Grefa oasoasă pentru stomatologie

Publicat pe 2 Februarie 2021
Uneori, o boală sau un traumatism cauzează leziuni ale dinților atât de grave, încât trebuie îndepărtate. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să trăiești cu un dinte lipsă, deoarece astăzi există diverse metode de înlocuire a dinților lipsă, cum ar fi implanturi, poduri de porțelan, proteze dentare detașabile.

Datorită acestor tipuri de metode, este posibil să redobândești aspectul estetic și activitatea. Cu toate acestea, baza pentru aplicarea tuturor acestor soluții este cantitatea și calitatea corectă a țesutului osos al maxilarului. Grefa osoasă pentru stomatologie ajută la rezolvarea cazurilor în care nu există suficient os sănătos. Este posibil prin procedura de ridicare a sinusurilor, regenerarea controlată sau implantarea osoasă. În trecut, aceste tratamente nu erau fezabile, însă acum sunt utilizate pe scară largă în terapia chirurgicală și dentară.

Ce este grefa osoasă pentru implanturi?

Grefa osoasă implică suplimentarea chirurgicală a osului lipsa cu un material specializat - Smartgraft pentru a susține procesul alveolar. Acesta nu este doar un material de umplere, ci de asemenea, este aplicat și pentru susținerea regenerării natural a osului, care în timp se conectează cu grefa și îl întărește.

În ce situații se efectuează grefa osoasă?

Grefa stomatologică este utilizată atunci când procesul alveolar este deformat, adică lățimea sau înălțimea sa sunt reduse, ceea ce face imposibilă realizarea implantării tradiționale a dinților. Transplantul poate fi efectuat în orice loc al procesului alveolar folosind metode chirurgicale moderne. Dacă țesutul osos este deformat din cauza pierderii dinților și se planifică implantarea, această metodă este foarte eficientă în reconstrucția osoasă. Transplantul osos pentru implanturi este o șansă pentru un zâmbet frumos și sănătos. Cu toate acestea, cu cât decizi mai repede să mergi la stomatolog pentru reconstruirea dinților pierduți, cu atât procedura va fi mai simplă, mai rapidă și mai puțin costisitoare.

Cum arată procedura cu grefă osoasă?

Procedura durează aproximativ 1,5-3 ore. Întreaga procedură are loc sub anestezie locală, și datorită acestui lucru, procedura este complet nedureroasă pentru pacient. În primul rând, medicul taie țesuturile și evaluează osul, apoi ia blocul osos din zona delaminată anterior și îl fixează cu șuruburi speciale la loc. Dacă este necesar, osul grefat este acoperit cu înlocuitori osoși. Un nou țesut osos începe să se formeze în locul unde a fost prelevat osul. Aproximativ 70% din volumul osos suferă regenerare.

Grefa osoasă Smartgrift

Grefa osoasă constă în plasarea unui strat subțire de material Smartgraft pe suprafața grefei. Materialul de origine animală susține creșterea osului sănătos, face vindecarea mai rapidă și protejează împotriva cicatricilor. Scopul întregii proceduri este de a crea suficient țesut osos care să permită fixarea implanturilor de titan. Decizia de a utiliza regenerarea osoasă ghidată se ia cel mai adesea pe baza razelor X sau a tomografiei computerizate. Procedura cu grefă stomatologică se efectuează sub anestezie locală.

Tratamentul pentru grefa osoasă se efectuează în cazul reconstrucției procesului alveolar pentru implantare, ridicarea sinusului maxilar, umplerea defectelor osoase cauzate de extracția dinților, reconstrucție de creastă pentru restaurări protetice, pierderea osoasă cauzată de traume sau parodontită.

Este absolut necesar să urmezi recomandarea medicului după procedură. Trebuie să iei în considerare faptul că vindecarea osoasă este relativ lentă și regenerarea perfectă necesită 4-6 luni. Durata vindecării este individuală, este legată de dimensiunea zonei tratate, cantitatea părții suplimentate, dar și de starea generală de sănătate a pacientului.

Domenii: Farma

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!