Generatoare electrice – ghid de achizitie conform zimer.ro

Publicat pe 14 Iunie 2018
Daca aveti nevoie de o sursa de curent in diverse zone unde acesta lipseste, puteti apela cu incredere la generatoare electrice pe zimer.ro

Daca aveti nevoie de o sursa de curent in diverse zone unde acesta lipseste, puteti apela cu incredere la generatoare electrice care sunt solutia ideala. Inainte de a cumpara un generator de curent va trebui sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

Generatoare electrice – scurt istoric. Stiati ca…?

Fizicianul de origine italiana Antonio Pacinotti a construit in anul 1860 generatorul de curent continuu. Ulterior inginerul Zenobe Gramme din Belgia l-a perfectionat si in anul 1870 a realizat primul generator electric de uz industrial numit dinamul lui Gramme. Cu ajutorul acestuia, energia mecanica a fost transformata in energie electrica cu ajutorul inductiei electromagnetice.

In anul 1660 Otto von Guericke inventeaza un fel de masina formata dintr-o sfera din sulf care se rotea si datorita frecarii cu un material textil putea produce un camp de electricitate statica. Ulterior englezul Francis Hauksbee a adus acestei masini o serie de imbunatatiri si a transformat-o intr-un generator electic.

Generatoare electrice – puterea necesara pentru buna functionare a unui generator

Atunci cand sunteti in cautare de generatoare electrice este important sa tineti cont de faptul ca puteti sa alimentati toti consumatorii sau doar o parte despre care considerati ca sunt indispensabili. In cazul in care este vorba despre un nou obiectiv sau luati in calcul renovarea ar fi bine sa instalati un circuit separat pentru alimentarea consumatorilor vitali. Sunt multe tipuri de consumatori motiv pentru care pot aparea diferentele intre parametrii solicitati la pornire si cei necesari pentru functionare

Generatoare electrice – alegerea in functie de carburantul utilizat

Initial pare ca tipul de carburant utilizat reprezinta o optiune destul de importanta insa aceasta imagine apare din decizia de achizitie a automobilelor. In realitate la generatoare electrice moderne puterea va determina carburantul folosit. Pentru puteri sub 4 kVA mai mult de 90% din oferta cuprinde generatoare electrice care consuma benzina iar pentru puteri care depasesc 15 kVA mai mult de 90% din oferta cuprinde motoare pe motorina.

Generatoare electrice – tipuri de automatizari

Generatoarele electrice automatizate sesizeaza prezenta sau absenta curentului si comanda pornirea, respectiv oprirea generatorului. Este recomandat in toate situatiile datorita confortului oferit si in special in momentul in care lipsiti de acasa frecvent in perioadele in care alimentarea cu energie este intrerupta.

Generatoare electrice – calitatea curentului

Cele mai multe generatoare sunt echipate cu un regulator electronic cu turatie ceea ce va garanta furnizarea curentului de calitate, pentru a nu mai avea nevoie de stabilizatori de tensiune. Daca grupul are un regulator mecanic unele echipamente mai sensibile vor fi protejate de stabilizatori de tensiune.

Generatoare electrice – utilizarea dispozitivelor de tip UPS

Sunt unele situatii in care intervalul de timp intre momentul intreruperii alimentarii de la retea si alimentarea de la grup nu se accepta si atunci sunt utilizate surse de curent neitreruptibile numite UPS.

Puterea unui UPS nu trebuie sa depaseasca 70% din puterea grupului. Daca din calcul rezulta o putere necesara a unui UPS mai mare se redimensioneaza grupul caz in care veti avea nevoie de consiliere pentru ca alegerea pe care o faceti sa fie cea mai buna.

Generatoare electrice – amplasarea generatorului

Generatorul se poate amplasa in incinte foarte bine ventilate si pe cat posibil aproape de tabloul general de alimentare insa se va avea in vedere si avacuarea noxelor pozitionand cat mai corect esapamentul si asigurand un flux corect de aer. Trebuie sa se aiba in vedere faptul ca atunci cand utilizati generatoare electrice motorul emite zgomote puternice de functionare.

Daca generatorul este prevazut cu o carcasa de protectie el va fi amplasat in exterior si in sezonul rece va trebui sa fie pornit periodic pentru a ramane functional. Cel mai simplu mod de a asigura lucrul acesta este prin utilizarea sistemelor automatizate.

Generatoare electrice – norme de utilizare

•    Cititi foarte atent si urmati instructiunile pe care le primiti cu generatorul electric;

•    Nu lasati copii sa utilizeze aceste generatoare electrice;

•    Nu atingeti acesoriile in miscare atunci cand generatorul electric functioneaza;

•    Nu utilizati generatoarele electrice in alt scop decat cel pentru care a fost construit si care este specificat in manualele de utilizare;

•    Depozitati produsele in mod corespunzator cand nu sunt utilizate.

Generatoare electrice – branduri recomandate

Toti profesionistii din domeniu recomanda brandurile de generatoare electrice Kipor, Stager, Micul Fermier, Gospodarul Profesionist acestea fiind in topul celor mai bune generatoare. Toate produsele apartinand acestor branduri ofera o calitate superioara si o functionare optima pentru o perioada foarte lunga de timp. De asemenea, fiecare produs vine insotit de garantie si de manualul tehnic pentru o utilizare optima.

Toate instructiunile prezentate mai sus au rolul de a va ajuta sa gasiti generatorul de curent care vi se potriveste cel mai bine in functie de nevoile specifice pe care le aveti. In cazul in care totusi nu va puteti decide asupra unui model de generator, contactati magazinele si solicitati ajutor. Cu siguranta un reprezentant al magazinului va putea sa va ofere tot ajutorul de care aveti nevoie.

Toate aceste generatoare electrice, pentru uz casnic, pentru profesionisti le gasiti pe zimer.ro !


ZIMER LABS Distribution SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!