Geaca tip softshell. De ce să alegi această piesă vestimentară și cum se poartă

Publicat pe 21 Noiembrie 2019
Sezonul rece implică, de multe ori, o reorganizare a garderobei. Este momentul să probezi hainele pe care le-ai uitat în dulap în lunile de vară și să decizi care ți se potrivesc încă și la care vrei să renunți. Puloverele, jachetele și paltoanele groase sunt de nelipsit din garderoba de iarnă, așadar, asigură-te că îți vin perfect.

Ce-ai spune, însă, să încerci și modele noi? Gecile softshell, spre exemplu, sunt unele dintre cele mai versatile piese vestimentare outdoor.

Ce sunt jachetele softshell?

Jachetele softshell sunt piese de îmbrăcăminte recomandate în special pentru sporturile de iarnă. Sunt ideale pentru a te proteja de vânt și de ploaie, iar totodată îți îți oferă o mare libertate de mișcare. Materialul din care sunt fabricate aceste jachete este un material tehnic, care include 3 straturi suprapuse, fiecare dintre ele având un rol bine stabilit:

  • Primul strat, cel care intră în contact direct cu hainele de sub jachetă este realizat din polar (micro fleece). Acesta ajută la încălzirea corpului și are o textură moale și catifelată.
  • Stratul intermediar este, de fapt, o membrană respirabilă și are proprietăți impermeabile. Datorită microporilor pe care îi conține, păstrează corpul uscat și elimină transpirația.
  • Cel de-al treilea strat, cel exterior, oferă protecție împotriva ploilor și a vântului și are o textură elastică și compactă.

Datorită proprietăților pe care au, gecile softshell au devenit indispensabile pentru pasionații sporturilor de iarnă sau de drumeții. Acest lucru nu înseamnă, însă, că nu pot fi purtate și pe stradă, în zilele reci de toamnă sau de iarnă.

În plus, datorită materialului din care sunt fabricate, aceste geci de damă tip softshell nu foșnesc și sunt foarte rezistente la uzură.

Cum porți geaca tip softshell

Gecile softshell sunt multifuncționale și se pot combina în diverse ținute. Sunt perfecte chiar și pentru outfiturile casual, nu doar pentru cele de munte. Le poți purta la o plimbare prin oraș, atunci când vremea este răcoroasă și sunt ideale pentru mersul pe bicicletă, deoarece îți oferă libertatea de mișcare de care ai nevoie.

Asortează o jachetă softshell cu jeanșii preferați sau cu pantaloni de trening și cu o pereche de ghete sau pantofi sport, în funcție de vreme. Dacă schiezi, practici snowboard sau dacă, pur și simplu, preferi să îți petreci ziua pe pârtie, poartă o jachetă tip softshell alături de o pereche de pantaloni de trekking sau cu suprapantaloni.

Jachetele softshell sunt comode, ușoare și foarte călduroase, prin urmare pot fi o alegere potrivită în sezonul rece.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →