Găsirea jobului în Germania prin firma de recrutare: X avantaje esențiale

Publicat pe 21 Iulie 2021
Piața globală a forței de muncă a suferit schimbări importante în ultimii ani. Țările dezvoltate atrag tot mai mulți lucrători, în tot mai multe domenii de activitate, în vreme ce țările mai puțin dezvoltate furnizează forța de muncă. În ultimii ani, foarte mulți români au ales să-și caute un loc de muncă în afara țării, motivele principale fiind salarizarea mai bună și condițiile de muncă superioare. În același timp, tot mai multe companii românești apelează la forță de muncă din străinătate pentru a putea rezista pe piață (lucrătorii vin din Thailanda, China, Vietnam, India).

Atunci când cauți un loc de muncă în străinătate ai două variante:

 • poți să faci singur demersurile necesare;
 • poți apela la serviciile unei companii de recrutare.

Îți spunem, în acest articol, care sunt avantajele găsirii unui job în Germania prin intermediul unei agenții de recrutare.

Care este rolul unei firme de recrutare

Agenția de recrutare poate ajuta, în egală măsură, atât angajatorii cât și candidații. O agenție de recrutare are rolul de a recomanda companiilor candidați care se potrivesc profilului candidatului căutat. De asemenea, o astfel de agenție oferă candidaților acces la o diversitate de joburi.

Avantajele colaborării cu o firmă de recrutare

Îți poți găsi un loc de muncă în altă țară și în lipsa unei agenții de recrutare. Înainte de a lua o decizie în acest sens, ar trebui să știi care sunt avantajele colaborării cu o asemenea firmă de recrutare:

 • agenția de recrutare poate oferi consiliere în carieră: evaluarea și optimizarea CV-ului, sfaturi pentru interviu și în timpul procesului de recrutare, consiliere dacă vrei să schimbi domeniul de activitate. Pot apela la asemenea agenții și cei care urmăresc o carieră într-un alt stat european, de exemplu cariera de asistent medical generalist în Germania.
 • agenția de recrutare are acces la mai multe joburi, iar consultanții acesteia te pot susține pe parcursul procesului de selecție. Există proceduri foarte clare pentru a identifica candidații potriviți pentru pozițiile vacante care există în cadrul companiilor.
 • angajatorii pot fi și ei clienți ai firmei de recrutare și pot intra în baza de date a candidaților fără să li se perceapă vreo taxă. În acest fel, legătura dintre angajator și candidat este mult mai ușor de gestionat.
 • dacă ai fost la un interviu pentru un job prin intermediul unei firme de recrutare, profilul tău rămâne în baza de date a agenției și vei fi căutat de îndată ce se va ivi o oportunitate profesională. O firmă de recrutare apelează la candidații care sunt înscriși în baza de date. Dacă profilul se potrivește celui căutat de angajator, candidatul va fi anunțat.
 • o firmă de recrutare prezintă rezultate garantate. Explicația este simplă, reprezentanții firmei de recrutare se ocupă de proceduri și oferă rezultate garantate.
 • dat fiind faptul că agenția de recrutare se ocupă de întreaga procedură, nu vei fi obligat să aloci timp pentru împlinirea acestui scop. Indiferent că ești candidat sau angajator, nu vei pierde timp pentru a identifica candidatul potrivit, sau locul de muncă ce se potrivește pregătirii tale.
 • o firmă de recrutare oferă feedback pe parcursul procesului de selecție, poate oferi informații despre evoluțiile care se înregistrează pe piața muncii și sfaturi despre cum îți poți îmbunătăți șansele de angajare.

Ce trebuie să reții

 • Atunci când apelezi la o firmă de recrutare, poți fi sigur că aceasta va lucra profesionist și va face toate demersurile pentru a soluționa cerințele clienților.
 • Agenția de recrutare dispune de toate mijloacele de care are nevoie pentru identificarea și evaluarea candidaților.

Domenii: Afaceri

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!