Ghiozdan în spate sau tip troler

Publicat pe 10 August 2018
Pentru mulți, revenirea la școală presupune ceva mai mult decât o simplă "durere de cap" pentru a avea tot ceea ce este necesar. Încărcarea ghiozdanului cu cărți poate duce la adoptarea unor practici posturale nepotrivite.

Spatele copiilor suferă atunci când petrec multe ore într-o poziție necorespunzătoare sau cară în spate o greutate prea mare.  

Potrivit studiilor, numărul persoanelor care se confruntă cu dureri de spate din cauza unei poziții proaste crește de la o zi la alta și, în special, numărul copiilor.

Pozițiile proaste au o influența mare asupra spatelui copiilor, deoarece organismul este în creștere. O poziție proastă sfârșește prin a deveni deformare structurală. Și atunci apar problemele și leziunile care necesită tratament și îngrijire medicală.

Se spune adesea că cei mici nu trebuie să care în ghiozdan mai mult de 10-15% din greutatea corporală, dar totuși nu trebuie să ne alarmăm dacă cară mai mult de atât. De obicei școlile se află prin aproprierea casei, iar când circulă cu mașina sau cu autobuzul, obișnuiesc să își ia ghiozdanul din spate.

Unii specialiștii sunt de părere că pentru copii sunt mai potrivite ghiozdanele cărate în spate, cu condiția ca acestea să fie bine plasate. Se pare că ghiozdanele tip troler generează o rotație a trunchiului, care este dăunatoare pentru coloana vertebrală.

Mulți școlari se așază pe scaun și stau cu pelvisul pe vârful scaunului și cu umerii sprijiniți pe spătar. Această poziție nu este numai una adoptată în clasă, dar și în fața calculatorului sau în timp ce se joacă cu consola de jocuri video sau cu telefonul mobil. Acest lucru generează cifoză, adică o curbare a spatelui înapoi. De asemenea, sunt nocive înclinațiile laterale ( sprijinirea unui braț sau a capului pe masă), deoarece acestea pot provoca asimetria umerilor și scolioză secundară care, în unele cazuri, duce la deformări reale.

Leziunile rezultate din poziții proaste sunt mai frecvente la adolescenți, deoarece la orele pe care le petrec stând în clasă, se adaugă timpul petrecut acasă făcându-și temele. Mai mult decât atât, în preadolescență, începe dezvoltarea vertebrală, așa-numitul „puseu de creștere“ a coloanei.

Prin urmare, pozițiile proaste sunt deosebit de dăunătoare. Stresului provocat de dezvoltare i se adaugă o asimetrie posturală în musculatura trunchiului care, pe lângă faptul că produce durere mecanică, poate provoca deformări structurale pe viață.

Consecințe pe termen lung

Pe termen lung, aceste modificări vor influența calitatea vieții adultului. Vor determina o incidență mai mare a osteoartritei și a deformărilor degenerative, o durere constantă și activități din ce în ce mai greu de făcut.

Este important să se insufle obiceiuri posturale bune de la o vârstă fragedă, precum și să se practice în mod regulat sporturi active pentru a îmbunătăți tonusul muscular. În acest fel, durerea musculară va putea fi prevenită și se vor îmbunătăți asimetriile posturale. Specialiștii în domeniu subliniază că cel mai bun exercițiu este acela care permite un sport armonios, adică în care se folosește întregul corp, fără asimetrii: fotbal, baschet, volei, atletism, înot etc. 

Pe de altă parte, specialiștii recomandă un studiu radiologic și o evaluare clinică ori de câte ori copilul are o anumită asimetrie în trunchi sau dacă are obiceiuri posturale necorespunzătoare pe care nu le poate corecta. Durerea de spate frecventă ar trebui să fie, de asemenea, un motiv de consult, deoarece există boli legate de dezvoltarea coloanei vertebrale care provoacă durere și pot avea nevoie de un tratament adecvat.

Noi vă recomandăm ca, pentru a evita eventualele probleme de sănătate care pot să apară din cauza unei poziții proaste, să le alegeți întotdeauna un ghiozdan de înaltă calitate. Acest lucru îl puteți face intrând pe Mykitty.ro, magazinul online care pune la dispoziția clienților săi o gamă de produse pentru copii, la prețuri foarte avantajoase tot timpul anului.

Aici veți găsi atât ghiozdane de pus în spate, cât și tip troler. Sunt ghiozdane fabricate astfel încât sănătatea copiilor să nu fie nicio clipă afectată. În plus, pe lângă ghiozdane veți găsi și rechizite școlare diverse, cu personajele preferate ale copiilor, dar și jucării și multe alte produse utile.

Spor la cumpărături vă dorim!

Domenii: Educatie

OBLYO DIGITAL AGENCY SRL

With digital marketing, it’s easy to get lost in the numbers. At Oblyo Digital Agency, we know that quality wins over quantity – always. A super-connector inside a growing and complex industry. 

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →