări, de identificare a unor soluții potrivite fiecărei cerințe, de customizarea numeroaselor piese de mobilier” spune Cezar Gămulescu – Managing Partner forFITOUT 

Și la etajul al 2 -lea forFITOUT este răspunzător și de amenajarea unei săli de training, cu o capacitate de 25 de locuri, dotată cu aparatură de ultimă generație pentru cursanți.

Peste 140 mp de mochetă Modulyss reușește să reinventeze întregul ambient prin albastrul clar. Contrastul s-a creat cu poziționarea a peste 25 de scaune în nuanțe de roșu aprins, marca Italian Sedioliti ce aduc eleganța și ergonomia stilului italian pe strada Bucureștiului. Cele 10 mese de lucru albe dispun de prize Bachman incorporate pe fiecare desk de lucru și reușește să păstreze acuratețea întregului design.

Fiind un sediu construit de la zero, acesta dispune de facilități moderne, pe lângă curte interioară, sală proprie de training/cursuri, subsolul clădirii este dominat de o parcare subterană dedicată pacienților cu acces facil către recepția clădirii. Nici acest spațiu nu a fost ignorat în chek-listul amenajării interioare și s-a personalizat cu folii colorate. Tot la acest nivel întreaga echipa medicală beneficiază de un vestiar spațios creat de forFITOUT în care își pot depozita lucrurile personale. 


SC.FORFITOUT.SRL

forFITOUT - companie specializata in servicii la cheie de amenajare interioara a spatiilor de birouri, comerciale, hoteliere, industriale si HORECA.Business-ul a fost fondat de Cezar Gamulescu in...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!