Ghid de utilizare al unui test de sarcină

Publicat pe 6 Ianuarie 2020
Atunci când o femeie bănuiește că este însărcinată, are deja simptome sau așteaptă cu nerăbdare confirmarea unei sarcini, poate apela la un test rapid de sarcină.

Astfel de kituri sunt la îndemână, regăsite în orice farmacie, cu prețuri accesibile. Există o varietate de tipuri, de branduri producătoare și deci și de prețuri. Însă în principiu acestea se rezumă la același mod de testare – prin depistarea hormonului de sarcină din corpul femeii.

Tipuri de teste de sarcină

Există două tipuri de teste de sarcină ce pot fi efectuate chiar și înainte de a merge la medic pentru ecografie. Cel de sânge măsoară valoarea HCG din sânge, adică hormonul sarcinii, numit gonodotropină corionică umană. Un astfel de test nu durează mult, însă implică ore de așteptare până la furnizarea rezultatului de către laboratorul de analiză. Va fi realizat exclusiv la centre medicale și costă ceva mai mult decât testele disponibile în farmacii.

Un al doilea tip de test ce poate fi realizat încă din prima lună de sarcină se referă la cele clasice din comerț. Acestea se pot utiliza acasă, simplu și rapid și presupun depistarea hormonului de sarcină din urină. Rezultatul este confirmat după numai câteva minute de așteptare, prin înroşirea liniilor sau prin simboluri afișate digital.

Când trebuie făcute testele de sarcină

Ecografia realizată la medicul specialist poate fi realizată însă până la dezvoltarea propriu zisă a sacului și al embrionului, până la cel puțin 4-6 săptămâni sau chiar 8 când se aud și bătăile inimii femeile trec prin avalanșe de stări. Confirmarea dorită cu mult mai repede de acest termen este motivul pentru care acestea încearcă un test de sarcină.

Pentru a fi relevant însă, ar fi bine de așteptat cel puțin 14 zile de la concepție. Un reper general valabil este de a aștepta întârzierea ciclului menstrual. Nu în toate cazurile există și alte simptome de sarcină, acestea fiind prezente după prima lună de sarcină. Testele, de orice fel ar fi ele, sunt precise și sigure. Rare sunt cazurile în care testul de sarcină este fals pozitiv, când sunt alte condiții medicale – posibile afecțiuni la ficat sau ovare – care să indice un rezultat pozitiv în lipsa unei sarcini.

Pentru testele de urină este de preferat ca acestea să fie realizate dimineața. În kitul achiziționat se regăsesc de obicei toate indicațiile necesare de care orice femeie are nevoie pentru a realiza testul.

Recomandări înainte de testare

Testele de urină sunt printre cele mai populare și la îndemână soluții pentru ca o femeie să își confirme sarcina. Avantajul este cel de posibilitatea de a se testa acasă și de rezultat imediat primit. În farmacii se regăsesc teste de tip stilou, bandă, casetă etc. însă toate au același mod de testare, pe bază de urină. Rezultatul apare în 3 până la 10 minute maxim. O diferență o face și timpul testării, pentru că unele astfel de teste pot depista timpuriu sarcina sau chiar și estima săptămâna de sarcină. În alte cazuri este recomandat a aștepta până la întârzierea menstruală.

Înainte de testare trebuie verificată valabilitatea testului pentru a exclude orice rezultat necorespunzător. Unele teste au dungi colorate, dintre care una este pentru testare – se va înroși imediat, semn că testul este corespunzător, o a două linie înroșită confirmând sarcina, dacă aceasta există. Nu toate au însă o astfel de bandă de control.

Dacă testul este în termenul de valabilitate, mai rămâne ca acesta să fie analizat privind modul de utilizare. Instrucțiuni și tot ce este necesar testării se regăsește în kitul achiziționat.

Prețurile sunt accesibile. Poate exista o preferință anume pentru un brand, dar este de preferat a analiza mai degrabă modul de folosire și precizia testului înainte de a-l încerca. Este adevărat că emoția acestui moment le face pe femei de multe ori să repete testul, încercând mai multe variante. Este recomandat a aștepta un interval de cel puțin o zi pentru retestare.

Testele de sarcină folosite acasă sunt de unică folosință și pot fi achiziționate fără prescripție medicală, din orice farmacie sau chiar și online. Mai multe informații despre utilizarea unui test de sarcina găsiți pe site-ul de aici.

Domenii: Retail, Lifestyle

SC EUROPEAN ADVERTISING HOLDING SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →