Ghidul începătorului pentru alegerea kit-ului de extensii de gene

Publicat pe 19 Februarie 2024
Dacă ești la început drum în domeniul aplicării de extensii de gene, cu siguranță te afli în căutarea unui kit de gene care să te ajute să satisfaci dorințele primelor tale cliente. Însă, cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață, probabil că ai nevoie de un mic ajutor pentru a face o alegere bună, care să nu depășească bugetul tău.

Așadar, dacă ești lash artist începător, iată cum să-ți alegi kitul de extensii de gene și ce trebuie să conțină acesta!

Investește în instrumente calitative care să-ți ușureze munca

Investiția în instrumente de înaltă calitate este primul pas esențial pentru profesioniștii în domeniul aplicării extensiilor de gene. Aceasta nu este doar o recomandare, ci o cerință imperativă, deoarece calitatea instrumentelor folosite se reflectă în rezultatele obținute. Instrumentele de bună calitate asigură o aplicare fără probleme și durabilă a extensiilor de gene, dar și confort maxim pentru clientă în timpul procedurii.

În plus, utilizarea unor ustensile bune îți ușurează muncă ajutându-te să obții rezultate precise și reducând riscul de erori sau accidente. De asemenea, deși pot părea mai costisitoare la prima vedere, instrumentele de calitate superioară durează mai mult timp, ceea ce înseamnă că vei economisi bani pe termen lung.

Ce trebuie să cuprindă kit-ul începătorului pentru extensii de gene?

Trebuie să știi încă de la început că instrumentele necesare în acest domeniu de activitate sunt numeroase. Pensetele, drepte și curbate, sunt esențiale în aplicarea extensiilor de gene, fiind cele mai utilizate. Foarfecele specializate pentru tăierea și modelarea extensiilor, dispozitivele de măsurare pentru a asigura o lungime și o curbura corectă, alături de gene și adezivii de calitate superioară, periuțe pentru gene și patch-uri sunt principalele materiale de care ai nevoie ca începătoare în acestă profesie.

Penseta, principalul instrument din orice kit de extensii de gene, trebuie aleasă luând în considerare modul de utilizare (pensetă pentru aplicarea genelor sau pensetă pentru separarea lor, pentru mâna stângă sau pentru mâna dreaptă), dar și tipul de gene folosit. Prin urmare, poți alege o pensetă de bază pentru genele fir cu fir sau o pensetă pentru volume, dar ai și varianta de a opta pentru una universală. Indiferent de alegere, investește în pensete cu vârfuri subțiri, din materiale rezistente care pot fi supuse fără probleme sterilizărilor repetate, cum este și oțelul inoxidabil.

Folosește extensii de gene adecvate pentru tehnica ta de lucru

Alegerea extensiilor de gene potrivite poate face o diferență semnificativă în aspectul final. Pe de o parte, contează calitatea extensiilor de gene. Pe piață există diferite tipuri de extensii de gene, printre care extensii de mătase, extensii din păr de nurcă și extensii sintetice. Fiecare tip dintre cele menționate are propriile sale avantaje și dezavantaje. De exemplu, extensiile de mătase sunt renumite pentru aspectul lor natural și durabilitate, în timp ce extensiile sintetice sunt mai accesibile ca preț.

Pe de altă parte, acestea trebuie să fie adecvate pentru tehnica de lucru pe care vrei să te focusezi pentru început. De exemplu, este mult mai ușor în primă fază să lucrezi cu gene fir cu fir în tehnica 1D sau 2D, iar mai apoi, pe măsură ce acumulezi experiență, să te specializezi și în tehnicile de volum. De asemenea, până ce vei căpăta dexteritate, foarte indicate sunt genele mate, din materiale moi și elastice, care asigură o prindere ușoară și o modelară facilă cu penseta.

Care sunt cei mai buni adezivi de gene pentru începătoare?

Utilizarea unui adeziv de bună calitate este un alt aspect cheie în aplicarea extensiilor de gene, deoarece asigură retenția extensiilor de gene pentru mai mult timp, fără a provoca iritații sau alergii. Ca lash artist aflat la început de drum, este recomandat să optezi pentru un adeziv rezistent la apă și la transpirație, pentru a evita dezlipirea firelor aplicate.

La fel ca în cazul extensiilor de gene și adezivii trebuie aleși ținând cont de modul în care lucrezi. Viteza de lucru este, poate, cel mai important factor care influențează selectarea unui adeziv de gene potrivit. Astfel, adezivii care au ca timp de uscare 2-5 secunde sunt ideale pentru începători deoarece oferă răgazul necesar pentru a remedia eventualele erori de aplicare. Atenție, însă, la temperatura și gradul de umiditate din spațiul în care lucrezi, deoarece timpii de uscare ai lipiciului de gene pot fi influențați și de acești factori.

Alege accesoriile pentru igiena în aplicarea extensiilor de gene

Igiena de lucru riguroasă în domeniul extensiilor de gene ajută la prevenirea infecțiilor oculare, care pot fi cauzate de instrumente nedezinfectate sau de calitate slabă.

În procesul de aplicare a extensiilor de gene, există o serie de accesorii de igienă esențiale. Acestea includ soluții de curățare, dispozitive de sterilizare, patch-uri de ochi și periuțe de gene de unică folosință. Soluțiile de curățare sunt utilizate pentru a pregăti genele naturale înainte de aplicarea extensiilor, asigurându-se că acestea sunt curățate de praf, sebum și de alte impurități.

Dispozitivele de sterilizare sunt folosite pentru a curăța și steriliza instrumentele, pentru a preveni răspândirea bacteriilor și a infecțiilor, în timp ce periuțele de gene de unică folosință ajută la curățarea și îngrijirea extensiilor de gene după aplicare, pentru fiecare clientă în parte.

Alege un kit de gene pre-asamblat

Alegerea unui kit de gene pre-asamblat este o investiție convenabilă pentru un tehnician începător. Calitatea produselor incluse în kit este, însă, esențială și ar trebui să fie un factor decisiv în procesul de achiziție. Genele de înaltă calitate nu se deteriorează rapid și nu cad, iar adezivul puternic menține genele la locul lor pentru o perioadă îndelungată. Dacă nu ai experiență în meseria de tehnician de extensii de gene, poți alege kit-ul pentru începători care conține inclusiv primer și remover, două produse esențiale pentru lucrări reușite.

Varietatea de gene incluse în kit este un alt criteriu important de luat în considerare. Un kit de gene pre-asamblat ar trebui să ofere mai multe stiluri și lungimi, pentru a se potrivi cu diferite ocazii și preferințe (de exemplu, gene naturale pentru zi, gene mai lungi și mai dramatice pentru seară). Astfel, vei avea mereu la îndemână soluția perfectă pentru orice clientă.

Alegerea unui kit de extensii de gene nu este o sarcină dificilă dacă ții cont de sfaturile prezentate în acest articol. Investește în instrumente de calitate, folosește extensii de gene și adezivi care se potrivesc cu tehnica ta de lucru. În plus, nu neglija importanța accesoriilor pentru igiena în aplicarea extensiilor de gene și, dacă ești la început de drum, ține cont de faptul că poți opta pentru un kit de gene pre-asamblat, o variantă avantajoasă din punct de vedere al raportului calitate-preț.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!