Garsoniere de vânzare – Vrei să cumperi într-un bloc nou? Atenție la detalii!

Publicat pe 25 Noiembrie 2019
Garsoniere de vânzare sunt peste tot. Și asta ăentru că reprezintă cel mai convenabil tip de locuință. Numai că cei care scot garsoniere de vânzare în imobile noi nu sunt întodeauna corecți.

Garsoniere de vânzare se caută mereu. Avantajele acestor locuințe pornesc de la prețul de achiziție și costurile mici de întreținere. În ultimii ani, dezvoltatorii imobiliari au venit cu oferte extrem de atrăgătoare pentru cei care caută garsoniere de vânzare în construcții noi. Și mulți au profitat de oferte, regretând ulterior alegerile făcute. De aceea, este foarte important să te informezi înainte de a achiziționa garsoniere de vânzare noi.

Actele imobilului sunt foarte importante

Din dorința de a se stabili cât mai repede la casa lor, cei care vor să cumpere garsoniere de vânzare omit detalii importante. Chiar dacă actele garsonierei pe care vrei să o iei par în regulă, nu uita să-i ceri proprietarului sau dezvoltatorului autorizația ISU și pe cea de construcție a blocului. Nu te baza pe vorbe! Contractele individuale pentru utilități sunt primordiale.

Dacă nu există, renunță la acel imobil. Ai grijă ca, în contractul de vânzare-cumpărare să fie stipulat tot ceea ce a promis dezvoltatorul și nu este finalizat, cât mai explicit. Și nu uita să verifici dacă există și o clauză privind eventualele vicii ascunse. Nu e de neglijat nici aspectul juridic în care se încadrează dezvoltatorul și imobilul. E posibil să te trezești, în fața notarului, cu surpriza de a încheia un contract cu un dezvoltator condamnat penal pentru alte înșelătorii imobiliare.

Uite-te bine la garsoniere de vânzare!

Când ești în căutare de garsoniere de vânzare, nu te pripi! Ia măsuri și la propriu, și la figurat. Nu e de râs să mergi cu o ruletă la vizionare, căci nu puține au fost cazurile în care suprafețele reale nu coincideau cu cele prezentate. Gândește-te că faci o investiție majoră, așa că nu trebuie să ignori detalii legate de izolație, instalații electrice și sanitare, sisteme de închidere, scurgeri și altele.

Trebuie să ai în vedere că vei avea de împărțit spațiile comune ale imobilului, inclusiv ghena de gunoi. Dacă nu există un spațiu dedicat și nici o persoană care se ocupă de curățenie, riscurile sunt mari. Până și eventualele pete de mucegai dintr-o parcare subterană sau umezeala trebuie să-ți ridice semne de întrebare.

Domenii: Imobiliare

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →