Garsoniere de inchirat în Brașov și nu numai. O radiografie a Ardealului

Publicat pe 1 August 2019
În ultimii ani tot mai mulți tineri din mediul rural au ales să plece de acasă, mutându-se la oraș. Aceștia hotărăsc să părăsească ținutul natal pentru studii sau în căutarea unui loc de muncă, în speranța unui nivel de trai mai ridicat. Acest fenomen a condus la aglomerarea multor orașe, precum și la o creștere a costului vieții în aceste zone.

Printre cele mai importante centre urbane care se află în plină ascensiune că oportunități de studiu și de muncă se află Bucureșți, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Oradea, Târgu Mureș, Iași.

Dacă ne referim la Ardeal, pentru că aici fenomenul e cel mai vizibil, și nu doar într-un oraș, ci mai multe, aici tinerii sunt atrași de chiriile încă decente, comparativ cu Capitala, și de faptul că există centre universitare bine cotate.

Universitățile din Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Oradea, Târgu Mureș și Timișoara se bucură de un prestigiu în creștere, așa că orașele din Ardeal sunt în plină dezvoltare și intră din ce în ce mai mult în sfera de interes a viitorilor studenți.

Totuși, viața nu este neapărat cu mult mai ieftină decât în Capitală. De exemplu, prețul chiriei pentru o garsonieră în Cluj-Napoca pornește de la 150 de euro și poate ajunge până la 350 de euro.

Tot în orașul de pe Someș, un apartament de două camere poate fi închiriat pentru un preț pornind de la 200 de euro în zonele periferice, însă, în cartierele centrale, costul trece de 400 de euro.

Nici Timișoara și Brașov nu sunt orașe tocmai ieftine. În funcție de zona și dotări, chiriile apartamentelor variază între 180 și 300 de euro. O garsonieră în Brașov se închiriază cu 150-200 de euro.

Cele mai accesibile chirii din Ardeal se pot găsi în Sibiu, Târgu Mureș și Oradea, ajungând la aproximativ 250 de euro pe luna pentru o locuința cu 2 camere. Cei în căutare de case de vânzare trebuie să știe că prețul pe metru pătrat a explodat în ultimii ani.

Astfel, potențialii cumpărători se pot aștepta să scoată din buzunar în jur de 1.520 de euro pe metru pătrat util în Cluj-Napoca, 1.201 euro pe metru pătrat util în Timișoara, 1.060 de euro pe metru pătrat util în Brașov, și 1.000 de euro pe metru pătrat util în Sibiu.

Per total, însă, Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu și Timișoara sunt cele mai avantajoase orașe din punct de vedere al costului vieții.

Dacă vrei să găseșți garsoniere de închiriat în Brașov, Cluj, Sibiu și nu numai, apelează cu încredere la Imoradar24. E un site care nu doar că îți arată întreagă oferta, iar toate anunțurile și proprietarii sunt verificați, dar îți grupează anunțurile care se referă la aceeași proprietate, astfel încât tu să ai o imagine clară vizavi de oferta. Poți pierde o noapte navigând prin cele 1000 de anunțuri, constatând, în final, că e vorba doar de 250 de proprietăți. Imoradar24 îți scutește acest timp, arătându-ti din start din câte locuințe ai de ales.

De exemplu, în cazul Brașovului, pe Imoradar24 sunt 168 de garsoniere de închiriat, la care se referă 438 de anunțuri. 

Domenii: Imobiliare

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →