Granturi de 39.000 euro isi cauta idei de afaceri in Regiunea Centru

Publicat pe 23 Februarie 2018
54 de granturi de cate maximum 39.000 euro fiecare isi cauta perechea. Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu vor primi finantare in cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi infiintate anul viitor, in mediul urban, de catre persoane cu domiciliul sau resedinta in aceste judete transilvanene.

Cursurile gratuite de formare antreprenoriala acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari, programele e-Learning de antreprenoriat si management, sprijinul expertilor judeteni, conferintele de informare si promovare in cele sase judete din Regiunea Centru vor pregati Concursul de planuri de afaceri din perioada august-noiembrie 2018. Astfel, vor fi selectate cele mai bune 54 de idei de start-up-uri ce vor primi granturi de maximum 39.000 euro fiecare.

Actiuni de consultanta-mentorat vor sprijini infiintarea si lansarea cu succes in 2019 a noilor afaceri, implementarea planurilor de afaceri selectate fiind ulterior asistata si monitorizata in cadrul proiectului Start-up Urban si in anul 2020.

Derulat timp de trei ani de un consortiu format din Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM, Municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL si Asociatia pentru Promovarea Responsabilitatii Sociale a Companiilor - APRSC, proiectul Start-up Urban urmareste dezvoltarea antreprenoriatului in Regiunea Centru, prin promovarea culturii antreprenoriale, pregatirea antreprenoriala a peste 300 persoane care doresc sa se inscrie in proiect - potentiali intreprinzatori, selectarea si sprijinirea infiintarii a 54 de afaceri cu profil non-agricol in mediul urban si crearea a minimum 108 noi locuri de munca, cate cel putin doua in fiecare afacere.

Data limita a inscrierii in proiectul Start-up Urban este 21 aprilie 2018. inscrierea se face la expertii nostri locali din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Informatii detaliate despre Start-up Urban si contactele expertilor judeteni sunt disponibile pe site-ul proiectului startup.fntm.ro. Adresa de e-mail a liderului de consortiu FNTM este antreprenor@fntm.ro

Proiectul Start-up Urban, cu denumirea oficiala „Start-up Plus - Antreprenoriat Urban in Centrul tarii”, cod 104643, este co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014 - 2020.  

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 13.367.049,19 lei, dintre care valoare eligibila nerambursabila FSE 11.328.462,16 lei si valoare eligibila neramburabila din bugetul national 1.987.908,46 lei. Fiecare dintre cele 54 de noi afaceri infiintate prin proiect va fi finantata cu maximum 39.000 de euro (calculat la cursul InforEuro aferent lunii august 2016).

Domenii: Antreprenoriat

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!